23.05.2012. / 11:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Karamarko

Drugi miješaju, ja siječem

Upitan računa li ozbiljno na Vladimira Šeksa, Karamarko je rekao da to ovisi o Predsjedništvu stranke. "Sve važne stvari, pa i one kadrovskog karaktera bit će predmet rasprave Predsjedništva i drugih važnih tijela", ustvrdio je

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je jutros, nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru kako su tzv. predizborne napetosti prošle, tenzije moraju pasti, a sve taštine i pobjednika i poraženih moraju biti anulirane.

"Mi smo jaka stranka i pokazat ćemo svojim daljnjim ponašanjem koliko smo jaki i koliko smo demokratični", poručio je.

'Stari mentalitet', odnosno komunistički neprijatelji kroatizacije

Dodao je i kako je normalno da, kada postoji pet kandidata za predsjednika stranke, "priča ne može biti jednostavna". "Ne može biti jednostavna priča kao što je to recimo u SDP-u koji ima jednog kandidata, a hvale se nekom demokratičnošću i nekakvim postupcima koji nemaju veze s demokracijom. Vrlo brzo su se vratili svom starom mentalitetu", ustvrdio je Karamarko.

Najavio je i kako će pojačanim intenzitetom "puhati za vratom" vladi koja, kako je rekao, još ništa pametno i konstruktivno nije predložila osim što se raspravlja o izvješćima iz prošle i pretprošle godine. "Mislim da to neće dugo tako ići, to je zamagljivanje", poručio je.

Kosor u ambulanti

Upitan kako mu je bilo voditi prvi Klub zastupnika HDZ-a nakon što je postao predsjednik stranke, Karamarko je rekao kako on nije vodi Klub već se na njemu pojavio kao novi predsjednik. "Klub je vodio zamjenik, gospodin Mlakar, a o daljnjim eventualnim kadrovskim izmjenama odlučivat će Predsjedništvo stranke krajem tjedna ili početkom idućeg", najavio je predsjednik HDZ-a.

Izostanak predsjednice Kluba zastupnika HDZ-a i bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor s jutrošnje sjednice Karamarko je novinarima opravdao njezinim bolovima u ramenu. "Gospođa Kosor ima problema s ramenom i bila je u ambulanti, pa je njezin izostanak potpuno opravdan", ustvrdio je.

Medijska simulacija konflikta

Upitan zašto nije odgovarao na njezine pozive kada mu je, kako je Kosor jučer rekla medijima, htjela čestitati na izbornoj pobjedi Karamarko je rekao kako misli da je "u pitanje nekakva greška. Nisam vidio njezin poziv, imao sam oko tisuću poruka i poziva, njezin broj imam inače memoriran", pojasnio je novi predsjednik HDZ-a. Na čestitki će joj, kako je rekao, zahvaliti možda već danas.

"Mi ćemo se danas vjerojatno sresti i onda ću zahvaliti na čestitki. Nema razloga za nikakve diferencijacije u stranci, toga neće biti i mi idemo dalje. Zahvalio sam onima koji su bili na našem izbornom saboru, onima koji su bili za mene, ali i onima koji nisu bili za mene", pojasnio je Karamarko.

Drugi će miješati, ja ću presijecati

Upitan računa li ozbiljno na Vladimira Šeksa, Karamarko je rekao da to ovisi o Predsjedništvu stranke. "Sve važne stvari, pa i one kadrovskog karaktera bit će predmet rasprave Predsjedništva i drugih važnih tijela", ustvrdio je.

Rekao je i da će kao predsjednik, tamo gdje dolazi do razmimoilaženja i miješanja više različitih mišljenja, biti taj koji će 'presjecati'. "Na to imam statutarno pravo jer sam predsjednik stranke. Vjerujte da će svaka odluka biti donešena nakon rasprave stranačkih tijela", rekao je novinarima.

Odbijajući otkriti kakvih će konkretno kadrovskih promjena u stranci biti, Karamarko je tek najavio da će "biti nekih osvježenja".

"Vjerojatno će ljudi respektirati i odluke samog sabora stranke. Neki su bili uspješniji, neki malo manje uspješni, sigurno da će se i to uzimati u obzir, ali uzimat će se u obzir i iskustvo nekih ljudi", rekao je.

Jedan čovjek jedan Nostradamus

Opovrgnuo je i nagađanja da mu se stvara oporba u stranci. "Nema oporbe. Postoji, naravno pravo na različita mišljenja. O različitim mišljenjima uvijek možemo razgovarati, ali kada iziđemo kroz vrata van, onda je mišljenje većine", poručio je.

Upitan kada će biti izbori u HDZ-u rekao je kako je to futurizam, a on sam nije raspoložen poput Nostradamusa. "Rekli smo načelno da ćemo nakon lokalnih izbora raditi na jednom saboru, a osnovna novost bi bila ona 'jedan čovjek jedan glas'", najavio je Karamarko.

Novinare je izvijestio i da je jučer razgovarao s Damirom Sesvečanom koji zastupa HDZ u procesu Fimi medija. "Jučer smo već razgovarali, a imat ćemo ovih dana razgovore i o konkretnom procesu. Počeli su kontakti i aktivnosti i mislim da je dobro krenulo", ustvrdio je Karamarko.

Skidanje Jadranke Kosor sa zida

Kao predsjednik stranke, prvi bi puta, rekao je, mogao otići u stranku u svoj ured, već možda danas. "To se može čak i danas dogoditi, ovisi o našem dogovoru u sljedećih sat vremena", kazao je Karamarko novinarima.

Upitan o sudbini praznih zidova nakon skidanja slika Jadranke Kosor, novi je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio: "Ako mislite da ću stavljati svoje slike, varate se! Neće biti slika!"

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/3/12

nada55, 23.05.12. 14:38

jedino sto mi se svidja kod ovog covjeka ako ne laze '''''je NECE BITI SLIKA. toga u demokratskom svijetu nema .Pa nismo sjeverna koreja


registracija
30/6/09

jebivjetar, 23.05.12. 18:39

He He ! Kara Marko HDZ !!


registracija
22/10/11

jadno100, 24.05.12. 09:05

On priča nešto o SDP oni nikad pa ni tad, neće dostići SDP,ni po ponašanju ni po kulturi ni po obrazovanosti ma ni po čemu!!1


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika