23.05.2012. / 13:48

Autor: Nacional.hr

Ban Ki-moon u srpnju dolazi u Hrvatsku

Glavni tajnik UN-a na središnju proslavu koja će se održati u Hrvatskom saboru 29. svibnja poslati će svog pomoćnika i bivšeg ministra pravosuđa Ivana Šimonovića

Ban Ki-moonBan Ki-moonGlavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u srpnju će posjetiti Hrvatsku. Najavio je to prilikom otvaranja izložbe kojom je Hrvatska u New Yorku obilježila dvadeset godina članstva u UN-u.

Kako prenosi Večernji list, Ban Ki-moon čestitao je obljetnicu hrvatskom veleposlaniku pri UN-u Ranku Viloviću istaknuvši pritom ulogu hrvatskih vojnika u misijama UN-a.

"Hrvatska je tijeko proteklih godina prošla velik put od zemlje primateljice UN-ove pomoći do države koja pomaže drugima", rekao je tom prilikom Vilović.

Glavni tajnik UN-a na središnju proslavu koja će se održati u Hrvatskom saboru 29. svibnja poslati će svog pomoćnika i bivšeg ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, uz kojeg je, kako je otkrio, naučio i nekoliko rečenica na hrvatskom.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika