27.05.2012. / 18:33

Autor: Totalsport

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Stalno sam bio na putovanjima, jednom sam je čak zvao iz javne govornice u Uzbekistanu. Danas vam to možda ne izgleda kao neka velika stvar, ali u ono vrijeme je bilo, rekao je Ljubičić o tome kako je osvojio svoju suprugu

Ivan LjubičićIvan LjubičićU razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz njegove karijere i života...

*Kojeg trenutka iz karijere se sjećate kao najsramotnijeg za vas?

- U Stuttgartu 1999. godine, za vrijeme meča protiv Gastona Gaudija. Imao sam samo tri reketa. Kod rezultata 4-4 u drugom setu, puknule su mi žice na zadnjem. Cristian Brandi je otrčao u Player's Lounge i zgrabio prvi reket koji je našao. Naravno, trebalo je vremena dok mi donese taj reket. Navijači su se rugali sa mnom, a dobio sam i opomenu od suca. Kada je konačno stigao reket, gledatelji su mi sarkastično pljeskali. Izgubio sam u tri seta.

*Koja je najgora isprika koju ste smislili kako bi izbjegli trening?

- Iskreno govoreći, bio sam veliki profesionalac i nikada nisam tražio isprike za propuštanje treninga. Moram vas razočarati, ali nisam tip koji je preskakao treninge. Nisam propustio niti jedan!

*Vaša najluđa noć na Touru?

- Novogodišnji tulum 1996. godine u Dohi. Bio sam stvarno mlad i Goran Ivanišević je čvrsto odlučio da me napije. Bogme je i uspio u tome. To je bio jedini put da sam se baš ''oduzeo''. Ne mogu se sjetiti ničega iz te noći, ali vas uvjeravam da ne može niti Goran (smijeh)!

*Dok ste bili tinejdžer, koga ste sanjali da ćete poljubiti?

- Cindy Crawford. Ali, nikada nisam dobio priliku je upoznati. Jedina žena takve slave koju sam ikada upoznao je Charlize Theron. Navijala je za Marcosa Baghdatisa protiv mene na Australian Openu. Oprostio sam joj to nekako, iako...

*Zbog koje šale iz svlačionice žalite?

- Zapravo nije iz svlačionice, već sa konferencije za novinare. Baš ovdje, u Roland Garrosu 2006. godine, nakon poraza od Rafaela Nadala u polufinalu. Još uvijek je ljut zbog toga, a prošlo je šest godina. Još uvijek ne znam što sam to mogao reći da je i dalje uzrujan. Ali, to je Rafa.

*Jeste li ljubomorni na nekog drugog igrača? Ako jeste, zbog čega?

- Naravno, na Rogera Federera! Možete samo sanjati njegovu klasu i postignuća. On je moj najbolji prijatelj na Touru. Ponekad bih mu znao reći da je osvojio previše trofeja i da bi mogao i meni kojeg prepustiti (smijeh).

*Najveća laž koju ste ikada rekli novnarima?

- Ako sam ikada i lagao, sigurno nije bilo namjerno. Poznat sam po tome da govorim što i mislim, ponekad sam čak suviše iskren. Nikada nisam namjerno lagao.

*Od pjesama koje imate na svom MP3 playeru, zbog koje vam je najviše neugodno?

- Oh, pa zar vam može biti neugodno zbog neke pjesme koju slušate? Kada bih baš morao odgovoriti na ovo, rekao bih pjesme od grupe ''Take That'', ali ne stidim se zbog toga.

*Najluđa stvar koju ste napravili kako biste privukli djevojku?

- To bi trebalo biti nešto vezano uz moju suprugu, jer smo toliko dugo zajedno. Prije 18 godina je otišla na studij u SAD na 10 mjeseci. U to vrijeme nije bilo mobitela, ali sam ju zvao svaki dan dok je bila ondje. To je bilo komplicirano i skupo. Stalno sam bio na putovanjima, jednom sam je čak zvao iz javne govornice u Uzbekistanu. Danas vam to možda ne izgleda kao neka velika stvar, ali u ono vrijeme je bilo.

*Postoji li osoba s kojom niste imali hrabrosti razgovarati, na Touru ili bilo gdje?

- Kad sam bio mlad, moji idoli su bili Goran Ivanišević i Pete Sampras. Imao sam sreću obojicu susresti i upoznati. Također sam upoznao i sve predsjednike u mojoj zemlji, ne mogu vam dati neki odgovor na ovo pitanje. Kada želim razgovarati s nekime, nisam sramežljiv.

*Kada ste iskoristili svoj status zvijezde za neki posebni tretman?

- Za vrijeme mog ulaganja u nekretnine. Želio sam kupiti stan u zgradi u Hrvatskoj i našao sam jednu u kojoj su svi već bili prodani. Bila je to jedna fantastična zgrada u krasnoj četvrti. Nazvao sam vlasnika, koji je rekao da će mi prodati jedan stan samo zato jer sam ja u pitanju. Tako mi je rekao. Tko zna, možda je ipak imao neki slobodan stan (smijeh). Oh, da, i još jednom, kada se u Madridu igrao finale Lige prvaka 2010. godine između Intera i Bayerna. Nazvao sam Danijela Pranjića, lijevog beka Bayerna, iako ga nisam poznavao. Uspio mi je nabaviti osam ulaznica. Mislim, platio sam za njih, ali je svejedno nevjerojatno da je osigurao tako puno ulaznica u zadnji tren!

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika