25.05.2012. / 21:59

Autor: Hina

Washington Times

'Pobjeda Nikolića prijeti novim ratom na Balkanu'

Na Balkanu se "kuha" još jedan rat i pobjeda ultranacionalista Tomislava Nikolića nad liberalnim, proeuropskim Borisom Tadićem na srbijanskim predsjedničkim izborima mogla bi uvući Balkan u nove etničke sukobe, piše u petak kolumnist konzervativnog američkog dnevnika The Washington Times, Jeffrey Kuhner.

Tomislav NikolićTomislav NikolićNa Balkanu se "kuha" još jedan rat i pobjeda ultranacionalista Tomislava Nikolića nad liberalnim, proeuropskim Borisom Tadićem na srbijanskim predsjedničkim izborima mogla bi uvući Balkan u nove etničke sukobe, piše u petak kolumnist konzervativnog američkog dnevnika The Washington Times, Jeffrey Kuhner.

"Nikolić utjelovljuje najgori oblik srbijanskog nacionalizma čiji su ideološki korijeni u četništvu", navodi list i podsjeća da je novoizabrani predsjednik Srbije otvoreno podupirao okrutne ratove protiv Hrvatske, BiH i Kosova.

U Hrvatskoj je bio pripadnik dobrovoljačkih srbijanskih odreda koji su nosili četničke uniforme, zalagale se za ultranacionalističku ideologiju i provodile sustavna ubojstva i uništavanje, poput onih u Vukovaru i na Ovčari.

"To što se Nikolić hvali sudjelovanjem u takvim strahotama sramota je za srpski narod. On je bio pripadnik vojnih jedinica koje su počinile nezamislive ratne zločine", ističe Kuhner.

Portretirajući Nikolića kao "populista" i "tvrdolinijaškog srbijanskog nacionalista", komentator The Washington Timesa podsjeća da je podupirao genocidni projekt Beograda, da je bio potpredsjednik Radikalne stranke u vrijeme dok ju je vodio "omraženi" Vojislav Šešelj i da je pozivao na protjerivanje nesrpskog stanovništva s Kosova i velikih dijelova BiH i Hrvatske.

Godine 1999., nastavlja Kuhner, Nikolić je bio zamjenik premijera u vladi srbijanskog vlastodršca Slobodana Miloševića i dok je NATO bombardirao Srbiju, zajedno s radikalima pokrenuo je "konačno rješenje: uništenje etničkih Albanaca na Kosovu".

Opisujući Nikolićev odnos prema Zapadu, list piše da Nikolić optužuje SAD za sve teškoće Srbije i da se radi o pravoslavnom slavofilu koji želi bliskije odnose s Moskvom. "Obožavatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, Nikolić želi oponašati vlast u Kremlju i proširiti utjecaj Moskve na Balkanu", piše list i dodaje da je u prošlosti predlagao da Srbija postane ruska gubernija.

Kuhner zaključuje da Nikolić nije srbijanski patriot, nego radikalni nacionalist koji prijeti regionalnoj sigurnosti, jer nije napustio san o Velikoj Srbiji, nego samo tvrdi da ga želi ostvariti na miran način.

"Stoga njegova politika vodi u samo jednom pravcu, ratu. On dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalnu cjelovitost susjeda. Nikolić je politički davitelj s velikim zabludama. Srbija podsjeća na Weimarsku Njemačku. Poražena, ponižena i toneći u gospodarski ponor, srbijanski birači glasali su za neonacista. On nije njihov spasitelj, nego umjesto toga ponovno vodi Srbe u zlu kob i katastrofu", zaključuje Kuhner u The Washington Timesu.

Vezane vijesti

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

EU od Nikolića očekuje konstruktivnu ulogu u regiji

Predstavnici Europske unije pozvali su u četvrtak novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "riječima i djelima" igra pozitivnu i konstruktivnu… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 25.05.12. 22:07

Haha, što neki novinari vide preko bare, to naši jugoromantičari ne vide pred nosom. Oni su Srbinu oprostili sve, pa i Nikolića, samo da Jugofrankestein prodiše, makar i na škrge!

Sramota novinarstva i politike u Hrvata!


registracija
24/3/10

bagsy, 25.05.12. 22:18

S istom to srbijom koja je sa 50+ posto podržala nikolića,dakle četnička srbija,naš vrli predsjednik gaji dobrosusjedske odnose,blažen u neznanju i nerazumjevanju stvarnosti.
Srbija mora najprije sanirati ratnu štetu a nakon toga se eventualno može piti rakiica sa četnicima.
Imamo i ovje da forumu izletnike iz srbije koji se samo javljaju kada trba pljunuti po hrvatima ili kad je nedaj bože tema gotovina.Zaboravljaju kad je rat počeo i kako,zapravo,možda nikad nisu niti znali jer su gledali dnevnik RTS-a i čitali stripove.


registracija
24/7/11

mrvek, 25.05.12. 22:23

vrijeme je da se Hrvatska distancira od ove četničke umobolne tvorevine. Oni nama ne trebaju pa nema potrebe s njima ni razgovarati. Kad budu normalni (što je praktično nemoguće) onda možda.


registracija
1/3/11

Laudate, 25.05.12. 22:29

Kad ne mogu natjerati Srbe da se od maknu od četništva i ratno huščake retorike tada će ih moćnici dodatno oslabiti jačajući separatističke pokrete u Vojvodini i Sandžaku.

Za deset ili dvadeset godina Vojvodina je zasebna država veličine Slovnije.


registracija
30/9/09

davor12345, 25.05.12. 22:35

He, he, he! Hajde da vidimo kako će to Nikolić da zaprijeti Hrvatskoj! Baš me živo zanima! Hoće i povesti novi rat??? Ili da uzbuni Srbe Prečane? Ovdje su neki zaboravili (ili prije namjerno zaboravljaju) da je Hrvatska već odavno punopravna članica NATO-a i Nikolić može da nam lepo pop... ku.... sa svim svojim snovima! Samo tepu jedno te jedno i straše narod! To što on hoće da ostvari veliku Srbiju može jedino ako ćemo mi ležat, uostalom, kao i tijekom prethodnog rata. Vidjet ćete uskoro što će Nikolić biti...


registracija
30/9/09

davor12345, 25.05.12. 22:36

Ovo se slažem za Vojvodinu.


registracija
30/9/09

davor12345, 25.05.12. 22:40

Svi ti "radikali" su obične kukavice!


registracija
11/1/10

fluid, 25.05.12. 23:04

Hrvatska netreba biti posebno zabrinuta oko radikalizma Srbije.Na to smo navikli kroz ova desetljeća.Nema mjesta ni ratnom strahu.Činjenice su evidentne oko pobjednika a to se može uvijek samo ponoviti na isti način-znači porazom Srbije u direktnom sukobu sa Hrvatima.Daleko više zabrinjava činjenica da zapad otkriva toplu vodu o Srbima i njihovoj politici nakon povjesnih događanja i dokaza o kome se radi.Dodik im radi šta hoće upravo na temelju njihove pogrešne odluke da zaustave Gotovinu i veselo društvo pred Banja Lukom.Iz razloga neke kompezacije i smanjenja tenzija za Kosovo i tamošnje događaje.Sada Europa pasivno sluša ove ispade i izjave te radikalne nebuloze iz Srbije,kao da ni oni ništa nisu naučili tko je Srbija.Odjednom su Srbi remetilački čimbenik na Balkanu?Ma nemoj! Nisu odjednom nego su oni stalna opasnost za regiju i svijet.I to baš zato što se igra na kartu popuštanja i nekog trulog kompromisa zbog Rusije.Srbi su kao čir.Uvijek izrastu gdje najviše boli.Ili na licu ili na guzici.Reklo bi se na ovim prostorima,kasnite gospodo zapadnjaci.Mi sve to već jako dobro znamo stoljećima.Očigledno morate još učiti o balkanu.


registracija
20/8/10

McCoy, 25.05.12. 23:23

Kakve ste vi paljevine, primate se k'o saucesce. Dezurni domoljubi i cuvari sveta...

Ovo nije prvi put da Jeffrey Kuhner pise senzacionalisticke tekstove u maniru zute stampe. I nikom nista...


registracija
12/11/11

Janko1979, 25.05.12. 23:37

piše u petak kolumnist konzervativnog američkog dnevnika The Washington Times, Jeffrey Kuhner.
:))))))


registracija
24/3/10

bagsy, 26.05.12. 00:22

To što piše taj kakolisezove jeffery je manje bitno.
Činjenica da je četnički vojvoda dobio više od 50% glasova u srbiji,onda se javi nekakav takav na forumu i objašnjava kakvi su zločinci bili hrvati prije 70 godina(jasenovac-2 miliona poubijanih srba najmanje)


registracija
30/11/10

jato, 26.05.12. 00:27

Samo srbin u vječnim lovištima je dobar srbin,.....
bio sam i još sam za, kad se krene tu sam


registracija
26/9/09

Sulc, 26.05.12. 00:27

Niko ne veruje u ovo! Onu "prevagu na vagi" u korist Nikolićeve pobede dale su istinski antinacionalističke i građanske snage u Srbiji ili ne glasavši na izborima ili opredelivši se za "manje zlo" tj. protiv sve veće samovolje i arogancije Tadića - bolje rečeno diktature. Ako neko na zapadu ne podnosi Nikolića i sve one koji imaju "nečiste ruke" iz 90-ih zašto odmah nakon svrgavanja Miloševića nisu zahtevali da se izvrši lustracija u Srbiji? A do sada je kao bilo prihvatljivo što je Nikolić bio jaki opozicioni lider, a recimo Dačić, Miloševićev najbliži saradnik, ministar u prošloj vladi?


registracija
18/6/09

Papar, 26.05.12. 00:28

Ma ne, nema novog rata. Ja sanjam svake noći druge snove.

Sinoć sam sanjao Veliki krevet.

Veliki Krevet!

Krevet u kojem je ležala jedna riđokosa!

Krevet u kojem je ležala jedna Afrikanka!

Krevet u kojem je ležala jedna Azijatkinja!

Negdje sa Tajlanda.

I ja u tom snu uskačem u krevet među njih.

To sam sinoć sanjao!

I trebalo mi je dugo da ukapiram da je to samo bio san.

Mislim, rješenje je vrlo jednostavno.

Vodimo ljubav, a ne rat!


registracija
10/5/12

psyop, 26.05.12. 00:38

sere ga nikolic, sere ga josipovic a bogami sere ga i washington times. a i ovaj kuhner se cini kao nekakva intelektualna shoopcina...


registracija
4/3/12

ilijamat, 26.05.12. 02:19

Aman.
Nema potrebe ni za strahom ni za ostrašćenošću. Pa i vrapci u Srbiji znaju da je Nikolić tvorevina Američke ambasade u Beogradu i da se za svaki korak obraća njima što on i ne krije. Nije taćno da je 50% srba glasalo za njega. Ćinjenice su da je 46% izlaznost u drugom krugu izbora pa tek onda 50%od tog broja je glasalo za njega što svaki prodavac na pijaci zna da je 23% od ukupnog broja birača u Srbiji. On je uporan u nameri da svoju stranku zacementira na poziciji desnog centra a i dovoljno govori činjenica da ni jedna ekstremno desničarska stranka u srbiji nije uspela da udje u parlament.
Novine u zapadnoj Evropi pišu senzacionalističke tekstove u regionu mnogo manje moram primetiti.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 26.05.12. 08:55

Nikolica treba pod hitno ULOVITI i u Zatvor strpati.....


registracija
10/2/12

Hazu, 26.05.12. 09:11

Zvonko,vide to naši šugonostalgičari,samo dosad uspješno mienjaju poviest ovu ranu što nam se dogodila e to je problem,vojsku oslabili,Hrvatsku kako oni kažu DETUĐMANIZIRALI,kradezeu predbauju aboliciju,a zna se tko je i pod čijim pritiskom to naredio da nam SPAVAČI fašisti sad u susjedstvu opet bez kataRZE KOJU SU TREBALI PROĆI U SMRDIJI sad nam opet uz nas spremaju nam zlo,nemojte misliti da su išta bolji,dapače su gori jer su uvjereni da su oni u pravu ,e zato KATARZU trebaju proći što je reko njihov novinar nekidan tj političar njihov, da je trebalo trećinu srbije NATO da pobije da shvate što su susjedima učinili pobili spalili etnički pola bosne očistili,,a sve ćer im to o glavu se razbiti i razbija se,rasuti su po bielomsvietu,ima i kod njih koji nisu krivi,ali slušajući 1989 oca sljobodana ,a ne svog novog predsjednika dr Franju Tuđmana skončali su kako su skončali,ne bi ih nitko dirao,a izgovori njihovi da su otkaze dobijali i da su zato počeli ubijati svoje susjede ne drži vodu,četnikovali su i za vrieme šugolavije i nitko im niš nije smio,a Hrvate se u emigraciju tjeralo,a sad tko bi doli sad je gore,tako da fašisti četnici neka četnikuju u granicama male smrdije,a veliku će sanjati i nikad dosanjati,čak će i Šumsku izgubiti USKORO,a braća muslimani će vladati Bosnom jer njihova i jest,a Hrvatska Hrvata,a poslije ćemo o toleranciji i kako je liepo imati drugih nacija,a pričamo o našim nacijama bivše šugoslavije da se razumiemo


registracija
22/4/12

nesolipamet, 26.05.12. 09:42

Srbi i Srbija nikad nijedan rat protiv nas nemreju dobiti.Ako krenu.....granica će biti Zemun.....


registracija
19/3/12

vojvoda, 26.05.12. 10:45

Vidi domoljuba što su se raspisali. Ne serite puno o Srbiji već spremite guzice i učite nemački !


registracija
4/6/11

VladSerbia, 26.05.12. 15:40

Tomislava Nikolica ne mogu svariti, ali ovakvo pitanje Washington Times-a je pateticno, senzacionalisticko i jasno ukazuje da ili pisac (J. Kuhner) ili pojma nema o cemu pise ili vodi kampanju protiv nekog. Kao sto sam rekao, Nikolica ne mogu da smislim, ali niko ne moze da mu ospori da je rekao da se zalaze za dobrosusedske odnose sa Hrvatskom i ostalim susednim zemaljama, kao i da zeli da nastavi da vodi Srbiju ka EU. To je pisac, eto, zaboravio da pomene. Papir na kome je ovaj clanak napisam bi bio korisniji kao toalet-papir nego za pisanje ovakvih gluposti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.05.12. 16:16

Četnik nikada nije bio niti vojnik niti časnik. Silovanja i klanja u agresijama na susjede im je glavna karakteristika. S njima smo uvijek znali izaći na kraj pa se ne bojim i u buduće, ukoliko dođu.

Politika koja je puno opasnija trenutno je na Pantovčaku a nešto slabije i u Banskim dvorima. Tu leži pravi problem nas Hrvata. Nostalgičarska ekipa koja još nije prihvatila da je politika "bratstva i jedinstva" povijesno poražena i na smetlištu mnogih ideja.

Prva Juga je bila utopija Jugoslavenskog odbora kroz Karađorđevićevu krunu a druga pod komunističkim plaštem megazločinca Tita. Treću će pokušati osmisliti u okviru regionalnog približavanja unutar Europske unije koja se bude organizirala kao unija regija a ne nacionalnih država kao prijelazni model prema unitarnoj integraciji Europljana. Već sada Bruxelles ide sa BHS (bosansko-hrvatsko-srpskim) jezikom kao jezičnom agresijom, što je prva u nizu agresija. Ulaskom u EU, taljenje nacionalnog se nastavlja. U tom svijetlu treba promatrati ovo medijsko sotoniziranje svega i svakoga, što ili tko inzistira na domoljublju, suverenizmu i nacionalizmu. U medijima više ne postoji izraz šovinizam. Njemu su podvalili nacionalizam a pridali mu značajke šovinizma.

Stoga Nikoliću, čekamo vas! Niti si prvi,a ni posljednji!


registracija
20/8/10

McCoy, 26.05.12. 17:21

@Zvonko

"Četnik nikada nije bio niti vojnik niti časnik. Silovanja i klanja u agresijama na susjede im je glavna karakteristika."

A, pa ti to u stvari govoris o ustasama...


registracija
30/12/08

csiki, 26.05.12. 18:44

Oni su ubijali decu starce zene zidove cigane nekatolike.... oprostite zaboravio sam upisati ustase jer Zvonko ce misliti da su to srbi radili. Znam da je sramota ali iz te koze izvuci se ne moze


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.05.12. 18:59

Hahaha, vi će te i za milijun godina samo o Jasenovcu i ustašama,ali i te povijesne činjenice su nešto drugačije nego bi vama odgovaralo. Počev od Boričevaca i Zrina pa sve do Križnog puta i 1500 jama koje ste ostavili iza sebe pa sve do Ovčare i Srebrenice. Ustaše su male bebe za vas! Malo se bolje informirajte.

McCoy, nađi mi i jedan slučaj silovanja od strane branitelja u DR-u? A što se tiče HOS-a i jedan jedini zločin koji su počinili, što u HR a što u BiH?

csiki, ti si poremećen pa o utemeljenosti tvojih stavova nije smisleno komentirati, dok mccoy samo brani svoje - pa imam više razumijevanja!


registracija
30/12/08

csiki, 26.05.12. 19:24

Ono stu su radili ustase jos i sam Hitler bio ogorcen zbog surovosti i kukavicluka ustasa, a zna se ko je bio Hitler. Nazalost Zvonko Vas um je zamracen herojstvom ustasa


registracija
30/12/08

csiki, 26.05.12. 19:47

Zvonko sta se dogodilo u Medarima za vreme akcije Bljesak kada je ubijeno troje dece i 11 zena silovano a zatim je ubijeno. Dan danas nije provedeno istraga to su uradili marsovci a ne vojska DR


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.05.12. 20:17

csiki,
u laži su kratke noge a kod tebe je kompleks i indoktrinacija uz mržnju prema svemu hrvatskom i više nego megalomanska.
U Medarima je od 24 osobe ubijeno 22 od kojih 11 žena i 3 djece a preživjele su Radmila i Mirjana Vuković koje je spasio hrvatski vojnik. Lažeš da su silovane jer o tomu ni slova nije rekao ni Veljko Đakula a ni Vesna Teršelić iz Documente. Nek se istraži i mene zanima istina. Ali govno jedno srbofilsko, šta je sa 86 djece pobijenih u Vukovaru još 1991.? Na Ovčari zaklanih i streljanih 266 ranjenika 1991. iz Vukovarske bolnice, u Škabrnji ubijenih 26 branitelja i 58 civila 1991., 46 pobijenih civila u Voćinu 1991., zločini u Hrtkovcima, Moroviću, Šidu, Kukujevcima.

Evo ti još neki popisi:
pokolj u Borovu Selu 2. svibnja 1991. 12 Hrvata, 3 Srba Napad na policijsku ophodnju.
lipanj 1991.
srpanj 1991.
pokolj u Kuljanima [1] 26. srpnja 1991. Pobunjeni Srbi. Kod Dvora na Uni.
Masakr zarobljenih civila.
pokolj u Zamočama [1] 26. srpnja 1991. Četnici. Masakr hrvatskih policajaca.
pokolj u Strugi [2] 27. srpnja 1991. 12 osoba. Četnici iz Dvora na Uni. Hrv.civili iz Zamlaća kao živi zid. Masakrirano 5 hrv. policajaca. Istog dana su ubijene još 3 osobe u Dvoru.
pokolj u Kozibrodu [3] 26. srpnja 1991. 10 osoba. Srp. vojska. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.
kolovoz 1991.
pokolj u Dalju 1. kolovoza do prosinca 1991. 112[4] do 135 ljudi.[5] Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a i ZNG-a. Pokolj 25 civila. [1]
pokolj u Lovincu 8. kolovoza 1991. 5 osoba. Radnici na željeznici, ubili ih kolege s posla, iz susjednog sela.
pokolj u Kraljevčanima 14. kolovoza 1991. 5 osoba. 5 staraca.
pokolj u Bjelovcu 14. kolovoza 1991. Kod Petrinje.
pokolj u Lovincu 14. kolovoza 1991. Kod Gospića.
pokolj u Peckima 16. kolovoza 1991. 4 osobe. Srp. vojska. 4 starije osobe.
Čuntić i Dragotinac. [1] [6]. 16. kolovoza 1991.
Pokolj policajaca u Žutoj Lokvi 24. kolovoza 1991. 4 osobe. Srp. vojska. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.
pokolj u Skeli
kod Gline 29. kolovoza 1991. 10 osoba.
rujan 1991.
pokolj u Graboštanima,
Stublju i Majuru.[7] 3. rujna 1991. 20 Hrvata. Srp. vojska. Kod Kostajnice.
pokolj u Četekovcu,
Balincima i Čojlugu. 3. rujna 1991. 24 Hrvata. Srp. vojska. Kod Slatine.
pokolj u Kusonjama 8. rujna 1991. 20 hrv. vojaka. 20 masakriranih gardista.
Tijela su otkrivena potkraj siječnja 1992.
Petrinja, položaj oko nove bolnice. [1] 18. rujna 1991. 17 osoba. 17 masakriranih pripadnika ZNG.
Ivanovo Selo 21. rujna 1991. 7 osoba. 7 ubijenih, 12 ranjenih, 1 nestala osoba. Sve žrtve su Česi.
autokamp Grabovac, Plitvička Jezera 25. rujna 1991. 3 malodobne osobe. Srp. vojska. (JNA)

listopad 1991.
pokolj u Gornjem Viduševcu
kod Gline 1. listopada 1991.
pokolj u Čorcima 4. listopada 1991.
pokolj u Vagancu 9. listopada 1991.
pogrom u Lovasu 10. listopada 1991.
pokolj u Širokoj Kuli
kod Gospića 13. listopada 1991. 34 osobe
pokolj u Bukovcu 16. listopada 1991. U općini Perušić.
pokolj u Novom Selu Glinskom 16. listopada 1991. 32 osobe. Kod Gline.
pokolj u Karancu 17. listopada 1991. 4 hrv. civila Mučeni u policijskoj postaji Beli Manastir i smaknuti na farmi.
pokolj u selima Skakavcu i Brešanima. sredina listopada
pokolj kod sela Volinje sredina listopada 1991. 5 pričuvnih policajaca i 2 civila. [8] 2 pripadnika specijalne jedinice milicije pobunjenih Srba [9] Zarobljeni policajci i civile iz Kostajnice.
pokolj kod Baćina 20. listopada 1991. 56 osoba[10]
pokolj u Lipovači 28. listopada 1991. 7 osoba. TO pobunjenih hrvatskih Srba. Lipovača/Drežnik.
studeni 1991.
pokolj u Lušcu[11] 2. studenog 1991. 59 osoba.[11] JNA i arkanovci. Vukovarsko prigradsko naselje.
pokolj u Petrinji 4. studenog 1991. 76 osoba.
pokolj u Poljanku 7. studenog 1991. 6 civila. U općini Korenica.
pokolj u Petrinji 8. studenog 1991. 42 osobe (16 djece).
pokolj u Erdutu 9. studenog 1991. 15 osoba. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari. [2] [3]
pokolj u Erdutu 11. studenog 1991. 5 civila. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari. [4] [5]
pokolj u Saborskom 12. studenog 1991. 29 osoba. JNA i pobunjeni
Srbi iz Plaškog.
pokolj u Kostrićima 15. studenoga 1991. 16 hrv. civila (2 djece od 2 i 4 godine.)[12] [13][14] Srp. odmetnici. Kod Hrv. Kostajnice.
Ovčara 18. studenog 1991. 255-264 osobe[15]
Masakr u Škabrnji 18. studenog 1991. 48[16]-86 osobe[17]
pokolj u Nadinu [18] 19. studenoga 1991. 14 osoba. JNA
pokolj u selu Klancu sredina studenog 1991. 20 hrv. civila. Četnici. Kod Slunja.
pokolj u Dabru 21. listopada 1991. 7 osoba. Kod Vrhovina. Ekshumirani su 4. travnja 1992.
pokolj u Vrhovinama 22. i 23. studenog 1991. 8 hrv. civila. Četnici. Vrhovine i Dabar. [6]
prosinac 1991.
pokolj u Smoljancu 4. prosinca 1991. 7 osoba. Plitvički kraj.
pokolj u Čanku 10. prosinca 1991. Uk. 7 civila. U općini Korenica.
pokolj u Gornjim Jamama 11. prosinca 1991. 15 hrv. civila (3 malodobne djece) Pripadnici postrojbe t.zv. RSK t.zv. "šiltovi". Gornje Jame, Glina.
pokolj u Voćinu
i Humu kod Slatine 12.-14. prosinca 1991. 47 hrv. civila. Voćin i Hum kod Slatine.
pokolj u Joševici 16. prosinca 1991. 21 hrvatski civil (4 djece). IDG Jose Kovačevića i "Šiltovi". Joševica na Banovini,
kod Gline. [7], [8]
pokolj u Erdutu 26. prosinca 1991. 7 osoba. Žrtve su Hrvati i Mađari. [19]
pokolj u Jasenicama 30. prosinca 1991. 5 hrv. civila (5 staraca). U zadarskom zaleđu.


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.05.12. 20:17

csiki,
u laži su kratke noge a kod tebe je kompleks i indoktrinacija uz mržnju prema svemu hrvatskom i više nego megalomanska.
U Medarima je od 24 osobe ubijeno 22 od kojih 11 žena i 3 djece a preživjele su Radmila i Mirjana Vuković koje je spasio hrvatski vojnik. Lažeš da su silovane jer o tomu ni slova nije rekao ni Veljko Đakula a ni Vesna Teršelić iz Documente. Nek se istraži i mene zanima istina. Ali govno jedno srbofilsko, šta je sa 86 djece pobijenih u Vukovaru još 1991.? Na Ovčari zaklanih i streljanih 266 ranjenika 1991. iz Vukovarske bolnice, u Škabrnji ubijenih 26 branitelja i 58 civila 1991., 46 pobijenih civila u Voćinu 1991., zločini u Hrtkovcima, Moroviću, Šidu, Kukujevcima.

Evo ti još neki popisi:
pokolj u Borovu Selu 2. svibnja 1991. 12 Hrvata, 3 Srba Napad na policijsku ophodnju.
lipanj 1991.
srpanj 1991.
pokolj u Kuljanima [1] 26. srpnja 1991. Pobunjeni Srbi. Kod Dvora na Uni.
Masakr zarobljenih civila.
pokolj u Zamočama [1] 26. srpnja 1991. Četnici. Masakr hrvatskih policajaca.
pokolj u Strugi [2] 27. srpnja 1991. 12 osoba. Četnici iz Dvora na Uni. Hrv.civili iz Zamlaća kao živi zid. Masakrirano 5 hrv. policajaca. Istog dana su ubijene još 3 osobe u Dvoru.
pokolj u Kozibrodu [3] 26. srpnja 1991. 10 osoba. Srp. vojska. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.
kolovoz 1991.
pokolj u Dalju 1. kolovoza do prosinca 1991. 112[4] do 135 ljudi.[5] Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a i ZNG-a. Pokolj 25 civila. [1]
pokolj u Lovincu 8. kolovoza 1991. 5 osoba. Radnici na željeznici, ubili ih kolege s posla, iz susjednog sela.
pokolj u Kraljevčanima 14. kolovoza 1991. 5 osoba. 5 staraca.
pokolj u Bjelovcu 14. kolovoza 1991. Kod Petrinje.
pokolj u Lovincu 14. kolovoza 1991. Kod Gospića.
pokolj u Peckima 16. kolovoza 1991. 4 osobe. Srp. vojska. 4 starije osobe.
Čuntić i Dragotinac. [1] [6]. 16. kolovoza 1991.
Pokolj policajaca u Žutoj Lokvi 24. kolovoza 1991. 4 osobe. Srp. vojska. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.
pokolj u Skeli
kod Gline 29. kolovoza 1991. 10 osoba.
rujan 1991.
pokolj u Graboštanima,
Stublju i Majuru.[7] 3. rujna 1991. 20 Hrvata. Srp. vojska. Kod Kostajnice.
pokolj u Četekovcu,
Balincima i Čojlugu. 3. rujna 1991. 24 Hrvata. Srp. vojska. Kod Slatine.
pokolj u Kusonjama 8. rujna 1991. 20 hrv. vojaka. 20 masakriranih gardista.
Tijela su otkrivena potkraj siječnja 1992.
Petrinja, položaj oko nove bolnice. [1] 18. rujna 1991. 17 osoba. 17 masakriranih pripadnika ZNG.
Ivanovo Selo 21. rujna 1991. 7 osoba. 7 ubijenih, 12 ranjenih, 1 nestala osoba. Sve žrtve su Česi.
autokamp Grabovac, Plitvička Jezera 25. rujna 1991. 3 malodobne osobe. Srp. vojska. (JNA)

listopad 1991.
pokolj u Gornjem Viduševcu
kod Gline 1. listopada 1991.
pokolj u Čorcima 4. listopada 1991.
pokolj u Vagancu 9. listopada 1991.
pogrom u Lovasu 10. listopada 1991.
pokolj u Širokoj Kuli
kod Gospića 13. listopada 1991. 34 osobe
pokolj u Bukovcu 16. listopada 1991. U općini Perušić.
pokolj u Novom Selu Glinskom 16. listopada 1991. 32 osobe. Kod Gline.
pokolj u Karancu 17. listopada 1991. 4 hrv. civila Mučeni u policijskoj postaji Beli Manastir i smaknuti na farmi.
pokolj u selima Skakavcu i Brešanima. sredina listopada
pokolj kod sela Volinje sredina listopada 1991. 5 pričuvnih policajaca i 2 civila. [8] 2 pripadnika specijalne jedinice milicije pobunjenih Srba [9] Zarobljeni policajci i civile iz Kostajnice.
pokolj kod Baćina 20. listopada 1991. 56 osoba[10]
pokolj u Lipovači 28. listopada 1991. 7 osoba. TO pobunjenih hrvatskih Srba. Lipovača/Drežnik.
studeni 1991.
pokolj u Lušcu[11] 2. studenog 1991. 59 osoba.[11] JNA i arkanovci. Vukovarsko prigradsko naselje.
pokolj u Petrinji 4. studenog 1991. 76 osoba.
pokolj u Poljanku 7. studenog 1991. 6 civila. U općini Korenica.
pokolj u Petrinji 8. studenog 1991. 42 osobe (16 djece).
pokolj u Erdutu 9. studenog 1991. 15 osoba. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari. [2] [3]
pokolj u Erdutu 11. studenog 1991. 5 civila. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari. [4] [5]
pokolj u Saborskom 12. studenog 1991. 29 osoba. JNA i pobunjeni
Srbi iz Plaškog.
pokolj u Kostrićima 15. studenoga 1991. 16 hrv. civila (2 djece od 2 i 4 godine.)[12] [13][14] Srp. odmetnici. Kod Hrv. Kostajnice.
Ovčara 18. studenog 1991. 255-264 osobe[15]
Masakr u Škabrnji 18. studenog 1991. 48[16]-86 osobe[17]
pokolj u Nadinu [18] 19. studenoga 1991. 14 osoba. JNA
pokolj u selu Klancu sredina studenog 1991. 20 hrv. civila. Četnici. Kod Slunja.
pokolj u Dabru 21. listopada 1991. 7 osoba. Kod Vrhovina. Ekshumirani su 4. travnja 1992.
pokolj u Vrhovinama 22. i 23. studenog 1991. 8 hrv. civila. Četnici. Vrhovine i Dabar. [6]
prosinac 1991.
pokolj u Smoljancu 4. prosinca 1991. 7 osoba. Plitvički kraj.
pokolj u Čanku 10. prosinca 1991. Uk. 7 civila. U općini Korenica.
pokolj u Gornjim Jamama 11. prosinca 1991. 15 hrv. civila (3 malodobne djece) Pripadnici postrojbe t.zv. RSK t.zv. "šiltovi". Gornje Jame, Glina.
pokolj u Voćinu
i Humu kod Slatine 12.-14. prosinca 1991. 47 hrv. civila. Voćin i Hum kod Slatine.
pokolj u Joševici 16. prosinca 1991. 21 hrvatski civil (4 djece). IDG Jose Kovačevića i "Šiltovi". Joševica na Banovini,
kod Gline. [7], [8]
pokolj u Erdutu 26. prosinca 1991. 7 osoba. Žrtve su Hrvati i Mađari. [19]
pokolj u Jasenicama 30. prosinca 1991. 5 hrv. civila (5 staraca). U zadarskom zaleđu.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 26.05.12. 20:24

Kad smo se mogli obraniti sa prackama protiv do zubi naoruzane rulje sa istoka,valjda cemo se znati i u buduce braniti sa raketama.


registracija
30/12/08

csiki, 26.05.12. 20:38

Ja nisam zaslepljen sa DR jer sam ucestvovao u neklm programima i uvek sam rekao sa obe strane su ucinjeni masakri i zena idece i starci su zlostavljeni ali nikada nisam rekao da samo jedna strana cinio nedela a Vi tvrdite da hrvati su andjeli a to je neistina vidio sam mnogo zalosne stvari i ko je osudjen sa strane hrvata skoro niko. Gde je dokazano uvek nasli neke pravne formule koji namerno uradjeni da se ne bi osudili "heroje" jer za Vas herojstvo ubiti zivo bice bez naoruzanja nemocne. Svireposti bilo jei sa jedne i druge strane za to su osudjeni srbi najcesce opravdano dok hrvati koji osudjeni putuju po inostranstvo prave kuce i decu za Vas je normalno pravosudje to je za Vas pravna drzava, za Vas da a ne i za ostale narodnosti koji su drzavljani RH


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.05.12. 20:52

Prestani više srati i pričati o nečemu o čemu pojma nemaš. Nismo isti i nismo činili zločine na obje strane. Nismo mi sravnili sa zemljom Sremsku Mitrovicu ili Zemun i nazivali ih hrvatskima, nego su oni to učinili s Vukovarom.
Oni su nas napali a prošli su više nego dobro. Ni blizu nisu osjetili osvetu kakvu su zaslužili, a i broj žrtava i mjesto vođenja rata sve objašnjava. To što ti neskriveno mrziš Hrvate neka tebi ide na tvoju posranu dušu. I nemoj mi se više obraćati. Jednostavno odjebi!


registracija
30/12/08

csiki, 26.05.12. 20:54

Uostalom Nikolica drzim za jednog prostaka i bas se ne radujem da je on izabran ali to je volja srpskog naroda. Vise sam ocekivao i od vlade RH nazalost nije ispunio moje ocekivanje bar za sada ali to je vplja naroda Hrvatske


registracija
10/2/12

Hazu, 26.05.12. 22:14

csiki ,kamo sreće da smo odmah slovu U stavili 1991 n glavu ,bježali bi barem prije Oluje hahahaaaaa,bilo bi vam bježte noge posrat će vas guzica


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 26.05.12. 23:23

Ajmo pjednostavnit stvari...
Ustasa=Cetnik
Hrvat = Srbin
Tudman = Milosevic
Zlocinac = Zlocinac


registracija
20/8/10

McCoy, 26.05.12. 23:34

@Zvonko

Istina boli, zato je ni ne prepoznajes, to je kod tebe na nivou patologije. Zivis u lazi vec dvadeset godina i sad kad te je zivot udario posred cela, izgubio si kompas. Na srecu, mnogi u Hrvatskoj shvataju da se od ispraznih ideja i izvitoperenog shvatanja proslosti ne zivi, pametni ljudi se okrecu ekonomskim pitanjima a budale kao ti zive u nekom svom pseudo-svetu. Odmah uz tebe je Hazu a verovatno je i Djani tu negde u blizini - osim ako Hazu i Djani nisu jedna te ista spodoba. Kad covek cita sta sve pisete, pomislio bi da ste iz iste ustanove i istog odeljenja.

@YugoHrvat
Bravo!


registracija
26/1/08

Rampa, 27.05.12. 00:15

@Csiki, McCoy, itd...., spavate li vi ovdje ili što?

@Vojvoda, Njemački je najvažniji jezik u Europi, a ruski jezik je jezik nebitne bijede kao u europskim , tako i u svjetskim okvirima!

Kratko i jasno svim Srbima, zaboli nas za vaše mišljenje o nama, važni ste nam kao i snijeg od pretprošle godine, mi smo u NATO i EU, a vi ste rezervna pokrajina Rusije!

Krenuli ste '91-e, dobili ste po njuški '95-e, krenite opet, tek sad ćete dobiti porciju!!


registracija
30/12/08

csiki, 27.05.12. 00:39

A engleski a ruski jezik zavlada ce i u RH jer su jaki to Vi Rampa sa Vasim mozgom ne mozete ceniti kod Vas jos uvek vazan faktor nacija jer ste u nacionalnoj depresiji


registracija
10/2/12

Hazu, 27.05.12. 12:36

mccoy,poljubi bratanikolića i ukopaj se sa njim


registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.12. 17:39

@Rampa

"važni ste nam kao i snijeg od pretprošle godine,"

Da, zato u hrvatskim novinama i internet portalima ima vise vesti o Srbiji nego o bilo cemu drugom. Skoro 1/4 ukupnih vesti je iz Srbije ili o Srbiji a dezurne budale kao Zvonko, Hazu i ti ni ne komentarisu nesto drugo osim tih tekstova. Tu ste najglasniji a ni tri grama mozga u glavi...

"mi smo u NATO i EU"

Pazi samo da za koju godinu ne bude po onoj narodnoj 'Dala baba dinar da udje u kolo a sada bi dva da iz njega izadje'. Jos kad krenu da vam stizu body-bags iz raznih NATO "mirovnih" misija... Do sad su imali srece jer ih NATO verovatno drzi po strani svih ozbiljnijih sukoba, da se, kao totalne neznalice, ne bi medjusobno poubijali.


registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.12. 17:47

@Zvonko

Mases tu nekakvim spiskovima, eno ti spiska na Veritasovom sajtu o 6990 poginulih i nestalih Srba iz Hrvatske u periodu 1991-1998. Pretpostavljam da se toga nisi setio. Sad ces verovatno da kazes kako je sve to izmisljeno.
Na srecu ima nekih sudaca u Hagu koji znaju da nije pa sad ona dvojica kriminalaca cekaju konacnu presudu...


registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.12. 17:54

A evi i jednog linka za postovaoce dela i rada j. Kuhnera:

http://turningthescale.net/?p=420


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.05.12. 18:58

Mccoy,
ja sam uvjeren da si ti u vrijeme agresije tvog nebeskog naroda srpskog na Hrvatsku i ostale susjede bio u pelenama, ako i to! To jedino može objasniti tvoj pristup temi.
Ja mislim da je tvojih koji su bacili dlaku preko 20 tisuća, i to samo u Hrvatskoj. Na Vukovaru ih je maknuto, ovisno o izvoru, između 8 i 10 tisuća. Tako da me čudi tako mala brojka od ni 7000?!


registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.12. 20:02

Zvonko, kao sto sam i pretpostavio, uopste nisi ni razmislio o mom komentaru vec si krenuo da uporedjujes, ko je vise pobio ljudi, kao da ni jedno ni drugo nisu bili zlocini. Takodje, nisi procitao ni prvi pasus na tom sajtu koji objasnjava stanje stvari oko spiskova. Bednice.
A sto se tice mojih godina, varas se. Imam ih dovoljno da pamtim vreme pre i nakon raspada bivse nam drzave. A posto mi je istorija hobi i interesovanje, znam puno, puno vise od mnogih na ovom portalu. Ukljucujuci i tebe.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.05.12. 22:37

Eto vidiš dečec, tebi je "istorija hobi i interesovanje" a meni je to bio život.
Ja sam cijeli rat bio ne više od 5 km udaljen od linije, stoga se ti drži istorije a ja ću iskustva i povijesti.


registracija
20/8/10

McCoy, 28.05.12. 03:10

Uuuu, ovo je jaka izjava. Da nisi mozda stvarao istoriju? Pa ti si veci Nobelovac od ovog iz USA.
Bio si 5 km od linije, znaci krio si se u nekom podrumu sa zenama, decom i starcima. I sad to znaci da si branitelj i local hero, jel?

Istorija je isto sto i povijest. Ili ti nisi isao u osnovnu skolu?


registracija
9/1/12

unuk, 28.05.12. 15:30

Smjesno je da se neko još raspravlja sa srbima.
Treba maloumnog Nikolića pitati hoće li ratovati.
Hajde majstore bring it on.
Srpske pizde, genocidaši 0% respekta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika