22.05.2012. / 10:59

Autor: Totalsport

TBL: Efes poveo s 2-1, Barać slab

Cenk Akyol je s 19 poena bio najbolji kod pobjednika za koje je hrvatski reprezentativac Stanko Barać igrao samo osam minuta i vrlo ih slabo iskoristio

Stanko Barać (Pixsell)Stanko Barać (Pixsell)Košarkaši Anadolu Efesa približili su se plasmanu u finale turskog prvenstva. U polufinalnoj su seriji protiv Banvita poveli s 2-1.

U svojoj su dvorani Sinan Erdem slavili sa 68-55, a na istom će mjestu za dva dana loviti i treću pobjedu koja bi im donijela finale. Nije u ponedjeljak bilo velike neizvjesnosti, Efes je na poluvremenu imao plus devet (37-28), a nakon treće četvrtine i nedostižnih 17 koševa prednosti (57-40).

Cenk Akyol je s 19 poena bio najbolji kod pobjednika za koje je hrvatski reprezentativac Stanko Barać igrao samo osam minuta i vrlo ih slabo iskoristio. Ostao je bez poena, promašivši sva četiri pokušaja iz igre, a dojam je donekle popravio s četiri skoka. Charles Davis je bio najefikasniji kod Banvita s 14 koševa, a Bosanac Kenan Bajramović je dodao devet.

Podsjetimo, u drugom polufinalu Beşiktaş vodi s 2-1 u seriji protiv Galatasaraya.

TBL doigravanje, polufinale, 3. utakmica:

Anadolu Efes - Banvit 68-55

Anadolu Efes vodi u seriji s 2-1

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika