Objavljeno u Nacionalu br. 862, 2012-05-22

Autor: Tomislav Grdić

Hrvatsko-rusko prijateljstvo dugo 20 godina

Robert MarkarjanRobert MarkarjanUpovodu 20 godina uspostave diplomatskih odnosa Rusije i Hrvatske u zagrebačkom muzeju Mimara rusko veleposlanstvo organizirat će 24. svibnja svečani prijem kojem će nazočiti hrvatski državni vrh, gospodarstvenici i ugledni javni djelatnici te članovi diplomatskog kora u Republici Hrvatskoj. Dana 25. svibnja 1992. godine potpisan je Protokol o uspostavi diplomatskih odnosa kojim je otvorena nova stranica u rusko-hrvatskim odnosima, a u povodu 20. godišnjice veleposlanik Ruske Federacije Robert Markarjan izjavio je kako je “dvadeset godina s točke gledišta povijesti mali rok, ali je dovoljan za ocjenu stanja odnosa među državama”.

“Danas možemo sigurno utvrditi da Ruska Federacija smatra Hrvatsku prijateljskom zemljom s kojom održava konstruktivne i uzajamno korisne odnose. Imamo iznimno dobre političke i kulturno povijesne odnose, ali nažalost nije do kraja iskorišten potencijal naših gospodarskih odnosa”, ocijenio je veleposlanik Markarjan i dodao da prve izjave hrvatske vlade u pogledu razvoja ruskohrvatskih odnosa daju nadu kako obje zemlje mogu postići praktične rezultate od zajedničke suradnje.

“Sfere naše suradnje su mnogobrojne, primjerice u energetici, bankarstvu, turizmu i brodogradnji, a Moskva je uvijek spremna za takvu suradnju”, zaključio je veleposlanik Ruske Federacije Robert Markarjan.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 22.05.12. 19:47

tovaris, komrad, izrucite nam kadijevica. mi vama zauzvrat damo 20 hotela na rivieri po bagatelnoj cijeni. moze?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika