26.05.2012. / 14:19

Autor: Totalsport

Bolt: Imao sam loš dan, noge su mi bile nekako mrtve

Moram se vratiti pred ploču za crtanje, razgovarati sa trenerom i vidjeti može li mi reći što da promijenim prije sljedeće utrke. Bio je to samo loš dan. Moram prijeći preko njega i gledati prema naprijed, rekao je Bolt

Usain BoltUsain BoltKada Usain Bolt na 100 metara istrči rezultat preko 10 sekundi, onda je to senzacija, čak i usprkos pobjedi. A upravo se to sinoć dogodilo na mitinu Golden Spike u Ostravi.

Jamajčanski je sprinter, svjetski rekorder (9.58) i aktualni olimpijski pobjednik istrčao vrijeme 10.04 i prvi je put od 2009. godine i utrke u Torontu propustio ići ispod 10.00. Bilo je to i dovoljno za pobjedu, ali je vrijeme ujedno bilo za 22 stotinke sporije od najboljeg rezultata na svijetu ove sezone kojeg je Bolt ostvario u svom prvom nastupu, na mitingu u Kingstonu 5. svibnja.

- Loše sam startao i nisam imao osjećaj cijelu utrku. Moje su noge nekako bile mrtve. Ne znam razlog. Prvih je 40 metara bilo zaista loše. Nisam u nijednom trenutku osjećao moć u nogama - komentirao je Bolt nakon utrke.

- Moram se vratiti pred ploču za crtanje, razgovarati sa trenerom i vidjeti može li mi reći što da promijenim prije sljedeće utrke. Bio je to samo loš dan. Moram prijeći preko njega i gledati prema naprijed.

Prvi sljedeći miting za Bolta dolazi već 31. svibnja kada je na rasporedu miting Dijamantne lige u Rimu na kojem će također trčati na 100 metara. Iza Jamajčanina s vremenom 10.19 drugi je završio Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa, a treći je bio Amerikanac Darvis Patton (10.22).

- Morate razumjeti da je on samo čovjek. Ne može trčati 9.5 svaki dan i na dane kada to neće moći, mi ćemo dati sve od sebe da ga pobijedimo - komentirao je Collins.

Na kraju je Bolt sam sebi ponudio riječi utjehe.

- Ne znam što će moji rivali pomisliti o ovome, ali bitne su samo Olimpijske igre. Gubitak jedne utrke ili dvije, nije bitno. Bitne su samo Olimpijske igre i davanje maksimuma ondje.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika