25.05.2012. / 20:18

Autor: Hina

Sastanak Montija, Hollandea, Merkel i Rajoya u lipnju

Predsjednik talijanske vlade Mario Monti pozvao je francuskog predsjednika, te svoje kolege iz Njemačke i Španjolske na summit u Rimu nakon 17. lipnja, datuma parlamentarnih izbora u Francuskoj i Grčkoj, doznaje se u petak iz vladinih izvora.

Mario MontiMario MontiPredsjednik talijanske vlade Mario Monti pozvao je francuskog predsjednika, te svoje kolege iz Njemačke i Španjolske na summit u Rimu nakon 17. lipnja, datuma parlamentarnih izbora u Francuskoj i Grčkoj, doznaje se u petak iz vladinih izvora.

Još nije definiran datum summita posvećenog krizi u eurozoni, osim da će to biti između 17. lipnja i kraja mjeseca, doznaje se iz istih izvora.

U Francuskoj je za nedjelju 17. lipnja predviđen drugi krug parlamentarnih izbora, a u Grčkoj se isti dan održavaju novi parlamentarni izbori. Susret bi se trebao održati prije summita Europske unije 28. i 29. lipnja.

U sklopu summita G8 u Camp Davidu 19. svibnja talijanski premijer je već najavio susret s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u lipnju. Monti je u međuvremenu na taj susret pozvao i šefa španjolske vlade Mariana Rajoya.

Monti se u posljednje vrijeme zauzima za poticanje rasta kako bi umanjio djelovanje proračunske štednje, koja je posebno oštra u njegovoj zemlji. U četvrtak je talijanski premijer zatražio od Grčke da poštuje svoje financijske obveze, ali i pozvao Njemačku da izbjegava "diktate".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika