23.05.2012. / 14:55

Autor: Hina

U potrazi za izgubljenom važnošću

Ja sam pila kavu, on je pio ništa

Dvodnevna medijska drama oko toga hoće li se Jadranka Kosor nakon veličanstvene detronizacije sastati s novim, kroatiziranim predsjednikom te stranke, priča koja je obilovala najsočnijim mogućim detaljima koji inače služe kao pogonsko gorivo bulevarskog žurnalizma, u rasponu od ekskluzivnih napisa kako Karamarko odbija sastati se sa svojom prethodnicom pa do toga da joj se, poput kakvog papka, uopće odbija javljati na telefon, konačno je okončana. Po vlastitom priznanju, Jadranka se Kosor jutros našla sa svojim budućim šefom! No, onda dolazi do neočekivanog preokreta; taman kad se javnost pripremala na uzbudljivi epilog ove nadasve tugaljive priče, taman kad je nacija suspendirala sve životne obveze u iščekivanju Kosoričinog razotkrivanja, detronizirana stranačka šefica odlučila je priču ostaviti da i dalje tavori u polumraku stranačke tajnovitosti! Razgovarali su, kaže, o svemu i svačemu, mada ona to neće podijeliti sa medijima koji nestrpljivo čekaju novu porciju zapanjujuće bljutavih trivijalnosti. Suprotno elementarnim uzusima razuma, moguće je, dakle, da osoba lišena ikakve medijske privlačnosti, jučerašnja vijest takoreći, i dalje biva izrazito živahni subjekt medijskog promatranja. Budući da joj je u nedjelju oduzet smisao zbog kojeg je boravila u fokusu javnosti, J. Kosor u javnosti je i dalje prisutna tako što simulira vlastitu važnost preko ovakvih i sličnih priča, uz obilnu asistenciju domaćih medija. Kad se rečena teorija pretoči u praksu, onda to izgleda tako da bivša premijerka ekskluzivno izjavi kako je na jutrošnjem sastanku pila kavu, dok je Karamarko, iz nekog razloga, pio ništa. Zapanjujuće! (H.Š.)

ArhivaArhivaPredsjednica Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor potvrdila je novinarima kako se jutros sastala s novoizabranim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, no nije htjela reći o čemu su razgovarali.

„To vam ne mogu reći. Ako gospodin Karamarko želi o tome nešto govoriti neka vam kaže, ali ja smatram da je to bio razgovor između nas dvoje“, naglasila je Kosor ocjenivši kako je to bio „dobar razgovor“.

Na novinarski upit, potvrdila je i da je s Karamarkom razgovarala o svom mjestu potpredsjednice Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a. „Rekao je da će o tome odlučiti Predsjedništvo HDZ-a“, kazala je Kosor.

O tome čini li joj se da će ostati na tom mjestu Kosor je rekla da ga to nije pitala. „To ne bi bilo prilično pitanje za gospodina Karamarka“, ustvrdila je.

Novinarima je kazala i kako je prihvatila odluku koju su joj uputili izaslanici na 15. Općem saboru stranke.

„Prihvatila sam odluku koju su izaslanici dali i meni i stranci. Naravno da je to poruka o kojoj moram još malo razmisliti. Dozvolite da je to tako“, rekla je Kosor.

Na pitanje zašto jutros nije došla na sjednicu svog zastupničkog kluba Kosor je odgovorila protupitanjem – zašto novinari nikada nisu to pitali niti jednog njezinog kolegu protukandidata koji nisu dolazili na sjednice klubova.

Dodala je ipak kako ima zdravstvenih problema te je zbog toga izostala.

Na pitanje hoće li biti 'primopredaje' između nje kao bivše predsjednice i Tomislava Karamarka kao novoizabranog predsjednika Kosor je rekla da primopredaje nema.

„Nema primopredaje jer ne znam što bi to značilo. Primopredaja je logična u Vladi, logično je da ja dočekam premijera Milanovića i da mu predam izvješća o financijskoj situaciji i o tome što smo radili, no ovdje će novi glavni tajnik stranke, kada bude izabran, primiti ono što je važno vezano za financije“, pojasnila je Kosor.

Upitana kada će ići u središnjicu stranke Kosor je kazala da ona tamo više nema posla. „Bila sam u ponedjeljak, obavila što sam smatrala što treba“, rekla je kratko.

Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što se konačno našla s novim predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom „Nismo popili kavu, ja sam pila kavu, a gospodin Karamarko nije htio piti ništa. O svemu ostalome morate pitati njega i članove Predsjedništva“, rekla je Kosor novinarima dodavši kako je sjednica Predsjedništva u petak.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 23.05.12. 15:21

Kad bi barem Šeks mogao za sebe reči da nije ništa pio sve ove godine ! Kad bi on popio cijela se Hrvatska ljuljala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika