23.05.2012. / 18:58

Autor: Hina

Mamić: HNS će pomoći NK Varaždinu

Treba učiniti sve da se Nogometni klub Varaždin vrati na staze stare slave i u tome će imati podršku Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza, poručio je član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić nakon sastanka kojeg su budući čelnici HNS-a danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održali s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem.

Zdravko MamićZdravko MamićTreba učiniti sve da se Nogometni klub Varaždin vrati na staze stare slave i u tome će imati podršku Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza, poručio je član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić nakon sastanka kojeg su budući čelnici HNS-a danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održali s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem.

Na razgovor s gradonačelnikom Habušem, Mamić je, sa sat vremena kašnjenja, stigao u društvu Davora Šukera, Damira Vrbanovića, Ante Čačića i Zorana Mamića. Nakon sastanka kojem su nazočili i predstavnici varaždinskog nogometa Branko i Zlatko Ivanković, Stjepan Cvek, Zlatko Dalić i Nenad Horvatić, Mamić je izjavio da su razgovarali isključivo o tome kako pomoći Nogometnom klubu Varaždin koji je zbog velikih financijskih problema nedavno izbačen iz Prve lige.

"Moramo zaštititi tradiciju nogometa i razvoja sporta u Varaždinu i Hrvatski nogometni savez je voljan naći način da mladost NK Varaždina, juniori i kadeti, ostanu natjecati se u Prvoj ligi, dok bi NK Varaždin trebao krenuti dalje iz Treće lige", rekao je Mamić dodavši da će varaždinskom klubu podršku pružiti i Dinamo te da se nada da će NK Varaždin kroz dvije godine ponovno zaigrati u Prvoj ligi.

"Promjenom Pravilnika HNS-a pokušat će se omogućiti da juniori i kadeti ostanu u ovom rangu natjecanja u kojem jesu, dok bi klub trebao otići u stečaj s likvidacijom te pokušati pronaći način da u daljnje natjecanje ne kreće iz 3. Županijske lige, nego da fuzijom s nekim drugim klubom starta iz nekog drugog ranga, najbolje iz 3. Hrvatske nogometne lige", kazao je varaždinski gradonačelnik Habuš.

Istaknuo je da NK Varaždin treba postaviti na zdrave noge te da i on vjeruje da se kroz nekoliko godina, s pravom ekipom i dobrim sponzorima, može očekivati povratak kluba u Prvu ligu. «Ukoliko ovo prihvate i skupštinari, vjerujem da ćemo ubrzo sazvati Skupštinu kluba i krenuti u tom pravcu», rekao je Habuš.

"Klub mora na Skupštini naći novu budućnost, a ja ću mu kao budući predsjednik HNS-a pomoći", zaključio je Davor Šuker.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 24.05.12. 09:49

Pa ljudi moji hoće li ovaj lopov i shizofreničar već jednom nestati?!
Dokle smo osuđeni trpjeti ovog primitivnog bolesnika?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika