28.05.2012. / 08:43

Autor: Nacional.hr

'Habuš vodi grad u bankrot i ekološku katastrofu'

T7 VIS je 'prisiljen poduzeti sve raspoložive pravne korake radi zaštite svojih prava i interesa te prava i interesa svojih partnera i banaka, uključujući i podizanje kaznenih prijava protiv svih osoba u Gradu Varaždinu nedvojbeno odgovornih za ovu situaciju'

Goran HabušGoran Habuš"Budući da Grad Varaždin ništa ne poduzima u vezi konstruktivnih prijedloga T7 VIS-a za rješavanje alarmantnih otvorenih pitanja oko otpada koji zagađuje okoliš, čak ni nakon jasnog stava Ministarstva zaštite okoliša i prirode od 24.5.12. da je dužan hitno ilegalnu deponiju u Brezju dovesti u zakonito stanje, T7 VIS prisiljen je podnijeti kaznene prijave protiv gradskih dužnosnika među kojima su gradonačelnik Habuš, pročelnik Vlašić, Briški i drugi koji javno iznose laži te grad Varaždin svjesno vode u bankrot i ekološku katastrofu", stoji u priopćenju koje je sinoć poslala varaždinska tvrtka T7 VIS.

Ističu kako su u nekoliko navrata davali prijedloge za rješavanje pitanja otpada koji zagađuje okoliš, ali da su ih u gradu Varaždinu ignorirali.

"Grad i gradonačelnik i dalje s Varkomom nezakonito zagađuju tlo i okoliš u Brezju bez ikakvih dozvola i bez obzira što su već sedam mjeseci pozivani isporučivati otpad u MBO postrojenje sukladno važećem ugovoru", napominju iz T7 VIS-a.

Ističu kako je i Ministarstvo zaštite okoliša upozorilo da grad treba ukloniti otpad s deponija u Brezju.

"Ministrica Holy posebno naglašava da se mora poštivati zakonska regulativa Republike Hrvatske, što se u ovom slučaju nedvojbeno u prvom redu odnosi na Zakon o otpadu, Zakon o zaštiti okoliša, Kazneni zakon te Zakon o obveznim odnosima koji definira odnos prema postojećim važećim ugovorima za MBO postrojenje. Nasuprot tome, gradonačelnik Habuš i suradnici niti znaju tumačiti, niti računati štete koje uzrokuju, a niti poštuju zakone i propise", dodaju iz T7 VIS-a te ističu kako "takvo ponašanje ukazuje da Habuš uopće nije svjestan alarmantnih problema s otpadom u Brezju niti ima želju za njegovim hitnim rješavanjem, i to usprkos prijetećoj kaznenoj odgovornosti te postojećim važećim ugovorima".

Zbog svega navedenog, T7 VIS je 'prisiljen poduzeti sve raspoložive pravne korake radi zaštite svojih prava i interesa te prava i interesa svojih partnera i banaka, uključujući i podizanje kaznenih prijava protiv svih osoba u Gradu Varaždinu nedvojbeno odgovornih za ovu situaciju'.

"Tako je T7 VIS, zbog nanošenja štete tvrtki, nepoštivanja zakona, nepoštivanja odluka Gradskog vijeća i bivše i nove vlasti, kao i ugrožavanja okoliša otpadom te posebice zagađivanja tla, započeo s pokretanjem dvadesetak kaznenih prijava protiv više odgovornih osoba u Gradu Varaždinu, među kojima su gradonačelnik Goran Habuš, pročelnik Vlado Vlašić, zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić i drugi. Osim njih, T7 VIS bio je prisiljen i pokrenuti kaznene prijave i protiv vijećnika Gradskog vijeća koji su donosili i dalje donose svjesno, namjerno nezakonite i štetne odluke za Grad Varaždin, bez obzira na potpune informacije o njihovoj štetnosti. Uz njih, tu su i ništa manje bitne, ali javnosti dijelom nepoznate osobe, suodgovorne za sve gore navedeno, kao što su Robert Briški, Antun Mišanović te Davor Skroza", napominju iz varaždinske tvrtke te upozoravaju kako će zbog svega što se događa grad pretrpjeti milijunsku štetu.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.05.12. 16:18

Zato braćo pime ga dok ne puk....................ne zora...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika