25.05.2012. / 20:36

Autor: Nacional.hr

Uljanik povećao produktivnost

S ciljem poboljšanja upravljanja projektima izgradnje brodova te daljnjeg povećanja produktivnosti Uljanik Brodogradilište implementiralo je Oracle Primavera P6 EPPM rješenje

Brodogradilište UljanikBrodogradilište UljanikUljanik Brodogradilište u suradnji s tvrtkom Primakon uspješno je implementirao Oracle Primavera P6 Professional Project Management rješenje za upravljanje projektima te za čak 50 posto skratilo vrijeme planiranja brodograđevnog procesa. Osim toga, naše najuspješnije brodogradilište smanjilo je troškove tijekom čitavog proizvodnog ciklusa te osiguralo dovršetak složenih brodograđevnih projekata na vrijeme i u skladu s budžetom.

S ciljem poboljšanja upravljanja projektima izgradnje brodova te daljnjeg povećanja produktivnosti Uljanik Brodogradilište implementiralo je Oracle Primavera P6 EPPM rješenje. Time su eliminirana uska grla u planiranju i proizvodnji brodova te dobiven uvid u sve faze napretka projekta u realnom vremenu. Također, donošenje ključnih strateških odluka u brodogradilištu danas je puno lakše zahvaljujući jednostavnoj izradi projektnih analiza i izvješća.

"Zahvaljujući Oracle Primavera P6 Professional Project Managementu skratili smo planiranje brodograđevnog procesa za 50 posto te smanjili troškove proizvodnje brodova. To nam je omogućilo da se specijaliziramo za izuzetno složeni proizvodni program malih serija novogradnji brodova te postanemo jedino profitabilno hrvatsko brodogradilište", Emil Kožljan, Rukovoditelj Razvoja informacijskih sustava, Uljanik Borodgradilište d.d.

Partner pri implementaciji Primavere u Uljaniku bila je domaća tvrtka Primakon, ovlašteni Oracle partner, s dugogodišnjim iskustvom u uvođenju rješenja za upravljanjima projektima u brojnim domaćim i stranim kompanijama.

Primakon i ove godine organizira konferenciju o upravljanjima projektima - PrimaDan'12. Konferencija se održava od 1. - 2. lipnja 2012. u Opatiji, a svi zainteresirani imat će priliku na jednom mjestu saznati najnovija iskustva iz upravljanja složenim i zahtjevnim projektima.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 25.05.12. 23:16

Dečkima u Uljaniku svaka čast i naklon do zemlje.Jedno od najvažniji stvari koje su Uljari napravili,bila je zaštita prodora HDZ-ovaca u firmu.Najprije u Istru a potom i u Uljanik.Zato su opstali,zato su najbolji i zato neka im sve što imaju.I još više. Jasno je da se može ali politika van iz firmine butige.Želim vam i daljnji uspjeh i napredak koji vi jako dobro znate kako ostvariti.Bravo za Uljanik i njegove djelatnike.Od rukovodećih struktura do pitura.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 26.05.12. 01:08

@fluid slazem se :-)
zar nije lijepo citati kada su pameti ljudi uspijesni, i kada se nesto radi i stvara.. Steta sto ovo nije jedna od glavnih vijesti.


registracija
5/1/07

james, 26.05.12. 02:05

Da, ovakve se vjesti redovno preskaču jer ne spadaju u žutilo od kojeg svi mediji ovise.
Ista stvar je i sa Splitskom željezarom koja je ponovo počela sa radom.
Koliko su o tome javili? Skoro pa ništa


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 27.05.12. 18:13

Zasto to ne funkcionira u Splitu?Lakse je ne raditi i sisati domovinu?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika