25.05.2012. / 18:30

Autor: Totalsport

NBA: Na krilima Wadea i Jamesa Miami do finala

Ovoga puta James i Wade su kvalitetnu pomoć imali u Mariju Chalmersu koji je zabio 15 koševa, te Mikeu Milleru koji je svih svojih 12 koševa zabio s linije za tri poena

LeBron James LeBron James Košarkaši Miami Heata prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige. Polufinalnu seriju protiv Indiane apsolvirali su sa 4-2 nakon gostujuće pobjede u Indianapolisu 105-93...

Gubio je Miami u seriji protiv Indiane 2-1 i u četvrtoj utakmici išao na gostovanje u Indianapolis. No, tada su Dwyane Wade i LeBron James ubacili u višu brzinu i odveli Heat do tri uzastopne pobjede i drugog uzastopnog konferencijskog finala.

Ovoga puta Wade i James su kombinirano ubacili 69 od Miamijevih 105 koševa. Wade je zabio 41 (šut iz igre 17-25) uz 10 skokova, dok je James zabio 28 (10 u posljednjoj četvrtini) uz 6 skokova i 7 asistencija. U spomenute tri uzastopne Heatove pobjede James je kombinirano uknjižio 98 koševa, 34 skoka i 24 asistencije, a Wade 99 koševa, 22 skok i 11 asistencija.

Ovoga puta James i Wade su kvalitetnu pomoć imali u Mariju Chalmersu koji je zabio 15 koševa, te Mikeu Milleru koji je svih svojih 12 koševa zabio s linije za tri poena.

- Još od treće utakmice serije igrali su na tako visokoj razini. Ne znam može li ih itko pobijediti - komentirao je trener Indiane Frank Vogel.

Svih pet startera Indiane zabilo je više od 10 koševa, a predvodio ih je David West s 24 koša. George Hill zabio je 18, Danny Granger 15, Roy Hibbert 12, a Paul George 11, no to nije bilo dovoljno. Indiana je u ranoj fazi susreta imala 11 koševa viška, ali prednost se brzo istopila. Ponovo se, kao što je bio slučaj u sve tri posljednje utakmice serije, ključnom pokazala treća četvrtina koju je Miami zaključno serijom 13-3 dobio sa 28-16. Indiana se u zadnjoj dionici približila na -5 (83-78) i imala je dva napada za dodatno smanjenje vodstva gostiju, ali nije išlo.

Miami će u finalu Istoka igrati protiv pobjednika subotnje sedme, odlučujuće utakmice između Bostona i Philadelphije. Serija započinje u ponedjeljak u Miamiju.

NBA doigravanje, polufinale Istoka:

Indiana (3) - Miami (2) 93-105 (West 24k, Hill 18k / Wade 41k, 10s, James 28k, 6s, 7a)

(Miami je dobio seriju 4-2)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika