25.05.2012. / 19:09

Autor: Hina

Čačić: Nijedan veliki projekt nije bio spreman za realizaciju

Predsjednik HNS-a i prvi potpredsednik Vlade RH te ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je danas na konferenciji za novinare u Čakovcu kako su nakon preuzimanja vlasti doznali da "apsolutno ništa od velikih projekata nije bilo spremno za realizaciju".

Radimir ČačićRadimir ČačićPredsjednik HNS-a i prvi potpredsednik Vlade RH te ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je danas na konferenciji za novinare u Čakovcu kako su nakon preuzimanja vlasti doznali da "apsolutno ništa od velikih projekata nije bilo spremno za realizaciju".

Na konferenciji za novinare Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – hrvatskih liberala Međimurja, govoreći o osam godina prošle vlade, Čačić je rekao kako nijedan kapitalni projekt ne može krenuti u gradnju, pri čemu je naveo primjere Omble, Plomina i LNG-a.

Posebice je istaknuo pelješki most, za koji je rekao da u proteklih sedam godina nije potrošen ni avans od 175 milijuna kuna. Poručio je da nova vlada potpuno mijenja stajalište i strategiju u odnosu prema prošloj. Vlada će osnažiti investiranje i povećati gospodarski rast, ali će pritom inzistirati na poštovanju zakonskog okvira i provođenju porezne discipline kako bi se sačuvao kreditni rejting Hrvatske, istaknuo je Čačić i dodao da smo jedna od rijetkih europskih zemalja, i ne samo tranzicijskih, koja ga je uspjela sačuvati.

Zamjenik međimurskog župana i predsjednik međimurskoga Županijskog odbora HNS-a Matija Posavec uručio je Čačiću listu od 226 projekta na području te županije koji imaju građevinske dozvole i čekaju potporu državne vlasti za realizaciju.

Na cestogradnju u ovlasti Županijske uprave cesta otpadaju 43 projekta vrijedna 82,7 milijuna kuna. Projekti energetske učinkovitosti, njih 119, vrijedni su 110 milijuna kuna, a projekti Hrvatskih voda 850 milijuna kuna.

Govoreći o 22 projekta dogradnje i izgradnje škola te sportskih dvorana po sustavu javno–privatnog partnerstva, Čačić je istaknuo da njihova realizacija ovisi o odluci županijskih, gradskih i općinskih vlasti. Svoj udjel od 55 posto u tim projektima država će osigurati, poručio je.

Na novinarsko pitanje o njegovoj navodnoj upletenosti u preseljenje dopisništva HTV-a iz Čakovca u Varaždin, Čačić je odgovorio kako nije ni znao da u Čakovcu postoji dopisništvo.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
26/2/12

okvardz, 29.05.12. 10:17

čačiću samo još uvijek samo pričate a ništa bitno ne radite. mi koji smo za vas glasali već polako vam okrećemo leđa.


registracija
26/11/09

CH2710, 30.05.12. 16:50

okvardz

-----

Očekuješ NEMOGUĆE..!

Nije valjda da misliš kako je ono što je napravila HDZ svih proteklih godina moguće ispraviti u svega nekoliko mjeseci... tim više, da se nema od čega krenuti, zato jer je sve pokradeno, zapušteno zbog nerada i nespobnosti slavnih KRADZENJARA...???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika