24.05.2012. / 16:07

Autor: Naciona List

Naciona list: Život poslije političke smrti

"Sve je nalikovalo noćnoj mori. Ogromna dvorana vrvjela je slinavim zombijima koji su požudno siktali ime Franje Tuđmana. Bilo ih je najmanje 2 tisuće! U jednom trenutku krajičkom oka sam opazila grimase nekih prokletih duša koje su, gledajući me tim zmijskim očima, polagano ali uspješno poprimale konture demonskog kesa, dok su u najmračnijem zakutku prostorije potpuno unezvijereni skvičali Hebrang, Šeks, Đakić, Lovrin, Plenković, Bačić, Kulušić i Salapić..."

Jadranka Kosor nazočila je vlastitoj komemoracijiJadranka Kosor nazočila je vlastitoj komemoraciji'Ima li života poslije političke smrti?', pitanje je koje okupira učene ljude od pamtivijeka.

Premda Vidoviti Milan uvjerava da je odgovor potvrdan, nemirni znanstvenički nerv reportera Naciona lista želio je empirističku potvrdu ove ozbiljne tvrdnje. U najkraćem, htjeli smo razgovarati s nekim svježim mrtvacem. Otud razgovor s Jadrankom Kosor.


Tunel

"Vidjela sam farbu na kraju tunela", dramatičnim tonom uvela nas je u postživotno iskustvo naša sugovornica. "Zapravo, farba je iz nekog razloga bila razmazana po cijelom tunelu, što se posebice može vidjeti kad se istim prolazi iz smjera jug prema sjeveru autoceste A1. Dosta neobično iskustvo", isprekidanim glasom prepričavalo nam je svježe političko truplo.

No, suprotno svjedočenjima brojnih HDZ-ovaca koji tvrde kako je to prvo što su vidjeli putujući prema političkom ambisu, naša sugovornica kaže kako je uvjerena da je farbu na kraju tunela vidjela dan ili dva nakon odapeća, na Dnevniku Nove TV ili na nekom takvom kanalu, ne sjeća se više. Samo se sjeća da su izrazito prodorni glasovi s ekrana pričali o novom potpredsjedniku stranke Božidaru Kalmeti i ovoj mističnoj tekućini.

Odapeće

U slučaju Jadranke Kosor putovanje je pak započelo, sjeća se kao da je bilo prije četiri dana, u rane jutarnje sate. "Sve je nalikovalo noćnoj mori. Ogromna dvorana vrvjela je slinavim zombijima koji su požudno siktali ime Franje Tuđmana. Bilo ih je najmanje 2 tisuće! U jednom trenutku krajičkom oka sam opazila grimase nekih prokletih duša koje su, gledajući me tim zmijskim očima, polagano ali uspješno poprimale konture demonskog kesa, dok su u najmračnijem zakutku prostorije potpuno unezvijereni skvičali Hebrang, Šeks, Đakić, Lovrin, Plenković, Bačić, Kulušić i Salapić. Nekoliko sekundi prije toga, masovnom grobnicom se razlio jezivi eho škrguta zubi. Kao da dolazi iz razglasa, zavijao je: drugi krug, drugi krug, drugi krug...., a malo poslije i ime neke utvare za koju se priča da je pod okriljem mraka posjećivala grobove živih mrtvaca po Madridu... Nisam sigurna, ali mislim da je taj lik otišao u drugi krug pakla", vidno rastresena rekonstruirala je trenutak iščezavanja života iz nje, priznavši da su je neke neobjašnjive sile neuspješno pokušavale ugurati tamo gdje je na koncu otišla utvara.

"Točno u tom trenutku shvatih da sam, umjesto u drugi krug, otišla dođavola".

Putovanje

Automatski ju je, kaže, obuzeo neki čudni osjećaj, koji je počeo ubrzanim lupanjem srca, a završio na ljutoj tjeskobi. "Ne znam zašto, ali samo sam pomišljala na to da pobjegnem iz tog demonskog legla. Htjela sam potrčati, ali olovne noge odbijale su me nositi..."

Nakon što se, mokra kao krpa, ipak nekako uspjela dočepati vrata, oči joj je, kaže, zaslijepio odbljesak tisuća žarkih svjetala, iza kojih su se na trenutke razaznavale sjenke izrazito grotesknih bića.

Sasvim iznenada, svjetla su se počela približavati a bića iz sjene postajala su sve agresivnija.
"Zbog žarkih odbljesaka nalikovali su na džinovske krijesnice, koje su, gmižući u mom smjeru, ekstatično izbacivale pitanja: 'Gdje idete? Što nećete tu ostati? Što kažete na sve ovo? Imate li ikakav komentar?' I kod njih se mogao čuti onaj jezivi kes..."

Odrješito im je odgovorila da, ako već žele znati, ide u središnjicu HDZ-a.

Tamo je naime imala neopisivu želju otići. Ali, budući da je bila mrtva, više nije imala kontrolu nad svojim životom, niti se sjeća narednih sat vremena svoje političke smrti.

Pakao

"Nakon sat vremena nesvjestice, došla sam k sebi. Zapravo, mislila sam da sam došla k sebi. Mjesto je doista nalikovalo na moj stan; namještaj je bio identičan kao i u mom stanu - iste mazarije na zidu, ista replika perzijskog tepiha na podu, ista mama u kuhinji plus Lovro na identičnom kauču. Ali, iz nekog neobjašnjivog razloga, znala sam da to nije moj stan", tronutog glasa i suznih očiju pričala je Jadranka Kosor.

Njezine najgore slutnje, da naime doista nije došla u svoj stan, potvrdio joj je duh nekog mladića koji je iznenada izletio iz špajze.

"Samo mi je kazao: 'Pakao, to su tuđi stanovi'..."

Smrtno iskustvo Vladimira Šeksa

Za razliku od Jadranke Kosor, koja je pretrpjela izrazito traumatičnu političku smrt, HDZ-ov patrijarh Vladimir Šeks veli kako je njegovo odapeće prošlo sasvim solidno.

"Ja sam nakon smrti odmah otišao u 'Raj'",

"Kako izgleda Raj?!", s neskrivenim šokom pitali smo prvog mrtvaca koji se o tome usudio javno pričati. "Pa, ništa naročito... tri ili četiri stola, šank prosječne veličine plus mrzovoljni konobar. Uostalom, što mene zajebavate, caffe bar 'Raj' vam je stotinjak metara od Lisinskog. Odite pa se sami uvjerite", poručio je mrtvac.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 25.05.12. 08:14

Izvinite gospodo, ali ovaj članak je odvratan!


registracija
2/1/11

prohujalo, 01.06.12. 11:07

davor12345
zasto Davore.....dali se bojite da se i vase ime ne nade
na listi poslije politicke smrti.....
bez obzira na sve.....jedino sto je pametnom Hrvatskom novinaru preostalo su ovakvi humori....
Samo nastavite, jedino sto nasu napacenu dusu drzi na zivotu je humor i pjesma.....sve drugo smo odavno sahranili.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.