19.05.2012. / 10:54

Autor: Nacional.hr

Čobanković;

Nisam dogovorio zatvor

"Istraga je u tijeku. Ja kao čovjek podupirem da ondje gdje postoje opravdane sumnje za određene zloporabe institucije sustava izvrše određena ispitivanja, provjere, istrage, bez obzira na to o kome se radi, makar se radilo i o meni", rekao je Čobanković

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL (arhiva)Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL (arhiva)Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor, nakon što su neki mediji
objavili da bivši ministar ide u zatvor na godinu dana zbog afere Planinska jer je u travnju na ispitivanju u USKOK-u priznao krivnju i nagodio se s tužiteljima.

"Nema nikakvog dogovora niti ja idem u zatvor. Mislim da je to neodgovorno pisanje pojedinih dnevnih novina", izjavio je Čobanković.

"Istraga je u tijeku. Ja kao čovjek podupirem da ondje gdje postoje opravdane sumnje za određene zloporabe institucije sustava izvrše određena ispitivanja, provjere, istrage, bez obzira na to o kome se radi, makar se radilo i o meni", rekao je Čobanković.

Podsjetimo, riječ je aferi iz 2009. Vlada je tada za 62 milijuna kuna, po dvostruko većoj cijeni od realne, unajmila zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu od Hypo-Leasinga Kroatien. Hypo ju je kupio od bivšeg HDZ-ova zastupnika Stjepana Fiolića. Zbog sumnje u malverzacije kojima je državni proračun oštećen za oko 26 milijuna kuna pod istragom je i Fiolić, ali i bivši premijer Ivo Sanader.

Vlada je sklopila ugovor s Hypo-Leasingom Kroatien i unajmila zgradu. Leasing je uzet na 10 godina, od 2010. do 2019., što je dodatno povećalo proračunski trošak za PDV, kamate i druge troškove leasinga.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 19.05.12. 12:05

za lovu koju su prisvojili za mandata, i ja bi išao drage volje godinu dana u zatvor, ili još bolje ako može bez zatvora.


registracija
12/11/11

Janko1979, 19.05.12. 12:09

pa zar novinari nisu rekli da ide u zatvor?ja da sam na Čobinom mjestu..ne bi mirno stajao


registracija
24/7/11

mrvek, 19.05.12. 12:10

a ja sam Sean Connery.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika