24.05.2012. / 13:54

Autor: Hina

'Kosor i Šeks trebaju dati mandate na raspolaganje'

U središnjici HDZ-a u podne je počela sjednica Predsjedništva stranke, prva pod predsjedanjem novog predsjednika Tomislava Karamarka.

Vladimir Šeks i Jadranka KosorVladimir Šeks i Jadranka KosorU središnjici HDZ-a u podne je počela sjednica Predsjedništva stranke, prva pod predsjedanjem novog predsjednika Tomislava Karamarka.

Prilikom dolaska na sjednicu svi članovi Predsjedništva novinarima su kazali kako očekuju uspješnu sjednicu i odluke na dobrobit HDZ-a.

Novi zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet kazao je kako očekuje uspješnu suradnju s predsjednikom Karamarkom te dobru prvu sjednicu Predsjedništva i, kako je rekao, "sve ono što treba dobro učiniti za HDZ".

Upitan o mogućnosti da se u Predsjedništvo stranke kooptira i Milana Kujundžića, koji je na unutarstranačkim izborima zajedno s Karamarkom ušao u drugi krug, Prgomet je kazao kako bi "Karamarko i Kujundžić u interesu stranke trebali što prije sjesti i dogovoriti se".

Očekuje se da će Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj sjednici raspravljati i o tome hoće li Karamarko biti i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru te hoće li bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor i potpredsjednik stranke Vladimir Šeks i dalje biti potpredsjednici Sabora.

Na upit novinara kakva je "saborska sudbina" Kosor i Šeksa, Prgomet je kazao kako treba pričekati i prijedlog predsjednika stranke i odluku Predsjedništva.

Novoizabrani član Predsjedništva Oleg Butković također je kazao kako će to pitanje raspraviti Predsjedništvo, a on osobno smatra da Kosor i Šeks trebaju dati mandate na raspolaganje. Butković ističe da se HDZ što prije treba konsolidirati, "stati na svoje noge i doći na vlast".

Novinari i fotoreporteri nazočili su početku sjednice i primijetili da je promijenjen raspored sjedenja članova Predsjedništva, na što je Karamarko kratko kazao kako je takav raspored zatekao kad je došao na sjednicu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika