25.05.2012. / 17:16

Autor: Nacional.hr

'Nitko ne zna što Mladen Bajić radi'

"Nisam financijaš, ali mi se čini da smo mogli barem utjecati da monetarna vlast više sudjeluje u kreiranju i zaštiti nacionalnih interesa. Nisam zadovoljan ni s radom guvernera, ni njegovih prethodnika", bio je otvoren Leko

Josip LekoJosip LekoJosip Leko, potpredsjednik Sabora i predsjednik glavnog odbora SDP-a nije često istupao u javnosti u posljednje vrijeme. Tu je čast prepustio svojim kolegama koji su raspoređeni na bitnijim pozicijama u Vladi i Saboru. No, gostujući na Soundsetu, osvrnuo se na pojedine kolege iz Kukuriku koalicije, ali i na guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

SDP-ov pravni stručnjak istaknuo je kako je zadovoljan onime što glavni državni odvjetnik čini.

"No pitao sam ga u Saboru, o tome kako nema nijednog pravnog ni demokratskog instituta koji kontrolira Bajića kad nešto ne čini. I to je problem. Morat ćemo tražiti rješenje, recimo specijalizirati neko saborsko tijelo", rekao je Leko.

Komentirajući pak rad Hrvatske narodne banke, Leko je istaknuo kako nije zadovoljan monetarnom politikom Hrvatske u zadnjih 20 godina.

"Nisam financijaš, ali mi se čini da smo mogli barem utjecati da monetarna vlast više sudjeluje u kreiranju i zaštiti nacionalnih interesa. Nisam zadovoljan ni s radom guvernera, ni njegovih prethodnika", bio je otvoren Leko.

Dodao je kako nije zadovoljan ni svim odlukama prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, no nije želio precizirati kojima.

Dolaskom na čelo HDZ-a Tomislava Karamarka doći će i do nekih promjena u Saboru.

"Ne bih gatao koliko će na svojim saborskim funkcijama ostati Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. Imamo standard u Saboru za imenovanja u razna tijela i potpredsjednike. Ako klub HDZ-a u skladu s tim standardima dogovori s opozicijom da će mijenjati sastav, parlamentarna većina neće imati ništa protiv", zaključio je na kraju Leko.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 25.05.12. 20:17

'Nitko ne zna što Mladen Bajić radi'

nije točno - svi znamo kaj dela - orga nizira mafiju, da to dela!
Bilo bi dobro istražiti (to stalno pripovedam) koliko su bajić & comp. do sad potrošili penez iz proračuna, a koliko su penez u proračun vratili pravomočnim sudskim presudama za kriminal u zadnjih 20 let!
Mislim da bi nam bilo puuuno jeftinije raspustiti to mafijaško društvo - uštedjeli bi peneze od njihovih nezarađenih plaća i spriječili bi ih da o državnom trošku organiziraju mafiju!


registracija
31/1/10

STTony, 25.05.12. 20:47

Kako ne zna?

Pročita portale i vidi koji kriminal i kriminalce štiti, nije to tako teško.


registracija
9/3/10

nostradurus, 25.05.12. 23:09

Rohatinski radi po zakonima koje je donio SABOR. Prvo meti ispred svojih vrata. Zakon o HNB-u i bankama je čisti primjer korupcije po definiciji T.I.H. gdje političari kreiranjem zakona pogoduju manjini (bankama), a na štetu velike većine javnosti. Pročitajte tekst na sites.google.com/site/financijskisustav/korupcija. Nećete moći vjerovati kakvu grešku je napravio Sabor.


registracija
16/2/11

egipat, 25.05.12. 23:11

ALI ZATO ON DOBRO ZNA STA RADI: PLJACKA HRVATSKU I STITI PLACKASE KAO I DOSAD I KO KEC NA DESETKU MU JE DOSAO BUDUCI KOMPA KARAMARKO .. O JADNI MI...O JADNI MI
TOLIKO MASTAM DA SE VRATIM U HRVATSKU . AJ OJ MENI STA NAM RADE KVISLINZI OD 90TE ,ALI IH NITKO NIJE PREPOZNAO AJOJ..UH BOK LJUDI


registracija
25/6/10

vidra, 26.05.12. 09:16

Bravo Leko!
Točno si detektirao goruče probleme -Bajić i Rohatinski. Ima toga još. Obnašati važne i vitalne funkcije u državi bez kontrolnih mehanizama, to je kao da auto vozi bez kočnica. Zna se kud auto tad završi.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.05.12. 12:45

Bajićem je zadovoljan???Hvala SDP.Mi, naivne budale,mislili da je baš Bajić suodgovoran za cvatnju privatizacijskog kriminala.Eto smo u krivu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.05.12. 12:46

Leko,sramite se.


registracija
12/1/11

siziff, 26.05.12. 14:59

Bajić nezna.
Kao da ostali znaju ??


PS.
Renato Baretić:
"Krdo koje tumara hrvatskom pustopoljinom"

Siziffov dodatak:
Bez cilja, bez vođe i autoriteta koji bi to krdo vodio


registracija
18/1/12

piton, 02.06.12. 20:20

Svi smo mi teške budaletine.
Che Guevara.
Bez toga nema nam sriće .


registracija
15/6/12

alians, 19.06.12. 10:38

kako je sad lako kad smo na koljenima-doslovce robovi kritikovati i Bajica i Kukuriku koaliciju....
draga braco i sestre......vratite svoje memorije unazad
ko se usudio kritikovati krivoustog,pizza makera i ostale velike domoljube.....sjetimo se Kutle(gdje je sad) Glavasa koji je palio i zario....sjetimo se natpisa kakva je bila financijska situacija sve i jednog casnika pod njegovom komandom-a gdje nam je isti domoljub////
i dok mi isti prevrcemo svaku kunu(Boze moj drzavi moramo platit porez-gdje ista taj nas porez daje.....
koliko smo dali domoljubnom advokati naseg dragog Ante.......)
sve mi to odbacujemo jer je to strogo pov.-drzavni interes nase neovisnosti....ali zato nam je dana sloboda da popljujemo sve one koji dodose poslije HDZ-e.....istina je treba ih popljuvati, ali prvo treba popljuvati njihove prethodnike....a mi to ili ne mozemo ili ne smijemo....ali zato svi znamo konacan epilog sad nam je tesko...a tu je ova garnitura......
a ko nas dovede do ovoga...osobno vrlo rijetko vidim koji komentar....narocito komentar o imovinskom stanju istih...zar smo zaboravili sve moguce afere uspijesne nam princeze i draga dva deckica....
Ali koga vise briga za to, prasina se slegla, opljackano zadrzano, a stoka sitnog zuba ima sad dezurne krivce....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika