25.05.2012. / 18:59

Autor: Totalsport

Copa Libertadores: Santos i Universidad u polufinalu

Oba su kluba za plasman među četiri najbolja trebala čekati lutriju jedanaesteraca

Igrači SantosaIgrači SantosaBranitelj naslova brazilski Santos i čileanski Universidad Chile dva su posljednja polufinalista Cope Libertadores, južnoameričke inačice nogometne Lige prvaka.

Oba su kluba za plasman među četiri najbolja trebala čekati lutriju jedanaesteraca.

Santos je na domaćem travnjaku u regularnom dijelu savladao argentinski Velez 1-0 golom Alana Kardeca iz 78. minute, a kako je isti rezultat bio i u prvoj utakmici, došlo je do raspucavanja penala.

Valja reći da je Santos od 40. minute igrao s igračem više nakon isključenja Marcela Barovera zbog grubog prekršaja nad Neymarom, ali Santos je brojčanu nadmoć okrunio tek jednim golom. U raspucavanju penala udarac Emiliana Pape obranio je Santosov vratar Rafael, što je bilo dovoljno za prolaz, pa će tako branitelji naslova u polufinalu odmjeriti snage protiv Corinthiansa, što znači da će Brazilci imati predstavnika u finalu ovog natjecanja i osmu godinu zaredom.

Universidad Chile slavio je protiv paragvajskog Libertada također nakon raspucavanja penala rezultatom 5-3, nakon što je susret okončan s 1-1 u regularnom dijelu.

Marcelo Diaz doveo je domaćine u vodstvo u 18. minuti iz precizno izvedenog slobodnog udarca, ali samo pet minuta kasnije gosti su izjednačili autogolom Osvalda Gonzaleza. U raspucavanju penala vratar Universidada Johnny Herrera zaustavio je udarac Victora Huga Ayale. Protivnik Universidadu u polufinalu bit će argentinska Boca Juniors.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 13. lipnja, kada su domaćini Boca i Santos.

Copa Libertadores, četvrtfinale, uzvrati:

Santos - Velez 1-0 (Kardec 78), na penale 4-2 / prva utakmica 0-1

Universidad - Libertad 1-1 (Diaz 18 / Gonzalez 23-ag), na penale 5-3 / prva utakmica 1-1

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika