27.05.2012. / 09:48

Autor: Hina

Četiri vojnika NATO-a ubijena na jugu Afganistana

Četiri vojnika misije NATO-a u Afganistanu (ISAF), poginula su u eksplozijama na jugu zemlje gdje je pobuna vrlo aktivna, izvijestio je ISAF u priopćenju objavljenom u nedjelju.

Nove žrtve među vojnicima NATO-aNove žrtve među vojnicima NATO-aČetiri vojnika misije NATO-a u Afganistanu (ISAF), poginula su u eksplozijama na jugu zemlje gdje je pobuna vrlo aktivna, izvijestio je ISAF u priopćenju objavljenom u nedjelju.

Vojnici su ubijeni u subotu u "odvojenim napadima s podmetnutim eksplozivnim napravama", navodi se u priopćenju. ISAF, kao što je uobičajeno, ne navodi okolnosti napada niti nacionalnost ubijenih vojnika.

S tim je napadima broj vojnika NATO-a poginulih u Afganistanu u ovoj godini povećan na 169, odnosno na 3.016 od početka intervencije 2001., prema izračunu AFP-a koji se temelji na podacima internetske stranice icasualties.org.

Deset godina nakon dolaska međunarodne koalicije, koji danas broji 130.000 vojnika, protuvladini pobunjenici koje predvode talibani nastavljaju voditi krvavi gerilski rat u Afganistanu, uglavnom u južnim i istočnim dijelovima zemlje.

NATO planira prebaciti odgovornost za sigurnosne operacije afganistanskim snagama u 2013. godini, te do kraja 2014. završiti misiju podrške afganistanskoj vojsci.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika