19.05.2012. / 16:40

Autor: Nacional.hr

Masovno privođenje aktivista Građanske Akcije

Posjet visoke kineske delegacije zbog koje je bio blokiran promet u centru grada, jučer je također rezultirao privođenjem jednog od aktivista Građanske akcije

Prizor jučerašnjeg uhićenjaPrizor jučerašnjeg uhićenjaOko deset članova Građanske Akcije uhićeno je danas kod Končara na Jankomiru, javljaju iz te udruge. 30-ak policajaca opkolilo je, kažu, grupu njihovih članova koji su nosili transparent 'Kazna za Free Tibet??' te ih potrpala u marice.

"Hapse nas sve redom! Ovo nije normalno! Kada je ova zemlja ukinula pravo na javni govor? Otpremaju nas u 2. Policijsku postaju na Črnomercu. Policija brutalno krši pravo na javni govor! Ovo je sumrak demokracije i početak brutalne represije!", kažu iz Građanske akcije, te navode kako su ih uhitili 'bez razloga'.

" Išli smo, samo su nas okružili, morali smo razviti transparent, pokazali im što piše i rekli im da smo tu zbog slobode govora i ako možemo razviti transparent ok, ako ne, idemo doma. Sve su čuli, sve je snimljeno. Nismo se svađali ni bili bezobrazni. Nismo ni došli blizu Končara i zaustavili su nas. Dakle bez ikakvog razloga", ističu.

Posjet visoke kineske delegacije zbog koje je bio blokiran promet u centru grada, jučer je također rezultirao privođenjem jednog od aktivista Građanske akcije.

Naime, kako su objasnili u Građanskoj akciji, tridesetak njihovih aktivista otišlo je jučer pred Banske dvore izraziti svoje nezadovoljstvo kineskom okupacijom Tibeta. U trenutku kada je kineska delegacija ulazila u Banske dvore, jedan od aktivista viknuo je 'Free Tibet' i zaradio privođenje zbog remećenja javnog reda i mira.

Prije toga, policija je uklonila i grafit 'Free Tibet' na njihovoj trasi prema Banskim dvorima.

Vezane vijesti

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Aktivisti Građanske akcije prosvjedovali su pred Koncertnom dvoranom Lisinski u kojoj su se održavali izbori za predsjednika HDZ-a, u rukama su… Više

Komentari

registracija
22/3/11

hm2011, 19.05.12. 17:09

Ako policija sada hapsi zbog Free Tibet ( što ne krši ni jedan zakon ) što će raditi kad klerofašisti uskoro izmigolje iz jazbina i na ST gay prideu izvjese poruke koje krše zakone o diskriminaciji i širenju mržnje (dakle, puno su kažnjivije nego Free Tibet). Hoće onda ovako revno hapsiti fašiste i njihove crkvene pomagače?


registracija
14/8/10

rubix, 19.05.12. 17:59

Aktivisti Građanske akcije i hrvatski novinari mogli bi pročitati Zakon o javnom okupljnju u kojem jasno piše:

''Organizator javnog okupljanja, odnosno njegov zastupnik dužan je prijaviti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda kada je to ovim Zakonom predviđeno.

Prijava mirnog okupljanja i javnog prosvjeda podnosi se policijskoj upravi na čijem se području mirno okupljanje i javni prosvjed namjerava održati.

Prijava se podnosi 5 dana prije početka održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda.''

Aktivisti GA (njih nekoliko koji imaju vremena svaki dan od 9 ujutro stajati na Markovom trgu) očito misle da se zakoni ove zemlje na njih ne odnose!!


registracija
3/3/11

bljesak4, 19.05.12. 19:47

''Hoće onda ovako revno hapsiti fašiste i njihove crkvene pomagače?''

''fašiste i njihove crkvene pomagače?''
A hoće li sada tebe neko uhapsiti,
zato što ljude zdravih nogana
i ljude koji Bogu služe,
nazivaš - fašistima !

Ali ti si homoseksualnošću zahvaćen ,
i kao takav ti si biće si - navaljana uma,
ni kriv ni dužan toga radi !


registracija
3/3/11

bljesak4, 19.05.12. 19:48

ispravak ''zdravih nagona''


registracija
6/1/12

UnDeR, 19.05.12. 19:58

hm2011

Za takve urbanofašiste poput tebe valja primjeniti stroge odredbe šerijatskog zakona


registracija
1/3/11

Laudate, 19.05.12. 20:25

Nemojte tako strogo po "hm2011".
On se malo zanio u uvjerenju da u RH manjina može pljuvati po većini i još je u tome štiti zakon.


registracija
5/3/10

starimudrac, 20.05.12. 00:05

FREE CROATIA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika