21.05.2012. / 10:21

Autor: Hina

Naramak režimskog nasilja u Chicagu

'Ukinite NATO'

Policija je naredila demonstrantima da se raziđu od kojih je većina to učinila mirno, ali su neki ostali skandirajući "Ukinite NATO", nakon čega je policija krenula u akciju

IlustracijaIlustracijaČikaška policija sukobila se sinoć s antiratnim prosvjednicima tijekom sastanka čelnika NATO-a pri čemu je neke pretukla, a neke odvela.

Stotine prosvjednika pomiješanih s novinarima i fotografima bilo je okruženo policijskim snagama na završnoj točki prosvjednog marša.

Policija je naredila demonstrantima da se raziđu od kojih je većina to učinila mirno, ali su neki ostali skandirajući "Ukinite NATO", nakon čega je policija krenula u akciju.

Jedan mladić sjeo je na ulicu, a za njegove glave curila je krv. Njegovi prijatelji rekli da ga je pogodila interventna policija.

Novinari Reutersa vidjeli su najmanje tri prosvjednika s ozljedama glave. Jedan je rukama pokrivao oči, a djevojka se držala za trbuh. Nekoliko prosvjednika bilo je ošamućeno, što od iscrpljenosti ili toplotnog udara.

Između 2500 i 3000 prosvjednika u vrućem danu poput ljetnoga nosilo je antiratne poruke upućene svjetskim čelnicima na summitu NATO-a, ali im naoružana policija nije dozvolila da se približe mjestu održavanja skupa.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 21.05.12. 10:28

nato JE U ULOZI --iluminata--- isto kao i UNO..itd..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika