25.05.2012. / 07:30

Autor: Hina

Finale Eurosonga 2012. bez hrvatske predstavnice

U drugome polufinalu nastupili su predstavnici 18 zemalja, a Nina Badrić nastupila je deseta i izvela je na hrvatskome jeziku naslovnu pjesmu svoga posljednjega albuma "Nebo". Večerašnje natjecanje otvorio je predstavnik Srbije Željko Joksimović

Hrvatska predstavnica na Europsongu 2012. Nina Badrić nastupila je večeras u glavnome gradu Azerbajdžana Bakuu s pjesmom "Nebo" u drugome polufinalu Eurosonga, ali se nije uspjela plasirati u finale toga natjecanja što će se održati u subotu.

U drugome polufinalu nastupili su predstavnici 18 zemalja, a Nina Badrić nastupila je deseta i izvela je na hrvatskome jeziku naslovnu pjesmu svoga posljednjega albuma "Nebo". Večerašnje natjecanje otvorio je predstavnik Srbije Željko Joksimović.

Finalno natjecanje izborili su predstavnici Litve, Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Švedske, Makedonije, Norveške, Estonije, Malte i Turske.

Na prvoj polufinalnoj večeri 57. Eurosonga u Bakuu nastupili su predstavnici 18 od ukupno 42 zemlje koliko ih se ove godine natječe. Stručni žiri i televoting u 21 zemlji odlučili su da će u finalu Eurosonga nastupiti Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija i Irska.

Azerbajdžan je pravo organiziranja Eurosonga dobio zahvaljujući pobjedi na prošlogodišnjemu natjecanju u Duesseldorfu kada su njihovi predstavnici "Ell & Nikki" osvojili prvo mjesto s pjesmom "Running Scared"

Natjecanje "Pjesma Eurovizije" prvi put je održano 1956. u organizaciji Europske radiodifuzne unije (EBU) koja je pak bila osnovana nekoliko godina ranije zbog organiziranja televizijskih prijenosa međunarodno važnih dogadjaja.

Prvi "Eurosong" održan je u Švicarskoj baš na današnji dan prije 56 godina. Na prvome natjecanju sudjelovalo je samo sedam zemalja (Zapadna Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska i zemlje Beneluxa. Pobijedila je Švicarska s pjesmom "Refrain" pjevačice Lys Assia.

Hrvatska samostalno nastupa na Pjesmi Eurovizije od 1993., a najveći uspjesi zabilježeni su 1996. i 1999. kada su Maja Blagdan i Doris Dragović osvojile četvrto mjesto.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 25.05.12. 09:38

Tolike godine sudjelujemo, toliko pjevača i skladatelja a da nitko ne zna napraviti pjesmu koja je u trendu da bar dođemo u finale. Toliko o našim sposobnostima.


registracija
25/7/08

deda, 25.05.12. 10:25

Pjesma "Nebo"je ugurana preko veze i kao glazbena skladba, je bez veze.Sramota za Hrvatsku.


registracija
12/12/10

112131, 25.05.12. 15:18

Uvijek se pitam da li može gorije, e pa vidite da može. Očajno, nikakav scenski nastup, koreografija katastrofa, neuvježbana, svako za sebe , užas, b ek vokali , kao tri statue u pozadini, a Ninin nastup nimalo da takne dušu. Meni je ovo katastrofa, i uvijek se pitam da li mi to moramo ili hoćemo? Pa zar nam treba da u ovo vrijeme bacamo novac za te gluposti.Stvarno bi me zanimalo koliko taj projekt košta i gdje bi se to moglo saznati?


registracija
4/6/11

VladSerbia, 25.05.12. 17:56

Mislim da je Nina Badric neko ko je zasluzio da predstavlja Hrvatsku, posto je odlicna pevacica. Ali, kao sto 112131 kaze, koreografija je delovala neuvezano (mislim da muske plesace). Iako mi se licno svidja pesma, u pitanju je jedna od onih koje se coveku svide kad ih cuje par puta, a na naravno Eurosongu to nije moguce. Cini mi se da ce posle ovoga najveci broj hrvatskih poznatih pevaca odbiti da ide na Eurosong, jer ne zele da im se ponovi isto kao sa Ninom, posto je ona jedna od najvecih zvezda, ne samo u Hrvatskoj nego i u regionu, a onda ce misliti da kad ona nije uspela da se plasira u finale, onda nece ni oni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika