25.05.2012. / 18:30

Autor: NCL Promo

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

U Zagrebu ćemo ih vidjeti zbog velikog interesa i njihove želje da nastupe pred domaćom publikom

2Cellos2CellosSvjetski poznati violončelistički dvojac, 2Cellos, održati će koncert u Areni Zagreb 12. lipnja. Uz podršku Zagrebačke filharmonije dvojac će odsvirati izbor iz bogatog klasičnog repertoara koji je sve do 2011. godine obilježio njihovo obrazovanje i formirao ih u vrhunske čeliste. Skladbe s uspješnog prvog albuma 2CELLOS izvest će u drugom dijelu koncerta.

Album prvijenac 2CELLOS LUKA SULIC&STJEPAN HAUSER ujedno je i najprodavaniji inozemni album iz Sony Music kataloga u Hrvatskoj te drugi najprodavaniji inozemni album nakon Adele u Hrvatskoj prema podacima HDU za prošlu godinu. Na toj službenoj hrvatskoj listi najprodavanijih inozemnih albuma su čak 47 tjedana.

Hrvatska glazbena industrija također je prepoznala njihov talent nagradivši ih 5. svibnja s dvije nagrade Porin i to u dvije kategorije: pjesma „Smooth Criminal" u kategoriji za najbolju inozemnu pjesmu, a album „2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser" u kategoriji najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe. Luka i Stjepan su još uvijek na uspješnoj turneji sa Sir Eltonom Johnom te rade na novom albumu.

U Zagrebu ćemo ih vidjeti zbog velikog interesa i njihove želje da nastupe pred domaćom publikom. Naime, prošle godine nažalost mnogi obožavatelji nisu uspjeli doći na njihov spektakularan koncert u KD Vatroslava Lisinskog jer je bio rasprodan tjednima prije!

No ovo će biti jedinstveni doživljaj i za one koji su već gledali 2CELLOS jer ovoga će puta nastupiti uz podršku Zagrebačke filharmonije, a kako će izgledati nastup, doznajte na tiskovnoj konferenciji.

Zagrebačka filharmonija Orkestar je 140-godišnje tradicije vrhunskog glazbovanja u Zagrebu i Hrvatskoj. Danas bez sumnje broj 1 simfonijski orkestar u domovini i jedan od najpoznatijih u regiji; kulturni ambasador Grada Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu.

2CELLOS i Zagrebačka filharmonija kao savršen spoj klasičnog i suvremenog ovim će koncertom zajedno promovirati Grad Zagreb i Hrvatsku uspješno kao što su to činili i dosad svojim glazbenim i umjetničkim djelovanjem. Ovaj put za zagrebačku publiku na velikoj pozornici Arene Zagreb.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika