22.05.2012. / 12:50

Autor: Hina

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

"Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojeg sam trajno razriješio službe župnog upravitelja Župe Banići i Lisac, te mu do daljnjega, u skladu s Kanonskim propisima zabranio obavljati sve čine svećeničkog reda", navodi u priopćenju biskup Uzinić

ArhivaArhivaDubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u Župi Banići, te izrazio sućut obitelji ubijenog Marka Kraljevića.

"Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojeg sam trajno razriješio službe župnog upravitelja Župe Banići i Lisac, te mu do daljnjega, u skladu s Kanonskim propisima zabranio obavljati sve čine svećeničkog reda", navodi u priopćenju biskup Uzinić.

Pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mu se pridruže u toj molitvi, jer, kako kaže, ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke u našoj mjesnoj crkvi.

"Istovremeno izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom" , navodi u priopćenju biskup, izrazivši obitelji pokojnika predsjednika Mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića kao i cijeloj župnoj zajednici Župe Banići svoju sućut i blizinu.

Policijska uprava dubrovačko neretvanska izvijestila je kako je noćas nakon zaprimljene dojave u 1,45 sati kako netko lupa i viče na ulaznim vratima župne kuće u kojoj živi 43-godišnjak, u Banićima u Dubrovačkom primorju, policija izašla na mjesto događaja.

Na samom ulazu, u hodniku župne kuće, policija je zatekla mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazio 43-godišnjak.

Zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva 43-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.05.12. 15:27

Ubojica i don Grubišić ista kazna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika