21.05.2012. / 10:59

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Coppa Italia: Naslov za Napoli

Dodajmo kako su kolo prije kraja natjecanja u Seriji B nogometaši Torina i Pescare izborili povratak u prvoligaško društvo

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Juventusa nisu osvojili dvostruku krunu. U finalu Talijanskog kupa na rimskom Olimpicu bolji su bili prvotimci Napolija pobijedivši 2-0.

Edinson Cavani doveo je Napolitance u vodstvo iz 11-erca u 63. minuti. Isti je u sudaru s Juventusovim vratarom Storarijem, upravo nakon Cavanijeva proigravanja glavom, iznudio Argentinac Ezequiel Lavezzi.

Dvadeset je minuta kasnije nakon munjevitog kontranapada i asistencije Gorana Pandeva konačan rezultat postavio slovački reprezentativac Marek Hamšik.

Napoli je tako pobjedom u kupu uspio spasiti sezonu. Prvi je to trofej kluba s juga Italije još od Maradoninih vremena. Zadnji su put Napolitanci osvojili Superkup 1990. godine pobijedivši u njemu upravo Juventus 5-1. Posljednji su put Coppa Italiju osvojili 1987. godine. Ovo im je ukupno četvrti naslov u tom natjecanju.

Posljednju je utakmicu za Juventus odigrao Alessandro Del Piero. Počeo je utakmicu i igrao do 67. minute. Od torinskog se kluba, aktualnog prvaka, oprašta nakon 19 godina.

Dodajmo kako su kolo prije kraja natjecanja u Seriji B nogometaši Torina i Pescare izborili povratak u prvoligaško društvo.

Do ključna su tri boda sedmerostruki talijanski prvaci stigli domaćom 2-0 pobjedom nad Modenom u dvoboju 41. kola, čime su se od Sassuola i Verone odvojili na nedostižnih pet bodova. Posljednji naslov prvaka nekoć slavni klub je osvojio davne 1976. godine. Od iduće sezone u Seriji A, međutim, opet ćemo gledati torinski derbi.

Pescara je jedno od prva dva mjesta koja vode u Seriju A osigurala gostujućom pobjedom protiv Sampdorije (3-1). Istaknimo kako će u doigravanju za treću ulaznicu u Seriju A igrati Sassuolo, Verona, Varese i Sampdoria.

Coppa Italia, finale:

Napoli - Juventus 2-0 (Cavani 63-11m, Hamšik 83)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika