20.05.2012. / 18:26

Autor: Totalsport

Di Matteo je ozbiljan kandidat za poziciju stalnog menadžera

Trijumfom na Allianz Areni je Di Matteo završio posao za ovu sezonu. Hoće li ostati na istoj dužnosti i sljedeće sezone, još nije poznato. Sam je odbio komentirati nagađanja o tome nakon velike večeri za njega i momčad u Münchenu

IlustracijaIlustracija- Roberto Di Matteo ozbiljan je kandidat za dužnost stalnog menadžera naše momčadi - izjavio je u nedjelju predsjednik Chelseaja Bruce Buck za televiziju Sky Sports...

Di Matteo je početkom ožujka postavljen na mjesto privremenog menadžera do kraja sezone. Klub je tada zbog niza loših rezultata uručio otkaz mladom portugalskom stručnjaku Andreu Villas-Boasu, kojem je Di Matteo bio pomoćnik. Talijanski 41-godišnji stručnjak odradio je sjajan posao. Osvojio je FA Cup, a subotnjom je pobjedom u finalu Lige prvaka protiv Bayerna na Allianz Areni 5-4 nakon raspucavanja penala, klub sa Stamford Bridgea osigurao nastup u kvalifikacijama tog natjecanja i u sljedećoj sezoni, iako je u Premiershipu osvojio tek šesto mjesto. Chelsea je, tako, potisnuo četvrtoplasirani Tottenham u Europa ligu.

Trijumfom na Allianz Areni je Di Matteo završio posao za ovu sezonu. Hoće li ostati na istoj dužnosti i sljedeće sezone, još nije poznato. Sam je odbio komentirati nagađanja o tome nakon velike večeri za njega i momčad u Münchenu.

- Robbie će ubrzo saznati svoju sudbinu. Bolje prije nego kasnije. Odradio je fantastičan posao, jer je igračima vratio ono samopouzdanje koje su ranije imali i momčad je pod njegovom palicom igrača na visokoj razini. Zadnjih šest ili osam tjedana gurnuli smo špekulacije o menadžeru za sljedeću sezonu po strani, jer smo se koncentrirali prvo na Barcelonu u polufinalu Lige prvaka, pa na finale FA Cupa protiv Liverpoola, te naposljetku na finale protiv Bayerna. No, sada je stiglo vrijeme da sjednemo i počnemo rješavati taj slučaj. Di Matteo je napravio izvanredan posao i on je svakako kandidat za našeg menadžera za buduće razdoblje. Ozbiljni kandidat - rekao je Buck.

Istaknuo je predsjednik Chelseaja kako klub želi imenovati budućeg menadžera prije početka ljetnog prijelaznog roka.

- Stvarno trebamo dobiti novog menadžera prije nego što krenemo u diskusije o igračima koji su nam zanimljivi u prijelaznom roku – veli Buck.

Istaknuo je i kako će klub obaviti razgovore s agentom Didiera Drogbe, koji je svojim igrama i golovima u Ligi prvaka ponio epitet najvećeg Chelseajevog junaka. Sjajnom 34-godišnjem napadaču iz Obale Bjelokosti završava ugovor sa Chelseajem, kojem je pristupio 2004. godine. Za novi ugovor s klubom se još nije odgovorio.

- Didier je igrač za velike utakmice i u finalu je još jednom to pokazao. Mislim da će naš izvršni direktor Ron Gourlay sjesti s njegovim agentom idućeg tjedna. Vidjet ćemo kako će se odvijati ti razgovori. Mi moramo napraviti ono što je najbolje za naš klub. Didier mora napraviti što je najbolje za njega, pa ćemo vidjeti kamo će nas ta diskusija dovesti - zaključio je Bruce Buck.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika