23.05.2012. / 17:44

Autor: Totalsport

World Team Cup: Zovko izgubio od Kohlschreibera

Lovro Zovko se pridružio hrvatskoj reprezentaciji kako bi pomogao u parovima

Lovro Zovko (lijevo)Lovro Zovko (lijevo)Reprezentacija Njemačke povela je protiv Hrvatske s nedostižnih 2-0 u 2. kolu Plave skupine na teniskom Svjetskom kupu nacija u Düsseldorfu.

Nakon što je još u utorak Florian Mayer pobijedio Ivana Dodiga 6-1, 6-1, Philipp Kohlschreiber je dan kasnije upisao očekivanu pobjedu protiv Lovre Zovka, ali neočekivano teško, pogotovo u drugom setu. Slavio je 28-godišnji Nijemac 6-2, 7-6(2) nakon jednog sata i 31 minute igre.

U ogledu 27. tenisača svijeta i igrača koji uopće nije rangiran na svjetskoj ljestvici u singlu, jer već dulje vrijeme igra samo parove, sve osim pobjede Kohlschreibera u dva seta bila bi gotovo senzacija. Ona se umalo i dogodila, jer je Zovko u drugom setu pri vodstvu 6-5 izborio set-loptu, ali je izbacio retern u mali aut. Bila je to i njegova jedina break-lopta u meču.

Nakon što u meču protiv Janka Tipsarevića nije osvojio niti jedan gem, protiv Kohlschreibera je 31-godišnji Zagrepčanin očito već pronašao ritam za igru u pojedinačnoj konkurenciji, jer je odigrao odličan meč, pogotovo u drugom setu, u kojem je spasio svih 8 break-lopti svog suparnika. Usprkos poraza, Zovko za svoj nastup u srijedu zaslužuje samo čestitke.

Lovro Zovko se pridružio hrvatskoj reprezentaciji kako bi pomogao u parovima. No, budući da Ivo Karlović zbog ozljede ramena niti u srijedu nije mogao na teren, morao je Zovko odraditi i drugi meč u pojedinačnoj konkurenciji.

Kasnije u srijedu na rasporedu je još igra parova u ogledu Njemačke i Hrvatske, koja o ničemu ne odlučuje, jer Nijemci i Srbi imaju po dvije pobjede nakon prve dvije runde i njihov međusobni susret će odlučiti koja će od te dvije reprezentacije igrati u finalu. Njemačka je branitelj naslova od prošle godine i najtrofejnija reprezentacija u povijesti ovog natjecanja s pet titula.

World Team Cup, Plava skupina, 2. kolo:

Njemačka - Hrvatska 2-0

Kohlschreiber - Zovko 6-2, 7-6(2)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika