19.05.2012. / 15:30

Autor: Hrvoje Šimičević

Kroatizacija HDZ-a

Prije će biti da je pod pojmom 'kroatizacija' HDZ-a Karamarko mislio na utjerivanje zagubljenog tuđmanovskog duha hrvatstva među horizontalne, vertikalne i paralelne stranačke strukture, ukoliko doista u svom programu nema plansko pokršavanje etnički nehrvatskih (stranačkih) elemenata, na što se ta riječ inicijalno odnosila...

Tomislav Karamarko (Photo: Boris Scitar/PIXSELL)Tomislav Karamarko (Photo: Boris Scitar/PIXSELL)U pratnji 50-ak dojučerašnjih intimusa Jadranke Kosor, predsjednički kandidat (zasad samo HDZ-a) Tomislav Karamarko predao je danas potpise za svoju kandidaturu. Karamarko je iskoristio priliku da izmisli novi eufemizam za HDZ pod njegovom palicom, odnosno (civilnim rječnikom) - vodstvom. Kad pobijedi na izborima, Karamarko će prionuti 'kroatiziranju HDZ-a', što bi mogao biti jedan od najvećih izazova koje je bivši obavještajac stavio pred sebe, budući da planira utjerati hrvatstvo u stranku koja je više-manje etnički čista što se rečenog hrvatstva tiče.

No, prije će biti da je pod pojmom 'kroatizacija' HDZ-a Karamarko mislio na utjerivanje zagubljenog tuđmanovskog duha hrvatstva među horizontalne, vertikalne i paralelne stranačke strukture, ukoliko doista u svom programu nema plansko pokršavanje etnički nehrvatskih (stranačkih) elemenata, na što se ta riječ inicijalno odnosila...

Elem, Karamarko sanja o onoj vrsti hrvatstva koja je dominirala za vrijeme 90-ih godina, kad je Tuđmanov režim uhodio nepoćudne novinare i intelektualce, igrao teniske mečeve čiji se završni setovi i dalje odvijaju po dalmatinskim otocima, gazio ljudska prava manjina, rasturio medijske slobode, pelješio javno vlasništvo i neposredno uzgajao društvenu oligarhiju koja je u tako uspostavljenim neofeudalnim okolnostima preuzela vlast nakon njegove smrti. U najkraćem, sustav koji je sveobuhvatno 'kroatizirao' Hrvatsku.

Karamarko doduše ne spominje povratak ovakvim stvarima, već misli na državotvorni romantizam, znatno zavodljiviju 'istinu', u kojoj sve pršti poštenjem, čestitošću, antilopovlukom, hrabrošću, domoljubljem, tradicionalnim vrijednostima i sličnim izmišljotinama, dakle na antitezu stvarnosti, koja zadnjih mjeseci dežurnim HDZ-ovim kandidatima služi za patetično parazitiranje nad 'sentimentima' jednog notornog autoritarnog režima.

Dva dakle potpuno različita gledanja na jednu te istu stvar. Kao kad netko za Karamarka kaže da je 'obavještajac', a netko drugi da nije već da je 'homo politicus'...

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 19.05.12. 16:05

Sve vas treba flambirati,stoko lopovska.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 19.05.12. 16:20

Mafijaše u prdekanu.......


registracija
22/3/11

hm2011, 19.05.12. 16:34

Gledajući Karamarkovu inteligentnu facu, prije bi rekao da se radi o kretenizaciji nego kroatizaciji.

Ne razumijem zašto se tom mračnom tipu pridaje takva važnost. Otkuda uopće ideja da je on bilo što pametniji od Jace. Većina izjava mu je na Jacinoj razini, kampanju je utemeljio na priči koja je i HDZovcima glupa a njegovi rezultati kao ministara su upitni.
Osim što nije primjetio lopove oko sebe, kao Jaca je potpisao sumnjive ugovore (FIMI, Zubak) a način na koji je uhvatio počinitelje političkih atentata podsjeća na vic o policajcima koji traže slona.
To što je bio obavještajac nije nikakva garancija da tip nije debil. Pogledajte ostale Tuđmanove špijune, jedan se bavi teorijama zavjera a drugi je izmijenjao sve desničarske strančice dok napokon nije naišao na nekoga iz HDZa iste intelektualne razine.


registracija
26/10/11

eezy, 19.05.12. 16:51

Ništa vam sada ne pomaže ta žuć koju prosipate.
Izlevatio vas je.
Prvi put kada ga je Linić nazvao špijunčinom je sve bilo jasno!


registracija
31/1/10

STTony, 19.05.12. 17:50

Karamarko je kriminalno tele - od pogleda preko izjava do toga da je cijela država pokradena dok je on bio u policiji i tajnim službama.

Pravi čovjek za kradezeovce.

Ipak, osobno mi se ne sviđa ideja da jedan takav mračan i sumnjiv lik bude na čelu najveće oporbene stranke makar je to kradeze koji pušta vodu na sve strane.


registracija
6/1/12

UnDeR, 19.05.12. 18:56

Pod hitno nam treba jedna tvornica sapuna, a kao sirovinu valja uporabiti ovu projugoslovensku gamad što se je nakotila, he he


registracija
30/6/09

jebivjetar, 19.05.12. 23:51

Popušite kitu HDZ-ovci ! Bit ćete zapisani u povijesti Hvatske kao pljačkaši domovine, bando lopovska crnokošuljaška ! Čeka vas grašak i ainpren juha u Remetincu.


registracija
26/11/09

CH2710, 20.05.12. 12:04

Skupina kriminalaca bira šefa... kriminalca. Baš "veselo"...


registracija
3/5/12

yersiniapestis, 21.05.12. 08:37

SDPovci trljaju ruke... Izbor bilo koga osim Miloševića njima je dobitak. A mrdnuli nisu rukama.


registracija
16/11/11

mijat63, 21.05.12. 12:24

jadna Hrvatska jadan Hdz dobili su policajca oštaflera gorog ,nisu mogli izabrat za vrjeme njega kriminal cvatao .


registracija
24/4/10

fiorano, 23.05.12. 23:45

velika hrvatina kojha ima 2 djece sa muslimankom uz svo poštovanje svih vjeroispovijesti čovjek se vraća Tuđmanu koji bi da je živ bio u Hagu.Primitivac točno osoba koju zaslužuje primitivna organizacija imenom HDZ


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika