20.05.2012. / 09:58

Autor: Totalsport

'Didier Drogba je naš čovjek'

Chelseajevi veterani Didier Drogba i Frank Lampard ponudili su prve izjave po osvajanju Lige prvaka boljim raspucavanjem penala na Allianz Areni u finlu protiv domaćina Bayerna...

IlustracijaIlustracijaTalijanski stručnjak Roberto Di Matteo, koji je u dva i po mjeseca na klupi Chelseaja preporodio ''bluese'', te je s njima osvojo FA Cup i Ligu prvaka, odbio je komentirati svoju budućnost na klupi momčadi sa Stamford Bridgea nakon trijumfa protiv Bayerna u Münchenu, u finalu Lige prvaka...

Iako je Bayern kao domaćin finala na kladionicama kotirao kao značajni favorit, Chelsea je uspio izvući 1-1 u 90 i 120 minuta, a onda je u raspucavanju penala osigurao prvi trofej Lige prvaka u klupskoj povijesti.

- Moja budućnost na klupi? Neću o tome, jedino što želim je dostojno proslaviti ovaj veliki trofej i fantastični uspjeh. S obzirom na suspenzije i ozljede koje smo imali u momčadi, neki igrači koji nisu igrali tri ili četiri tjedna su odigrali 120 minuta finala. Naša momčad je sastavljena od igrača koji imaju veliko srce, motiv, strast i odlučnost. Cijela je momčad, tu mislim na igrače i ostalo osoblje, uložila svoj maksimum. Samo tako možete osvajati trofeje - rekao je Di Matteo.

- Kada je Bayern poveo, nije nam ostalo puno vremena do kraja. U takvoj situaciji morate imati igrače u momčadi koji će se izdignuti i napraviti potez koji će vas vratiti. Mi imamo mnoge takve igrače. Didier Drogba je zabio fantastičan gol koji nas je vratio, a onda je zabio i penal odluke. On je toliko važan igrač za našu momčad. Međutim, ovo je momčadski uspjeh. Obrana je bila odlična, vezni red također. Bayern je jako dobra momčad, koja je odigrala jako dobru utakmicu. Mi smo imali sreće, ali držim da smo i zaslužili tu sreću - zaključio je Di Matteo.

Ovo je odavno zapisano

Chelseajevi veterani Didier Drogba i Frank Lampard ponudili su prve izjave po osvajanju Lige prvaka boljim raspucavanjem penala na Allianz Areni u finlu protiv domaćina Bayerna...

- Ovo je bila sudbina. Ja jako vjerujem u sudbinu. Puno se molim. Ovakav rasplet je odavno bio zapisan. Bog je prekrasan! Moja momčad je nevjerojatna. Ovaj trofej bih posvetio svim našim menadžerima i igračima koji su ranije bili s nama. Naš izjednačujući gol je u mentalnom smislu jako promijenio utakmicu. Vrlo sam sretan. Život je fantastičan – nizao je kratke rečenice euforični Didier Drogba, koji je nakon kornera u 88. minuti odličnim udarcem glavom postavio 1-1, a onda je u zadnjoj seriji penala hladnokrvno pogodio za slavlje ''bluesa''.

Doduše, početkom prvom produžetka je i skrivio penal zbog prekršaja nad Riberyjem, ali ga je izvukao fenomenalni Petr Čech, koji je lakoćom obranio očajni udarac Robbena s bijele točke.

Frank Lampard je također istaknuo ulogu Drogbe, kojem ove sezone istječe ugovor sa Chelseajem, a novi nije potpisao:

- Ne mogu vjerovati! Pokazali smo veliku odlučnost i pravi borbeni duh. Didier Drogba je naš čovjek. On je naš junak! On je igrač koji zabija za Chelsea u najvećim utakmicama. Zabio je i večeras, kada nam je stvarno najviše trebalo – rekao je Lampard.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 20.05.12. 11:50

Ako je netko tragičar u Bayernu,tada su to i Muller i Gomes,Schveinsteiger i ostali.Posebno nizozemac.Ćelo je kao dobra krava koja daje 20 litara mljeka pa na kraju prospe nogom.Trči,vrti,pati i na kraju udari kao zadnji smotanac ! Olić nije tragičar.Vjerujem potpuno da bi on zabio barem iz jedne od prigodnih situacija,no trener je odlučio drugačije pa neka sada oni kusaju svoju boraniju kroz tragičarstvo a ne Ola.Osim što mu zaista treba biti krivo što je dodavao ono što su njegovi ziceri.E tu je prokockao odluku utakmice i svoju vječnu slavu.Penal kao penal.Tu je uvijek 50 : 50 .


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.05.12. 14:01

Majka Drogbu zove Tito, u cast osnivacu pokreta nesvrstanih, kao simbol covjeka koji je zelio pomoci malima protiv ugnjetavanja od strane velikih sila. Tito je umro prije vise od 30 godina, i sada je samo povjest.

Ono sto je vazno da Hrvatska moze biti znacajna i u svjetskim razmijerima ako imamo vode koji ne podcjenjuju svoj narod, koje i pored diktature daju mogucnosti obicnim ljudima da razvijeu nesto svoje.

Sanader, Cacic, Linic, Zoki, Njofra, Pusic su ljudi koji sistematski podcjenjuju svoj narod, na takav nacin mogu pumpati svoj mizeran ego u politickom sistemu koji poznaje jedino poltronstvo i prevare.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika