24.05.2012. / 13:37

Autor: Totalsport

Boca Juniors i Corinthians prvi polufinalisti

Napeto je bilo u oba završena uzvratna ogleda, te se polufinale osiguravalo u zadnjim minutama meča

Igrači Boca Juniorsa (Reuters)Igrači Boca Juniorsa (Reuters)Nogometaši Boca Juniorsa i Corinthiansa prvi su polufinalisti Copa Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka. Ostala dva uzvratna četvrtfinalna ogleda se igraju 25. svibnja.

Sastaju se još Santos i Velez Sarsfield (prva utakmica 1-0 za argentinski Velez), te Universidad Chile - Libertad (prva utakmica je završila bez pobjednika 1-1).

Napeto je bilo u oba završena uzvratna ogleda, te se polufinale osiguravalo u zadnjim minutama meča. Boca je kod brazilskog Fluminensea došla s prednošću 1-0, no prednost se istopila već u 17. minuti kada je domaća momčad povela pogotkom Thiaga Carleta. Nakon toga su obje momčadi imale priliku napraviti korak prema polufinalu, ali mreže su mirovale sve do prve minute sudačke nadoknade.

Tada je jedan od dva neargentinca u momčadi Boce, 31-godišnji Urugvajac Santiago Silva, pogotkom utišao publiku na Joao Havelange stadionu u Rio de Janeiru, i pogurao Bocu prema polufinalu.

Recimo da je u sastavu Boce, do 67. minute, igrao Dario Cvitanich, argentinski nogometaš hrvatskih korijena.

U utakmicama dva brazilska kluba, Corinthiansa i Vasco da Game, pogotka nije bilo 178 minuta. No, onda je onaj jedini, koji je postigao 23-godišnji Jose Paulinho, odlučio i Corinthians je izborio prolaz dalje.

Sa šest naslova pobjednika Boca je druga najuspješnija momčad ovog natjecanja (zadnji su naslov osvojili 2007. godine), dok Corinthians nikada nije igrao niti finale.

Copa Libertadores, četvrtfinale (uzvrati):

Fluminense - Boca Juniors 1-1, prva utakmica 0-1 (Thiago Carleto 17 / Silva 90+1)

Corinthians - Vasco da Gama 1-0, 0-0 (Paulinho 88)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika