27.05.2012. / 11:19

Autor: Hina

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton i američka državna tajnica Hillary Clinton osudile su nasilje i pokolj 92 osobe u sirijskom gradu Huli, pridruživši se svjetskom apelu za prekidanjem krvoprolića u toj zemlji.

Catherine AshtonCatherine AshtonŠefica europske diplomacije Catherine Ashton i američka državna tajnica Hillary Clinton osudile su nasilje i pokolj 92 osobe u sirijskom gradu Huli, pridruživši se svjetskom apelu za prekidanjem krvoprolića u toj zemlji.

"Zaprepaštena sam informacijama o pokolju koji su počinile sirijske oružane snage u gradu Huli, a u kojemu je poginulo više od 90 osoba, među kojima velik broj djece", istaknula je u priopćenju Catherine Ashton.

Najoštrije osudivši zločin, pozvala je sirijsku vladu da u potpunosti provede plan posebnog izaslanika UN-a Kofija Annana koji je odobren rezolucijom 2043 Vijeća sigurnosti.

"EU u potpunosti podupire nastojanja Kofija Annana da se uspostavi politički proces", poručila je dodavši da međunarodna zajednica mora i dalje biti jedinstvena u zahtjevu da se prekine krvoproliće te da sirijski predsjednik Asad dopusti demokratsku tranziciju.

Pokolj u Huli osudila je i američka državna tajnica Hillary Clinton istaknuvši da SAD surađuju s međunarodnim saveznicima kako bi se pojačao pritisak na predsjednika Bašara al-Asada.

"SAD najoštrije osuđuju pokolj u sirijskom selu Huli", priopćila je Hillary Clinton.

Po njezinim riječima promatrači UN-a potvrdili su da su ubijeni deseci muškaraca, žena i djece, a još stotine ranjene u silovitom napadu na stambenu četvrt.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.12. 17:31

A da li su osudili danasnji pokolj u Avganistanu?

http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/27/afghan-family-killed-nato-strike


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika