Objavljeno u Nacionalu br. 336, 2002-04-24

Autor: Silvia Praprotnik

Najveći seksološki hit 2002.

Seks i čokolada

Richard Craze, jedan od najvećih svjetskih seksologa i eksperata za tehnike opuštanja nedavno je na tržište izbacio novu knjigu 'Čokolada i seks'

Knjiga o povezanosti seksa i čokolade, o neraskidivoj sponi slatkog užitka i dobrog seksa???Knjiga o povezanosti seksa i čokolade, o neraskidivoj sponi slatkog užitka i dobrog seksa???Što je u čokoladi tako erotično, tako ukusno i tako seksi? dva su pojma najbliža pojmu raja. Oboje nam podiže raspoloženje, smiruje naše strasti, podiže stanje duha i čini nas sretnima i dobro raspoloženima. Samo zamislite tu magičnu kombinaciju! Ima toliko stvari o seksu koje su “obuzdane” konvencijama. Seks je tabu tema o kojoj baš nije zgodno govoriti, a ako se nešto radi s tim u svezi, neka se radi i o tome priča u svoja četiri zida. Ista je stvar i s čokoladom. Svi se bojimo da ne budemo viđeni s čokoladom u ruci, a kamoli da je halapljivo jedemo i uživamo u njezinu okusu. Moramo paziti na savršenu liniju! A što je najgore, čokoladu na kraju i sami doživljavamo kao nešto grešno i sramotno.
Pa, ovo je onda prava knjiga za vas! Knjiga na koju ste godinama čekali! Knjiga o povezanosti seksa i čokolade, o neraskidivoj sponi slatkog užitka i dobrog seksa. Život je prekratak da bismo si bilo što uskraćivali! Ovoga puta ekskluzivno u Nacionalu donosimo najzanimljivije dijelove knjige “Čokolada i seks” svjetski poznatog pisca Richarda Crazea, stručnjaka za seks, zdravlje i opuštanje koji je autor i mnogobrojnih planetarno popularnih djela kao što su “Tantra – priručnik za početnike”, “Seksualne fantazije – inspiracija za ljubavnike”, “Priručnik za predigru” i “Duhovna tradicija i seks” koje se u milijunskim
nakladama prodaju širom svijeta.

Kemijski sastav čokolade

Ma, čudna je stvarčica ta čokolada! To je nevjerojatna kombinacija kemijskih spojeva, uključujući i amino-kliseline koje su već odavno dobro poznate zbog svoje sposobnosti da nam mogu podići raspoloženje. Čokolada sadrži nekoliko prirodnih stimulansa, uključujući i kofein, zatim umirujuće kemijske spojeve te valeričnu i glutaminsku kiselinu. Stoga nije ni čudo što tako čeznemo za komadićem čokolade kad nas svojim sastavom može tako zadovoljiti, energetski opustiti, podići nam raspoloženje i dati nam snage. No kakve ona ustvari ima veze sa seksom? Pa, ovako. Čokolada također sadrži mnoge supstance koje nazivamo fitosteral koje oponašaju ljudske seksualne hormone. Kad je broj ženinih hormona nizak, na primjer kada imaju PMS, njihova žudnja za čokoladom je jača i efekt fitosterala bit će mnogo jači. Čokolada sadrži više od pet stotina različitih okusa. Ako ju jedete polako, vaši okusni pupoljci na jeziku uspjet će identificirati većinu okusa.

Tajna značenja čokolade

Prve bombonijere bile su uistinu jako skupe, vrlo lijepe i inventivne. U jednoj staroj kuharici s početka prošlog stoljeća navodi se kako su ondašnji slastičari poznavali više od šezdesetak različitih punjenja čokoladnih bombona, a u isto vrijeme tvornice čokolade proizvodile su ih u više od stotinu okusa.
Ako danas darujete čokoladu ili bombonijeru voljenoj osobi – to je znak ljubavi i znak da vam se sviđa. Ako se odlučite za takvo darivanje, morate paziti da odaberete čokoladu dobre kvalitete. Loša čokolada sadrži mnogo više šećera. Baš kao što postoje mitovi kako čokolada nevjerojatno deblja, postoji i mit da ona je djelotvoran lijek protiv migrene. No takve postavke “ne drže vodu”. Također čokoladu se optužuje da je glavni krivac za prištiće koji izbiju nakon njena prekomjerna uživanja. To je samo još jedna zabluda! Ona ustvari nema ništa s tim! Ružne akne samo su rezultat hormonalnog debalansa koji čokolada više korigira nego što mu škodi. Zubari nisu zagovornici pretjerane konzumacije tog “slatkog grijeha” i pritom nisu u pravu. Jer se čokolada prebrzo otopi u ustima da bi uzrokovala trajne neželjene efekte u obliku karijesa na našim zubima. Najveći neprijatelji naših zubi su karamele i bomboni.
Stoga, darujte čokoladu slobodno i bez zadrške i nemojte imati grižnju savjesti ako nekome date kutiju čokoladnih bombona. Međutim, problem je koju vrstu čokolade treba darovati. Naravno, onu dobre kvalitete. Ali kako ćete znati da je kvaliteta bombona koje ste izabrali baš najbolja? To je bar lako. Pogledajte na poleđinu kutije, jer dobra čokolada mora sadržavati 55-70 posto kakaa, a jeftina čokolada ima samo 10 posto kakaa. Što više kakaa, to je i čokolada bolja. Ako u njoj ima oko 65 posto šećera, riječ je o slastici loše kvalitete i bolje je ne kupujte. Uzmite samo onu koja ima 30 posto šećera.
Čokoladni napitak također može biti romantičan i senzualan, naravno, za tu slasticu uzmite finu čokoladu, a ne neku ”šećernu tablu”. Casanova, najveći ljubavnik svih vremena, pio je čokoladu umjesto šampanjca! Pa ju je prozvao i “eliksirom ljubavi”. Ako nekom želite darovati zaista seksi čokoladu, tada darujte talijanske čokoladne poljupce. Oni su omotani srebrnom folijom i sadrže tajne romantične poruke.
Tamna čokolada smatra se “čokoladom za muškarce” i daruje se isključivo njima. Bijela čokolada također je jako seksi i možete je dati novoj ljubavnici/ljubavniku, a mliječna čokolada više je za platonske ljubavi nego što je povezana sa seksom. Bombonijera bi trebala biti umotana zlatni papir, nikako u srebrni.

Zašto je čokolada tako seksi?

Pa, iz mnogo razloga. Tradicionalno gledajući, osobito topla čokolada imala je ljekovito značenje, no puno značenje dobila je povezivanjem baš sa seksom i seksualnim igricama. Čokolada može biti i u tekućem i krutom stanju, osobita je okusa, podiže raspoloženje i na kraju stvara osjećaj ugode i opuštenosti. No ne čine je samo njezina kemijska svojstva tako osobitom. Svaki “dodir” s čokoladom je kao kad ste prvi put radili “ono”. S njom se možete poigravati, polako je odmatati kao što ste onda polako svlačili svoju partnericu / svog partnera. Možete je sisati, lizati, grickati i na kraju pojesti. Eto, vidite, imaju toliko toga zajedničkog. S njom također možete izvoditi svakojake ludosti, baš kao i u vrućem seksu: ako želite provesti mirnu večer sa svojim partnerom, možete uživati u bombonijeri pokraj kamina uz laganu glazbicu. Ako ste se, pak, uspalili, uzmite ledeno hladnu čokoladu ili sladoled s okusom čokolade iz hladnjaka, ugasite svoju želju. Možete je smazati sami ili s partnerom i hraniti njome jedno drugo kao što biste umjesto komadića čokolade partnerovim ustima nudili različite dijelove svog tijela.
Iz ljudi izviru razni sokovi kad se seksualno uzbude. Isto je i s čokoladom. Kad se ugrije, postane meka i podatna. U seksu i čokoladi morate polako uživati. Nemojte se nikamo žuriti! Neka sva vaša osjetila uživaju! Seks je čokolada i čokolada je seks!

Čokolada je bolja od seksa

Po nekim istraživanjima, više od 20 posto žena više voli čokoladu nego seks, dok se ostatak ipak opredijelio za seks. Što se tiče muškaraca, nema te čokolade koja bi im zamijenila vruć, dobar seks tako da se njih 98 posto odlučilo baš za njega, a dva posto muškaraca reklo je da bi oni i jedno i drugo. Evo nekoliko razloga zašto je čokolada bolja od seksa:

1. Čokolada ti je uvijek dostupna
2. Iako se smekša, čokolada nam još uvijek prija
3. Nju uvijek možemo progutati
4. Možete jesti sigurno svoju čokoladicu i dok vozite
5. Čokoladi će vrijeme trajanja biti onoliko koliko vi to želite
6. Čokoladu možete dijeliti i s majkom
7. Možete je dijeliti s mnogim ljudima, a da nije riječ o orgijanju
8. Čokolada ne poznaje riječ “obveza”
9. Možete je držati na radnom stolu, a da se vašem šefu ne diže kosa na glavi
10. Stranci vas neće čudno gledati ako ga zatražite ili im ponudite čokoladu
11. U ustima nemate dlačice dok jedete čokoladu
12. Ne morate se pretvarati da uživate
13. Možete je jesti u javnosti
14. Ne možete zatrudnjeti s njom
15. Do dobre čokolade lako je doći
16. Možete je konzumirati sve dana u mjesecu
17. Nikada niste premladi za čokoladu
18. Nikada niste ni prestari
19. Čokolada uvijek prija
20. Ako jedete čokoladu kasno navečer, time ne budite svoje susjede
21. Veličina nije važna
22. Sasvim je u redu da se okrenete i odmah zaspite nakon što ste je kušali.

Čokoladna romansa

Romantika je važna svim zaljubljenim parovima, bilo da su upravo prohodali ili su već godinama u vezi. Svatko voli da je partner prema njemu romantičan, da ga se mazi i pazi, a čokolada je pravo “sredstvo” koje će vam u tome pomoći. Zgodno je upoznavati i igrati se čokoladom tijekom vođenja ljubavi. Budite nježni, posebni i podatni.

Romantični

Kada želite iznenaditi svoju voljenu osobu čokoladom, morate paziti kakvu ćete joj vrstu čokolade dati, kako će biti zamotana, odakle potječe, kakvo je punjenje i način na koji je napravljena. Ručno izrađivani čokoladni bomboni skuplji su od onih industrijskih. Mliječna čokolada sadrži premalo putra od kakaa, samo oko 20 posto, pa spada u “jeftine” čokolade, ima onih boljih sa 40 posto kakao putra, a najbolje sadrže 60 posto. Tamna ili kako je još zovu gorka čokolada sadrži visoki postotak putra od kakaa. Idealno, za vašu ljubavnu igru trebali biste tražiti čokoladu sa 70-80 posto putra od kakaa, a ne nekakve bombončiće koji ne mogu podići vaš libido. Bijela čokolada također sadrži mnogo putra od kakaa i ima oko 50 posto šećera u sebi.
Kako kušati čokoladu? Počnite s mirisom. Je li miris pun i nije presladak? Mora pucketati kad je razlomite. Na njoj se ne smiju vidjeti nikakvi mjehurići. Površina mora biti glatka. Okus dobre čokolade je bogat i kremast, a da pritom ne osjećate pretjeranu slatkoću u ustima.
Za romantičnu večer morate odabrati finu, okusom bogatu čokoladu, a ne pola ploče na primjer mliječne jeftine čokolade. Neka to budu čokoladni bomboni umotani u najfiniji papir. Golo tijelo i romantika idu ruku pod ruku. Dijeljenje čokolade u krevetu može biti itekako romantično, ili kad je grickate pokraj otvorenog kamina prekriveni možda samo dekicom, a vani sniježi. Naravno, katkad vam dođe da jednostavno strgate sa sebe svu odjeću i požudno ljubite partnera. Tada se namažite čokoladnim preljevom i besramno se ližite.

Čokolada kao seksualna pomoć

Kad vam netko daruje kutiju čokoladnih bombona, kroz taj dar mnogo možete doznati o onome tko vam je daruje. Takav dar pokazuje određenu želju, namjeru i pažnju. Bit dobrog seksa je u tome da ne treba žuriti. Treba uzeti vremena i uživati u društvu osobe koja vam se sviđa. Katkad vam kutija čokolade može više pomoći u osvajanju osobe nego što mislite. Mnogo je erotičnija od kakvog dara iz seksi shopa.
Možete rastopiti čokoladu i njome namazati njegove/njezine usne i lagano ih draškati i lizati. Također razmažite čokoladu po njezinim bradavicama što će je nevjerojatno uspaliti. Možda će ovakvo lagano poigravanje s čokoladom biti učinkovitije i postići bolji efekt nego da se cijeli umočite u čokoladnu kupku.

Erotična čokolada

Kad idemo na prvi spoj, pazimo što ćemo odjenuti, kako se našminkati, namirisati i što i kako razgovarati. No, kad smo jednom probili “branu”, tada možemo otvoreno i bez sustezanja govoriti o svemu i otkriti svoju pravu seksualnu prirodu. Neki od nas žele nastaviti s “normalnim” vođenjem ljubavi i nisu pristalice nikakvih eksperimenata, dok drugi baš žude za nečim novim i neistraženim.
Želimo da naše vođenje ljubavi bude igra i zabava za oboje. Sve dok imamo povjerenja i poštovanja prema svom partneru dotle će i naše seksualne igrice obogaćene čokoladnim okusom biti još bolje i žešće. Neke vrste hrane mogu biti jako uzbuđujuće, na primjer banane. Tko se od vas nije uspalio dok je gledao partnericu kako gricka i licka vršak banane, a potom je duboko gurne u grlo i na kraju pojede samo vršak?! Vrlo je erotično prolijevanje topljene (ne prevruće) čokolade po partnerovim erogenim zonama. Tada jezikom možemo kružiti i milovati jedno drugog do besvijesti. To je ujedno čokoladni raj i seksualna eksperimentalna ekstaza. Zamislite da umočite bananu u čokoladu i potom njome crtate krugove oko partneričinih bradavica dok ona vrišti od užitka. Ili umočite prste u čokoladu, a potom partnerica požudno siše vaše prste i mazi vas po tijelu. Učinite čokoladu erotičnom, seksi i, naravno, zabavnom.

Čokoladne fantazije

U nekim svojim najskrivenijim fantazijama zacijelo ima mjesta i za igrice s čokoladom. Krenimo s fantazijom o vama dok uživate u čokoladi te uživate u prizoru gdje mladi par, dvojica mladića ili nekoliko djevojaka strastveno vodi ljubav pokraj vas. To je ljepota fantazije! Možemo zamisliti što god poželimo. Ili zamislite kupku od tople čokolade. Oko vas su svi goli. Lezite u čokoladu, a potom se nježno međusobno ližite. Ili situacija dva: ležite zavezani za stol a vaše tijelo je prekriveno čokoladom, kremama i kolačima u kojima uživaju parovi. Zamislite da ste desert. Možete li zamislite sve te jezike i usne na svom tijelu?! Kakvu vam ugodu stvara ta pomisao? Kakvu želju budi u vama? Probajte jesti čokoladu iz ili s najerotičnijeg dijela partnerova tijela. Samo probajte i uvjerite se…

Čokoladna predigra

Čak i ako zajedno grickate komadić čokolade, to može biti predigra – ako to radite na pravilan način. Ljubavnici znaju da čokolada raspaljuje želju i da je zajedničko jedenje čokolade svojevrsni ritual, preludij vođenju ljubavi. Poigravajte se čokoladom, pustite mašti na volju sve dok iz vas ne poteknu sokovi i dok oboje niste potpuno uzbuđeni. Za početak nagradite svog partnera kockicom čokolade za svaki odjevni predmet koji skine. Kada ste se konačno razodjenuli, možete staviti ili razmazati čokoladu po svojim erogenim zonama i polako jesti. Sokovi vašeg tijela dat će čokoladi još bolji okus. Pupak i zapešća prava su mjesta gdje možete staviti tamnu čokoladu. Jednom kad ste goli, prava čokoladna zabava može početi. Prisjetite se svih onih finih čokoladnih krema i preljeva… Razmažite kremu prstima ili jezikom – upotreba žlica nikako nije dopuštena! Je li oralni seks predigra ili pravi seks? Je li to uopće važno? Naš jezik je nevjerojatno osjetljiv organ i oralni seks u kombinaciji s čokoladnim dodatkom može vašeg partnera dovesti do trenutačne ekstaze. Tijekom oralnog seksa čokoladu možete staviti na sve dijelove partnerova tijela – bez ustezanja.

Čokoladni seks

Ljubitelji čokolade su sretni i zadovoljni ljudi koji znaju što je dobro u životu, dok oni koji ne vole okus čokolade i zaziru od njega ne znaju što propuštaju! Oni su melankolični, depresivni, tužni i osamljeni. Ovisnici o čokoladi puni su života i životne radosti. Kad imate dobar seks i uz to jedete dobru čokoladu – to je prava nirvana. Uživanje u seksu i čokoladi nije za “brze” ljubavnike ili za one koji imaju vezu samo za jednu noć. Ako želite polagan, “umjetnički” seks prije nego što svršite, stavite u usta svom partneru komadić čokolade pa neka sva osjetilo uživaju. Ili, kad doživljavate vrhunac, sišite čokoladu s partnerovih prstiju, ili da probate voditi ljubav dok on/ona jede sladoled od čokolade?! Ako se u potpunosti želite prepustiti čoko-užicima, neka vaš partner namaže sladoledom svoj penis, a vi ga možete nastaviti lizati. To bi moglo biti zabavno i interesantno. Možete naribati čokoladu između njezinih dojki i toplinom dlanova je rastopiti te razmazati i polizati. Beskrajne su mogućnosti upotrebe čokolade tijekom vođenja ljubavi. Izbor je na vama.
Ova knjiga pokušala vam je dočarati kakve doživljaje možete doživjeti ako kombinirate seks i čokoladu. Ni ovdje, kao ni u jednoj drugoj seksualnoj igri nemate pravila! Vi ih sami određujete, baš kao i granice do kojih ćete ići! Imajte povjerenja jedno u drugo. Bez toga se ne mogu osloboditi ni vaše seksualne fantazije. Ako vaš partner baš ne voli čokoladu, morat ćete pronaći nekakvu alternativu, ali vi je se nemojte odreći dok vodite ljubav. Ne ograničavajte se samo na liker od čokolade ili čokoladnu bombonijeru! Eksperimentirajte sa svim mogućim čokoladnim delicijama: pudinzima, tortama, keksićima… Zabavite se, imajte ludi seks i k tome još bolju čokoladu!

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika