24.05.2012. / 14:13

Autor: Hina

'Vlada ruši mostove hrvatskog jedinstva'

Zastupnici HDSSB-a ocijenili su danas da vlada odustajanjem od gradnje pelješkoga mosta i pokroviteljstva Sabora nad Bleiburgom te najavom o odustajanju od izgradnje mosta na Dravi u sklopu koridora 5C ruši mostove hrvatskog jedinstva.

Dinko BurićDinko BurićZastupnici HDSSB-a ocijenili su danas da vlada odustajanjem od gradnje pelješkoga mosta i pokroviteljstva Sabora nad Bleiburgom te najavom o odustajanju od izgradnje mosta na Dravi u sklopu koridora 5C ruši mostove hrvatskog jedinstva.

"Pelješki most je za nas, kao i za sve one koji dišu hrvatski, više od obične poveznice dva hrvatska teritorija", rekao je Dinko Burić na konferenciji za novinare Kluba zastupnika te stranke u Hrvatskome saboru. Taj most, dodao je, ne mora biti izgrađen u predviđenim rokovima, ali se od njega nije smjelo odustati.

Vlada tim odustajanjem i odustajanjem Sabora od pokroviteljstva nad bleiburškom tragedijom pokazuje da im na srcu nisu hrvatski nacionalni interesi, ocijenio je Burić.

"Kad je riječ o mostu na Dravi u sklopu koridora 5C, radovi traju, ali je Vlada RH pustila probne balone i rekla da im je cijena od 950 milijuna kuna prevelika. Probni baloni iz vlade često se pretvore u mutne oblake koji prijete ugrozi standarda građana", ustvrdio je. "Mi u Slavoniji i Baranji zavrjeđujemo most dostojan 21. stoljeća, a ne vremenima Sulejmana Veličanstvenoga", poručio je Burić.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić zapitao je kakva će šteta biti zbog odustajenja od izgradnje pelješkoga mosta.

Vrijednost dosadašnjih radova nije, kako tvrdi vlada, 58 milijuna kuna, nego je potrošeno 230 milijuna kuna, rekao je Šišljagić.

Na konferenciji za novinare Kluba zastupnika HDSSB-a sudjelovao je i Hrvoje Tomasović, predsjednik nedavno osnovane stranke Hrvatskoga demokratskoga slobodarskog saveza Dalmacije, koji je rekao kako je nedopustivo da hrvatska vlada radi autocestu za Trebinje, a ne za hrvatsku državu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 24.05.12. 21:11

Kojeg to jedinstva mamlaze kretenski ? U Hrvata je jedinstvo samo kada pljačkaju. Gledam te već godinama kako se teliš u saboru. HDSSB. Koja debilana.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika