27.05.2012. / 13:21

Autor: Hina

NE Krško nakon remonta od jutros opet u mreži

Nuklearka Krško u nedjelju je u 9 sati i 35 minuta ponovno uključena u elektroenergetsku mrežu, nakon završenog redovnog remonta koji je trajao od 14. travnja.

NE KrškoNE KrškoNuklearka Krško u nedjelju je u 9 sati i 35 minuta ponovno uključena u elektroenergetsku mrežu, nakon završenog redovnog remonta koji je trajao od 14. travnja.

Kako su pojasnili u nuklearci, remont je potrajao nešto više od prvotno predviđenih 40 dana i to zbog nepredviđenog događaja prilikom zamjene glave reaktorske posude, što je iziskivalo dodatne radove.

Tijekom remonta obavljeni su svi predviđeni radovi: testirana je primarna oprema, obavljeni radovi na preventivnom održavanju, po predviđenom programu zamijenjen dio nuklearnog goriva, te izvršena planirana tehnološka nadgradnja. Od najzahtjevnijih radova izvršenih tijekom remonta, u nuklearci ističu zamjenu rotora glavnog električnog generatora i glave reaktorske posude, na kojoj su uz to izvršena i poboljšanja u hlađenju reaktorske glave, te zaštita pred neutronskim i gama zračenjem.

Nuklearka je modernizirana i uključivanjem u njen sustav novog dizelskog generatora, rekonstruiran je 400-kilovoltni relej, pojačane su i unaprijeđene dalekovodne veze s elektroenergetskim sistemom Slovenije, te izvršeno niz drugih poboljšanja i unaprijeđenja.

Na zahtjevnom remontu radilo je uz zaposlene u nuklearci i oko 1500 vanjskih suradnika, a zajedno s postupkom ponovnog pokretanja nuklearke odvijala su se i završna testiranja opreme i sustava prema zahtjevima dokumenata koji propisuju njen rad. Posebna pozornost pri tom je posvećena testiranju novih tehnoloških rješenja, priopćili su u nedjelju iz nuklearke Krško.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika