24.05.2012. / 14:25

Autor: Nacional.hr

HAC 'gura' ENC

Svim korisnicima ENC usluge cijena cestarine ostaje nepromijenjena

Siniša Hajdaš DončićSiniša Hajdaš DončićMinistar Siniša Hajdaš Dončić i predsjednici Uprava HAC-a i ARZ-a Dražen Guštin i Željko Denona, danas su na konferenciji za novinare izvijestili javnost o novom obračunu cijena cestarine. Na konferenciji je Ministar najavio i lipanjsku akciju prodaje ENC uređaja.

Cestarina se od 01. lipnja 2012. godine povećava za 15% korisnicima koji je plaćaju u gotovini (ili karticama na licu mjesta), ali se ne povećava korisnicima ENC usluge pre-paid-a i ENC usluge plaćanja na trajni nalog. Svim korisnicima ENC usluge cijena cestarine ostaje nepromijenjena.

Korisnici ENC usluge pre-paid, prilikom uplate na svoj ENC račun ostvariti će popust koji pokriva dosadašnji popust na uslugu pre-paid od 10% i povišenje cijene cestarine za gotovinsko i kartično plaćanje na licu mjesta od 15%. Za uplaćena sredstva i ostvarene popuste nema vremenskog ograničenja potrošnje.

Korisnici ENC usluge plaćanja na trajni nalog ostvarit će popust koji pokriva povišenje cijene cestarine za gotovinsko i kartično plaćanje na licu mjesta od 15%.

Korisnici koji se u razdoblju od 1. do 30. lipnja registriraju i uđu u sustav ENC usluge pre-paid, za uplaćenih 500 kuna, dobit će uređaj za 1 kunu i dodatnih 108 kuna na ENC računu. Dodatnih 108 kuna pokrivaju dosadašnji popust na ENC pre-paid uslugu od 10% i povišenje cijene cestarine za gotovinsko i kartično plaćanje na licu mjesta od 15%. Uz sve to novi registrirani korisnici dobivaju dodatnih 50 kuna na ENC računu, kao poticaj za korištenje ENC uređaja. Za uplaćena sredstva i ostvarene popuste nema vremenskog ograničenja potrošnje.

Tijekom lipanjske akcije uređaji će se moći kupiti na 15 prodajnih mjesta Hrvatskih autocesta

Vezane vijesti

Vlada odobrila 15% skuplje cestarine

Vlada odobrila 15% skuplje cestarine

Vlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje će za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika