22.05.2012. / 19:22

Autor: Hina

Genetskim istraživanjima do dokaza o postojanju jetija

Znanstvenici su se okrenuli genetskim istraživanjima kako bi utvrdili mogu li dokazati postojanje humanoida poznatog pod nazivima jeti, bigfoot ili sasquatch.

Postoji li jeti?Postoji li jeti?Znanstvenici su se okrenuli genetskim istraživanjima kako bi utvrdili mogu li dokazati postojanje humanoida poznatog pod nazivima jeti, bigfoot ili sasquatch.

Zajednički projekt sveučilišta Oxford i Muzeja zoologije iz Lausanne istražit će ostatke za koje neki smatraju da pripadaju stvorenjima koje su ljudi navodno sretali posljednjih desetljeća u vrlo različitim područjima.

Ekipa će sustavnim pristupom i korištenjem napretka u genetskom istraživanju pokušati utvrditi radi li se samo o "ekscentričnim i zavaravajućim izvješćima" o susretima s velikim snježnim čovjekom ili u tim pričama postoji i nešto više.

Otkad se jedna ekspedicija 1951. vratila s Mount Everesta s fotografijama ogromnih tragova u snijegu, rodile su se priče o himalajskom stvorenju nepoznatom znanosti.

Osim "očevidaca" koji su se s jetijem susreli na Himalaji, ima izvješća o susretu s bigfootom ili sasquatchom u Americi te u kavkaskim planinama i na Sumatri.

Dosadašnji testovi uglavnom su utvrdili da su navodni posmrtni ostaci jetija pripadali ljudima.

Novi projekt fokusirat će se na ostatke koje je u Lausanni sakupio Bernard Heuvelmans koji je istraživao izvješća o jetiju od 1950. do svoje smrti 2001.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 22.05.12. 20:55

Jeti su skrivena prastara Civilizacija ispod Himalaja.....ima ih oko 10.000 zive i do 5 kilometara ispod zemlje....


registracija
19/3/12

vojvoda, 23.05.12. 10:37

Imate potomke istih u Hrvatskoj, zovu ih Jebokomunjare i Hazu, po izgledu liče 100% jedino je mozak kod ova dva dosta manji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika