28.05.2012. / 12:30

Autor: Hina

Fimi media: Ništa kontra zeta

Šarić je, prema pisanju medija, u istrazi ispitan jer ga je zet navodno koristio za prikrivanje nekih koruptivnih aktivnosti, a naknadnim grafološkim vještačenjem je utvrđeno i da su neki njegovi potpisi na štednim knjižicama u Austriji bili krivotvoreni

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELLPhoto: Zeljko Lukunic/PIXSELLPunica i punac bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera optuženog za korupciju danas nisu svjedočili na suđenju u aferi Fimi medija, jer su iskoristili zakonsku blagodat da ne svjedoče protiv članova obitelji.

Ivo i Karmela Šarić, koji su u ovom slučaju trebali biti prvi ispitani svjedoci, jutros su došli na zagrebački Županijski sud, no nakon što je sutkinja Ivana Čalić provjerila njihove osobne podatke i upozorila ih na mogućnost da ne moraju svjedočiti protiv članova obitelji, oni su izjavili su da ne žele biti ispitani kao svjedoci.

"Ne želim svjedočiti, a ako sam nešto i rekao neka se to ukine", kazao je Ivo Šarić.

Sutkinja Čalić stoga je iz spisa izdvojila njihove iskaze dane u istrazi pa se oni tijekom postupka neće moći koristiti kao dokaz.

Roditeljima Sanaderove supruge Mirjane tijekom istrage o crnim HDZ-ovim fondovima blokirani su bankovni računi te imovina čiju je kupnju, prema sumnjama USKOK-a, financirao optuženi Sanader.

Šarić je, prema pisanju medija, u istrazi ispitan jer ga je zet navodno koristio za prikrivanje nekih koruptivnih aktivnosti, a naknadnim grafološkim vještačenjem je utvrđeno i da su neki njegovi potpisi na štednim knjižicama u Austriji bili krivotvoreni.

Svjedočenje Ive i Karmele Šarić prije rasporeda koji je sastavio USKOK predložio je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović pojašnjavajući da je riječ o starijim osobama narušena zdravlja koji kasnije možda neće moći pristupiti na sud.

Iako se USKOK usprotivio takvom prijedlogu sutkinja Ivana Čalić je zaključila da je riječ o opravdanom zahtjevu obrane.

Suđenje se nastavlja 18. lipnja kada bi čak tri raspravna dana trebao svjedočiti Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik i potpredsjednik HDZ-a, prve političke stranke optužene za korupciju.

Nakon njega po jedan dan predviđen je za ispitivanje sadašnjih i bivših HDZ-ovih dužnosnika Branka Bačića (2. srpnja), Jadranke Kosor (3. srpnja), Damira Polančeca (9. srpnja), Marice Glavaš (10. srpnja), Darka Milinovića (16. srpnja) i Biance Matković (17. srpnja).

Prije prvih svjedočenja na suđenju u jednoj od najvećih korupcijskih afera pročitano je gotovo 14 tisuća raznih dokumenata te istražni iskazi optuženika koji su priznali nedjelo.

Iako se nisu nagodili s USKOK-om krivnju su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Optužbe da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 28.05.12. 13:44

Vjerujem kako je Sanaderov brat,svećenik po zanimanju,predavao djeci u crkvi kroz Katekizam i Deset zapovijedi Božiji.Tako im je vjerovatno morao i citirati pojedine Zapovijedi,kao na primjer;Ne laži,Ne ukradi,Ne izusti ime Gospodnje uzalud,Ne čini drugome što ne želeiš da drugi tebi čini... Je li to sastavni dio posla ili je licemjerje?Mislim da je i jedno i drugo.Jedino što to dvoje ne ide zajedno.Osim ako ne izokreneš sustav vrijednosti ,čiji te rezultati vode ravno u kršćanski pakao.Ali ako i sam ne vjeruješ u tu kršćansku priču,tada ti ostaje samo licemjerno laganje u službene svrhe.Ovdje je riječ o laži u osobne svrhe.Zaista jaka katoličko-kršćanska obitelj ti Sanaderovi i Šarići.Njima se pridružuju ,također dokazani kršćani Barišići,Jurak i ostali pripadnici moralnoga stada sa hrvatskih obronaka zelenih poljana obilja i moći.


registracija
3/3/11

bljesak4, 28.05.12. 13:56

ako sam nešto i rekao neka se to ukine",
kazao je Ivo Šarić.

Sutkinja Čalić stoga je iz spisa
izdvojila njihove iskaze dane u istrazi
pa se oni tijekom postupka neće moći koristiti
kao dokaz..

Užas pravde i pravice.!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika