23.05.2012. / 09:20

Autor: Hina

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala, te da zbog raka neće biti u stanju sudjelovati na predsjedničkim izborima

ArhivaArhivaPredsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu prvom pojavljivanju u domaćoj javnosti nakon što se prije dva tjedna vratio iz Kube gdje je bio na liječenju od raka.

U emisiji koja je išla uživo sudjelovali su i vladini ministri s kojima je zajedno pričao viceve, ali svoje zdravlje nije spominjao. Također, ponovio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u listopadu ove godine. Istaknuo je da će opozicija na tim izborima doživjeti težak poraz, te dodao da je uvjeren kako će dobiti novi šestogodišnji mandat za vođenje zemlje.

Napomenuo je i da je cilj njegove vlade da u tom razdoblju godišnji rast BDP-a bude osam posto, te da inflacija bude jednoznamenkasta. Inače, prošle godine inflacija je u Venezueli iznosila oko 27 posto, po čemu spada među zemlje sa najvišom inflacijom na svijetu.

Predsjednik Chavez ove godine se rijetko pojavljivao u domaćoj javnosti, što je potaknulo glasine da je njegova bolest uznapredovala, te da zbog raka neće biti u stanju sudjelovati na predsjedničkim izborima.

Vezane vijesti

Chavez se vratio u Venezuelu i objavio da je liječenje uspjelo

Chavez se vratio u Venezuelu i objavio da je liječenje uspjelo

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez vratio se u noći na subotu s Kube u Caracas i objavio "kraj i uspjeh" liječenja karcinoma. "Moram vas izvijestiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika