20.05.2012. / 08:00

Autor: Dean Sinovčić

3. dan

Glazbeni Bog u Cannesu

U jednom trenutku jedan je novinar rekao kako je jasno da Haitiju nema spasa, koliko god se Penn trudio, na što Penn nije gledao blagonaklono već je 45 minuta uvjeravao novinare da Haitiju i te kako ima spasa te da odlčno surađuje s novom vlašću. Kao što vidite, ljubavna veza Petre Nemcove i Seana Penna nije se spominjala

Ekipa 'Lawlessa'Ekipa 'Lawlessa'U subotu je glazbeni Bog šetao zemljom Francuskom, gradom Cannesom, a on se zove Nick Cave. Stigao je u Cannes kao scenarist novog filma australskog redatelja Johna Hillcoata (ipak su oni zemljaci) koji se zove „Lawless" i koji je temeljen na knjizi „The Wettest County in the World" autora Matta Bonduranta. Radi se o priči smještenoj u tridesete godine prošlog stoljeća, o sukobu braće Bondurant (glume ih tom Hardy, Shia LaBoeuf i Jason Clark), koji krše prohibiciju, sa lokalnim vlastima. Na konferenciji za novinare u Cannesu pojavili su se, uz spomenutu petorku, i ljepotice Jessica Chastain i Mia Wasikowska te Guy Pearce dok je od zvijezda izostao Gary Oldman. Međutim, novinari znaju tko je prava zvijezda, pa su najviše pitanja uputili Caveu, koji je sa Hillcoatom već surađivao prije sedam godina kada je napisao scenarij za njegov film „The Proposition", Cave je na početku objasnio kako je „The Wettest County in the World" fenomenalna knjiga tako da je je njezino pretvaranje u filmski scenarij bila, kako je rekao, „dječja igra".

Ono što ga je privuklo knjizi i filmu, nastavio je, bila je kombinacija nasilja i sentimentalizma koju nudi knjiga, s time da osobno nije ljubitelj samog po sebi nasilja ali mu se sviđa način na koji John Hillcoat prikazuje nasilje, a Hillcoat je dodao kako mu je film „Bonnie & Clyde" bio inspiracija za ovaj film. Što se tiče teme prohibicije, kazao je da je to suvremena tema jer danas traje rat protiv droge, ali nije uspješan. Cave ima 54 godine te ga je jedna novinarka pitala je li istina da je izjavio kako je sretan što stari, što je on demantirao."Svakog dana sve sam manje i manje zadovoljan činjenicom što starim", odgovorio joj je. Zatim ga je jedan novinar opasno pritisnuo pitanjima je li gledao film „Ubojstvo Jessea Jamesa" jer mu se čini da ta dva filma sliče, što je Cave demantira. Zatim je isti novinar rekao da su oba filma westerni, na što je Cave rekao da njegov film nije western. „Ali u oba filma se koristi glas naratora", nastavio je uporni novinar, s čime se konačno Cave složio. Zatim se novinar prebacio s pitanjima na Toma Hardyja, pri čemu je Cave šapnuo Hardyju „pazi, ovaj je kurvin sin" što se jako dobro čulo u dvorani jer Cave nije isključio mikrofon.

Hardy je nova zvijezda, vidjeli smo ga u „Dečko, dama, špijun, kralj", a vidjet ćemo ga i u novom „Batmanu", i u ta dva filma glumi sa Garyjem Oldmanom za koga je rekao da je Bog, da je njegov heroj, i da mu je vilica opala kada je prvi puta glumio s njim. Cijelo vrijeme konferencije za novinare smijuljio se i došaptavao s Jessicom Chastain koja se podsjetila da je njezin uspon počeo lani upravo u Cannesu kada je glumila u filmu „Drvo života" koji je osvojio Zlatnu palmu.

U petak uvečer u Cannesu je održan Haiti Carnival, što nije bilo nikakvo slavlje već humanitarna večera u organizaciji glumca Seana Penna, manekenke Petre Nemcove i redatelja Paula Haggisa. Naime, prije dvije i pol godine, odmah nakon što je potres pogodio Haiti, jednu od najsiromašnijih zemalja na svijetu, Sean Penn je ne samo ponudio pomoć već se preselio na Haiti i godinu dana živio tamo te osiguravao svaku vrstu pomoći. Osnovao je humanitarnu organizaciju, kao i Petra Nemcova i Paul Haggis, i krenuo u spašavanje tisuća beskućnika. Kako je rekao na konferenciji za novinare u Cannesu, u proteklo vrijeme broj beskućnika smanjio se s 1,8 milijuna na 450 tisuća, te on nastavlja s prikupljanjem pomoći a humanitarna večera u Cannesu jedan je od obila pomaganja. U jednom trenutku jedan je novinar rekao kako je jasno da Haitiju nema spasa, koliko god se Penn trudio, na što Penn nije gledao blagonaklono već je 45 minuta uvjeravao novinare da Haitiju i te kako ima spasa te da odlčno surađuje s novom vlašću. Kao što vidite, ljubavna veza Petre Nemcove i Seana Penna nije se spominjala. Ona je prezgodna, on je faca bez obzira što je za glavu niži od nje, baš su lijep par.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika