24.05.2012. / 10:23

Autor: Hina

Flavio Sanader

'Ježić laže'

"To je laž, ne znam ništa o tome", ustvrdio je Flavio Sanader na pitanje obrane je li tijekom susreta sa svojim bratom i Ježićem u Zurichu razgovarao o novčanim transferima

Svjedočio je Vlado Flavio Sanader, brat Ive Sanadera. Photo: Marko Lukunic/PIXSELLSvjedočio je Vlado Flavio Sanader, brat Ive Sanadera. Photo: Marko Lukunic/PIXSELLFlavio (Vlado) Sanader, brat bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a optuženog za primanje 10 milijuna eura mita od mađarskog MOL-a, danas je opovrgnuo iskaz krunskog svjedoka Roberta Ježića koji je posvjedočio da je za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, dok je primanje preostalih pet milijuna eura organizirao Flavio Sanader.

"To je laž, ne znam ništa o tome", ustvrdio je Flavio Sanader na pitanje obrane je li tijekom susreta sa svojim bratom i Ježićem u Zurichu razgovarao o novčanim transferima.

Svjedok je potvrdio da se s bratom i Ježićem, kojega poznaje osam ili devet godina, susreo u listopadu 2009. Prisjetio se da mu se brat javio iz Milana kada je s Ježićem bio na utakmici Lige prvaka.

"Pitao me je jesam li zauzet, da se vidimo ako bi došli u Zurich. Sljedeći dan su došli, a ja sam rezervirao sobu u hotelu za dnevni boravak. Nakon nekog vremena Ježić je otišao, a ja sam bio s bratom. Vratio se oko dva i pol sata kasnije i zatim su otišli na aerodrom", ispričao je Flavio Sanader.

Dodao je da se tijekom zajedničkog susreta razgovaralo uglavnom o utakmici. No, odbacio je Ježićeve tvrdnje da se govorilo o transferu novca. "Apsolutno ne. Ja o tome ne znam ništa. Ako to govori Ježić, onda laže", ustvrdio je svjedok.

Ježić kao krunski svjedok tužiteljstva ustvrdio je u svom iskazu da je nakon što je na račun njegove švicarske tvrtke Xenoplast sjelo prvih pet milijuna eura MOL-ovog mita on odlučio odustati od dogovora da Sanader preko njegovih tvrtki primi cijeli iznos.

Kazao je i da je Sanader na sastanku s bratom u Zurichu Flaviju navodno kazao: "Robi više neće, pa te molim da ti to dalje organiziraš".

"Iz toga sam zaključio da je on trebao obaviti drugi dio posla", kazao je ranije Ježić.

Ježićev iskaz u međuvremenu su pobila i dvojica svjedoka koji su ustvrdili da je novac na računu njegove švicarske tvrtke bio namijenjen njemu, a ne Sanaderu.

Suđenje u aferi Ina – MOL nastavlja se svjedočenjem komercijalnog direktora MOL grupe i bivšeg člana Nadzornog odbora Ine Abela Galacza.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 24.05.12. 12:24

Hahaha, pa neće brat protiv brata. Ovo mi liči na cirkus.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika