21.05.2012. / 16:35

Autor: Totalsport

ATP Rim: Nadal do rekordnog 21. naslova

Španjolac je pokazao da je ipak za nijansu bolji od ostalih na zemlji kada je u ključnim trenucima susreta bio snažniji, precizniji i prije svega efikasniji od srbijanskog tenisača

Rafael Nadal (Reuters)Rafael Nadal (Reuters)Nakon turnira u Monte Carlu, španjolski tenisač Rafael Nadal još je jednom uzeo "mjeru" svjetskom broju 1, Novaku Đokoviću, ovoga puta u Rimu.

U finalu ATP turnira iz kategorije Masters 1000, koji je trebalo biti odigran u nedjelju, ali nije zbog kiše, Nadal je nakon dva sata i 20 minuta igre slavio protiv Đokovića po 18. put u 32. međusobnom okršaju na Touru.

Španjolac je pokazao da je ipak za nijansu bolji od ostalih na zemlji kada je u ključnim trenucima susreta bio snažniji, precizniji i prije svega efikasniji od srbijanskog tenisača. Tu se prije svega misli na realizaciju break-lopti koja je kod Nadala bila 4-7, a kod Đokovića tek 1-7.

Imao je priliku Srbin uzeti prvi set, ali je uz malo nesreće istu propustio, a Nadal s tri uzastopna gema odjurio do 7-5. Kod rezultata 5-4 i 30-30 (za Đokovića), Srbinu je dosuđen jedan aut prilikom udarca koji bi najvjerojatnije prelomio poen i omogućio mu set-loptu. Nakon ponavljanja, Đoković je poslao loptu izvan terena i tu se njegova igra za idućih pet gemova raspala.

Ne samo da je Španjolac uzeo prvi set, već je i poveo s 2-0 u drugom napravivši break odmah u prvom gemu seta. Isti je, uz čak šest spašenih break-lopti, uspio održati do rezultata 5-3 kada je još jednom oduzeo servis Đokoviću i pospremio u džep rekordni 21. naslov na turnirima iz kategorije Masters 1000.

Đoković je ovim porazom ostao na "tek" dva osovojena naslova ove sezone (Australian Open i Miami).

ATP Rim, Masters 1000, finale:

Nadal (2) - Đoković (1) 7-5, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika