27.05.2012. / 20:23

Autor: Hina

Sabo: Vukovar grad mira i tolerancije

Izaslanstvo Istarske županije predvođeno županom Ivanom Jakovčićem posjetilo je danas Vukovarsko-srijemsku županiju, a u odvojene posjete primili su ga vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Željko SaboŽeljko SaboIzaslanstvo Istarske županije predvođeno županom Ivanom Jakovčićem posjetilo je danas Vukovarsko-srijemsku županiju, a u odvojene posjete primili su ga vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

U pratnji gradonačelnika Sabe izaslanstvo Istarske županije obišlo je obnovljenu Istarsku ulicu u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica, teško stradalu u jugo-srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata, a koju je s 1,2 milijun kuna u sklopu akcije "Solidarnost za Vukovar", obnovila Istarska županija.

Gradonačelnik Sabo je na upit novinara prokomentirao izjavu novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića koji je rekao da je Vukovar „srpski grad“, kazavši kako je Vukovar višenacionalan grad, u kojem prema popisu stanovništva živi 32 posto Srba.

"Vukovar je grad mira i tolerancije i učiniti ćemo sve ta takvim Vukovar i ostane", kazao je vukovarski gradonačelnik Sabo.

Gradonačelnik Sabo zahvalio je županu Jakovčiću što se Istarska županija odazvala akciji "Solidarnost za Vukovar" te pomogla bržoj obnovi u ratu uništene vukovarske gradske infrastrukture i povratku života u Vukovar.

Župan jakovčić istaknuo je kako se Istarska županija vrlo rado odazvala akciji "Solidarnost za Vukovar" jer se, kako je kazao, "pravi prijatelji poznaju u teškoćama, kada treba treba pružiti promoć jedan drugome".

Jakovčić je podsjetio da je Istarska županija u Vukovaru obnovila i osnovnu školu Antuna Bauera, u sklopu poslijeratne inicijative prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana da svaka hrvatska županija i grad Zagreb u Vukovaru obnove po jedan javni objekt.

Istarske županijske vlasti spremne su financirati i podizanje spomenika koji bi se nalazio u Istarskoj ulici u Vukovaru i svjedočio o prijateljstvu stanovnika Istre i Vukovara, kazao je.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika