26.05.2012. / 15:09

Autor: Hina

ISIS: Iran ima dovoljno uranija za pet bombi

Iran je dosta pojačao svoju proizvodnju nisko obogaćena uranija i ukupna proizvodnja u posljednjih pet godina bila bi dovoljna za barem pet komada nuklearnog oružja, priopćio je američki institut za sigurnost.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIran je dosta pojačao svoju proizvodnju nisko obogaćena uranija i ukupna proizvodnja u posljednjih pet godina bila bi dovoljna za barem pet komada nuklearnog oružja, priopćio je američki institut za sigurnost.

Institut za znanost i međunarodnu sigurnost (ISIS), koji pažljivo prati iranski nuklerani program, napravio je tu analizu na temelju podataka u posljednjem tromjesečnom izvješću Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koje je izdano u petak.

Napredak iranskih nuklearnih aktivnosti pomno prate Zapad i Izrael kako bi mogli utvrditi koliko će trebati Teheranu da napravi atomsku bombu ako tako odluči. Iran odbacuje optužbe da želi napraviti nuklearno oružje i tvrdi da njegov nuklearni program ima mirnu svrhu.

Tijekom ovotjednih razgovora u Bagdadu šest svjetskih sila nije uspjelo uvjeriti Iran da zaustavi svoj program obogaćivanja uranija. Oni će se ponovno sastati u Moskvi idućeg mjeseca.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika