21.05.2012. / 15:16

Autor: Hina

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali njegovi najbliži suradnici.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali njegovi najbliži suradnici.

Od sedam potpredsjednika vlade, pet ih dolazi iz prošle, a jedan od Putinu najbližih ljudi, Igor Šuvalov, zadržao je dužnost prvog potpredsjednika vlade zaduženog za gospodarsku politiku. Dvoje novopridošlih potpredsjednika su Arkadij Dvorkovič, ekonomski savjetnik Kremlja iz vremena Dmitrija Medvedeva, i Olga Golodec koja je u zadnje vrijeme radila u moskovskoj gradskoj upravi.

Sergej Lavrov ostaje na dužnosti ministra vanjskih poslova, Anton Siluanov i dalje će biti ministar financija, a Andrej Bjelousov zadržao je resor za gospodarski razvoj. Putin je usto zadržao Anatolija Serdjukova na dužnosti ministra obrane.

Rašid Nurgalijev koji je bio ministar unutarnjih poslova u Putinovoj vladi, zamijenjen je dosadašnjim šefom moskovske policije, generalom Vladimirom Kolokoljcevom, u času kada je ruska policija već mjesecima upletena u velik skandal zbog navodnog mučenja i zlostavljanja u policijskim postajama.

"Stanje u kojemu je trenutačno rusko gospodarstvo je nestabilno (...). U takvim uvjetima morat ćete provesti program razvoja Rusije", naglasio je Putin pošto je pročitao imena novih članova vlade.

Medvedev (46) imenovan premijerom nakon što se Putin vratio u Kremlj 7. svibnja, najavio je provedbu politike poticanja rasta i opsežan proces privatizacije.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika