22.05.2012. / 13:07

Autor: Nacional.hr

Od lipnja cestarine skuplje za 15 posto

Očekuje se veliko zanimanje za kupnju ENC-a, jer se uz uređaj dobiva 25 posto popusta na cestarinu uz uvjet da svatko tko kupi ENC uplati minimalno 500 kuna

Siniša Hajdaš Dončić (Pixsell)Siniša Hajdaš Dončić (Pixsell)Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture istovremeno s povećanjem cijena cestarina od 15 posto u mjesecu lipnju, priprema i veliku promidžbenu akciju besplatne podjele uređaja za elektronsku naplatu cestarine, izvještava Novi list.

Uvođenje novog cjenika će pratiti i prodaja ENC-a uređaja, čija je cijena dosad iznosila oko 120 kuna, za simboličnu jednu kunu plus PDV. Očekuje se veliko zanimanje za kupnju ENC-a, jer se uz uređaj dobiva 25 posto popusta na cestarinu uz uvjet da svatko tko kupi ENC uplati minimalno 500 kuna.

Službena najava promjene cjenika očekuje se ovog tjedna od Siniše Hajdaša Dončića, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Saznaje se kako su u ponedjeljak na sastanku u Ministarstvu zajedno s predstavnicima uprava cestovnih tvrtki dogovoreni detalji novih cijena i novog ENC sustava s popustom.

Zasad je još nepoznato hoće li vozači iznos uplaćen na ENC moći koristiti neograničeno ii će on vrijediti samo za ograničeno vremensko razdoblje. Nakon poskupljenja cestarina od Rijeke do Zagreba za osobni automobil će iznositi 69 kuna, a od Zagreba do Splita oko 180 kuna.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

registracija
26/10/11

eezy, 22.05.12. 14:17

"Idemo raditi!", reče Zoki Nemam Pojma Milanović.
Ja vas od srca molim:"Odmorite se malo!"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika