Objavljeno u Nacionalu br. 862, 2012-05-22

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Sve što iman san ukra’

Tako im se zove prvi album, pa čestitamo novinarki HRT-a Andreji Bući, jer je u 'Hrvatskoj uživo' dobila Postolar Tripper, zadarsku grupu čiji se netom izašli treći album zove 'Čujem ja netko šuti' i koja bi, da HRT zna posao, svaki dan bila na programu

Ivan StarčevićIvan StarčevićDODJELA NAGRADE 'JOŠKO MARTINOVIĆ'

Utorak, HRT 1, 20.11

Sve skupa je izgledalo glamurozno koliko i karmine u teškoj seoskoj zabiti, jer HTV misli da se na spomen Joška Martinovića gledatelji trebaju rastužiti, a ne zabaviti. Umjesto glamuroznog showa s orkestrom u raskošno osvijetljenom ogromnom studiju, umjesto spektakla u kojem bi, ma štotigajaznam, glasovali i gledatelji, a vodile bi ga najbolje voditeljice i voditelji, HTV se Jošku Martinoviću, dragulju koji se pojavljuje jednom u svakih pedeset do sto godinica, odužuje nehajno kao da se takvi talenti tamo pojavljuju svakog dana. Dodjela nagrade “Joško Martinović” smještena je u najmanji TV studio. U tu mračnu rupu skupila se ožalošćena rodbina, nekoliko manje-više iskreno tronutih kolegica i kolega, prijatelja, novinara i ostalih poštovatelja, a emitirano je i sedam kojekakvih reportaža. Pravi skandal je da je nagradu dobila Ivana Dragičević Veličković za nekakvo smeće iz Francuske koje po dojmu koji ostavlja uopće nije reportaža nego bolesno i dosadno rastegnuti agencijski izvještaj. Lijepo je da HRT čuva uspomenu na svojeg jedinstvenog reportera, ali ne na ovakav način.


OTVORENO

Utorak, HRT 1, 22.10

Svaka emisija koja osuđuje nasilje nad homoseksualcima, lezbijkama itd. dobro je došla čak i na Rvackoj televiziji čiji su pretplatnici večeras glasovali s 83 prema 17% protiv istospolnih brakova. Najzanimljiviju stvar je Hloverki Novak Srzić i nama rekao Dražen Ilinčić koji je raspravu o dopuštanju braka proglasio manje važnom u trenutku kada posvuda u Hrvatskoj ima likova koji tuku muškarce i žene drugačije erotske orijentacije, a ima i liječnika koji homoseksualce žele liječiti. Rijetko kome u Hrvatskoj se isplati javno reći tko je i što je. Uz Ilinčića su u studiju sjedili Aleksandar Štulhofer, Mirela Holy, Adalbert Rebić i Velimir Visković. Gospodin pop, ispod imena mu je pisalo: teolog, g. Adalbert Rebić bio bi prema važećim zakonima, da iza njega ne stoji Crkva, odmah poslije emisije pod stražom prepraćen u pritvor, zbog onoga što je opet nalupetao protiv homoseksualaca. Odllična Hloverka Novak Srzić obećala je još puno emisija o toleranciji različitosti, pa je molimo da svu svoju netolerantnost sačuva za trenutak kad u emisiju bude ponovo htjela pozvati g. Rebića.

HRVATSKA UŽIVO

Četvrtak, HRT 1, 17.31

Jedino vrijedno u emisiji bila je reportaža Andreje Buće o zadarskoj grupi “Postolar Tripper” čiji se netom izašli treći album zove “Čujem ja netko šuti” i koja bi, da HRT zna posao, svaki dan bila na programu. “Sve što iman san ukra’” zove se prvi album, pa čestitamo novinarki HRT-a gđi Andreji Bući na friškom Tripperu, jer je ona prije devet godina bila prva koja je o njima objavila TV reportažu. U devet godina dvije prave reportaže o nečemu zabavnom, važnom i kvalitetnom, a u međuvremenu je u “Rvackoj uživo” objavljeno, kao i danas popodne, jedno četiri milijuna sati sjedenja u studiju s gostima koji nemaju što reći ni rodbini, ali zato cijelu naciju uredno gnjave već stoljećima. U petak je emisiju vodila katastrofa puna treme zvana Ana Tomašković. To je ona gospođa koja se na poslu najčešće pojavljuje u tijesnoj minici, dubokom dekolteu i visokim petama. Sad je ostavila jedino štikletine od 21 cm, ostalo je pokrila. Nekud joj se toliko žurilo da je emisiju odjavila osam minuta ranije. Ispričala se i nastavila. Do kada?

IN MEDIAS RES

Četvrtak, HRT 1, 20.00

Umjesto voditeljice Nevene Rendeli koju ljudi vole gledati, a ona voli gledati svoje skupe torbice, pojavio se Petar Vlahov i okupio cvijet rvackog žurnalizma u kojem mjesto nije smio naći Josip Jović koji izmišlja intervjue, inače kolumnist Slobodne Dalmacije i član Programskog vijeća HRT-a. Čast njemu, ali vrhunac emisije bila je anketa firme Hendal sa šesto ljudi. Po toj anketi ispalo je da 62% populacije smatra izbore u HDZ-u nezanimljivim. Ti izbori su bili glavna tema nagvaždanja u studiju. Čemu onda uopće takva emisija – e, to je pitanje ostalo neizgovoreno. Ima još: anketa tvrdi da građani žele promjenu, a najviše njih ipak želi da bude izabrana Jadranka Kosor. Tvrtka Hendal trebala je pitati svoje kontroverzne ispitanike, ali nije, žele li oni da JK obrije glavu, da napravi ekstremni make over, ili da se podvrgne operaciji promjene spola (da postane žena, rekao je Borat za Angelu Merkel)?

DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 1, 12.00

Ni u podne ni u dva sata poslijepodne HRT nema sastav novog predsjedništva i nove potpredsjednike HDZ-a, čak ni na teletekstu. Nije da baš žarko želimo čuti tih deset plus sedam imena, ali bio bi to red i jedinstvena prilika za dotičnu gospodu i dame, jer više nikad nikome ne će tih sedamnaest imena zajedno biti vijest. Komercijalna Nova TV jutros ih uredno objavljuje na svojem TTXT-u. U vijestima u 17 sati Nova TV se daleko više bavi HDZ-om, nego gospoda s HRT-a, koja valjda njuše otkuda od SDP-a vjetar puše. Dobro za HTV je da predsjednik “zločinačke” nije postao liječnik i humanitarac Kujundžić koji je već naučio telefonirati u Informativni program javne TV i prijetiti urednicama i urednicima. Sad će pospani i nesposobni informativni program Rvacke televizije morati buditi živahni novi predsjednik i povjesničar Tomislav Karamarko koji naprosto pršti magnetizmom svoje političke osobnosti.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika