22.05.2012. / 15:42

Autor: Hina

Bernardić: Holdingom treba upravljati struka, a ne politika

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić danas je kazao kako u Skupštini žele da struka upravlja Zagrebačkim holdingom, a ne politika pa će na sljedećoj skupštinskoj sjednici zakazanoj za četvrtak, 24. svibnja, donijeti nekoliko prijedloga zaključaka vezanih uz predstavnike u Skupštini u trgovačkim društvima i u Nadzornom odboru Holdinga.

Davor BernardićDavor BernardićPredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić danas je kazao kako u Skupštini žele da struka upravlja Zagrebačkim holdingom, a ne politika pa će na sljedećoj skupštinskoj sjednici zakazanoj za četvrtak, 24. svibnja, donijeti nekoliko prijedloga zaključaka vezanih uz predstavnike u Skupštini u trgovačkim društvima i u Nadzornom odboru Holdinga.

Želja nam je da maknemo politiku iz upravljanja Holdingom, a ne da to bude poligon za stranački utjecaj i kadroviranje, kazao je Bernardić na konferenciji za novinare uoči predstojeće sjednice Gradske skupštine i današnje sjednice Skupštine Zagrebačkog holdinga na kojoj će biti predloženo da Nadzorni odbor preuzme aktivniju ulogu u upravljanju Holdingom.

Na pitanje novinara ne prebacuje li se takvim prijedlogom odgovornost na Nadzorni odbor s Uprave, kako bi ona mogla biti ponovno izabrana nakon što joj u kolovozu istekne dvogodišnji mandat, Bernardić je odgovorio da su u Nadzornom odboru ljudi s integritetom, profesionalnom karijerom i stavom te da je važno da se kroz njihovu aktivniju ulogu osigura provođenje zacrtanih razvojnih mjera i restrukturiranje Holdinga kako bi u sljedećih pet godina postao nositeljem razvoja Grada Zagreba.

"To se može jedino uz stručni nadzor i aktivniju ulogu nadzornog odbora", dodao je.

O zahtjevu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora koji je najavio da će tražiti smjenu predsjednika Uprave Holdinga Ive Čovića, Bernardić se nije želio očitovati.

"Ivo Čović je izabran na mandat od dvije godine, kao i Skupština i naše je pratiti ostvarivanje zacrtanih ciljeva jer 'na kraju dana' mi odgovaramo građanima", kazao je Bernardić.

Zagrebačka Gradska skupština trebala bi u četvrtak izmijeniti zaključak o predstavnicima Grada Zagreba u Skupštini u trgovačkim društvima po kojem se za predstavnika Zagreba umjesto Joze Radoša određuje Dragan Kovačević i imenovati Ninu Tepeš za člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Bernardić je najavio da će Gradska skupština u četvrtak odlučiti o dobitnicima ovogodišnje Nagrade Grada Zagreba. "Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincima i pravnim osobama kao kruna njihova rada i oko toga treba postojati apsolutni konsenzus što je i postignuto na Odboru za javna priznanja koji će Skupštini dati 14 prijedloga za kandidate", kazao je Bernardić.

Bit će to akademski kipar Petar Barišić, redovita profesorica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Sandra Bischof Vukušić, pater Antun Cvek, športaš, trener i športski djelatnik Josip Čorak, pisac Zoran Ferić, zatim Geofizički zavod Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski akademski veslački klub Mladost, umirovljeni profesor Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Jerolimov, maestro Vladimir Kranjčević, ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh Duško Ljuština i prvak Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Milan Pleština. Nagradu Grada Zagreba dobit će i Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, umirovljena profesorica savjetnica Višnja Srdelić i prvakinja Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Vezane vijesti

Likom Milanović, metodama Bandić

Likom Milanović, metodama Bandić

Ne štedeći riječi hvale na račun politike i mudrog vodstva predsjednika stranke Zorana Milanovića, u utrci za šefa zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika