28.05.2012. / 09:01

Autor: Hina

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108 ljudi, među kojima i puno djece, rekao je predsjedatelj Vijeća sigurnosti.

Vijeće sigurnosti UN-aVijeće sigurnosti UN-aVijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108 ljudi, među kojima i puno djece, rekao je predsjedatelj Vijeća sigurnosti.

"Vijeće sigurnosti osudilo je najoštrijim riječima ubojstva, koja su potvrdili promatrači UN-a, desetaka muškaraca, žena i djece, te ranjavanje stotina ljudi u selu Huli, nedaleko od Homsa, u napadima vladinih snaga koji su uključili topničko i tenkovsko granatiranje stambenih četvrti", navodi se u neobvezujućoj izjavi Vijeća sigurnosti.

"Vijeće također osuđuje ubojstva iz vatrenog oružja iz neposredne blizine i nakon teškog zlostavljanja", dodaje se u izjavi koju je nakon trosatnog izvanrednog sastanka pročitao obnašatelj dužnosti predsjedatelja Vijeća, azerbajdžanski predstavnik Tofig Musajev.

Norveški general Robert Mood, voditelj UN-ova promatračkog izaslanstva u Siriji, izvijestio je videovezom Vijeće sigurnosti da je u Huli poginulo najmanje 108 ljudi, a tristo je ranjeno, prenijeli su diplomati.

Žrtve su pogođene "krhotinama granata" ili su ubijene "iz neposredne blizine", rekao je general Mood u svom izvješću Vijeću.

Sirijska vlada odbacuje odgovornost za taj pokolj.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika