28.05.2012. / 10:57

Autor: Nacional.hr

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Podsjetimo, ideja o stvaranju zajedničke zrakoplovne kompanije nije nova, ali je ovo prvi put da je slovenski Adria Airways spominjan u tom kontekstu

Croatia AirlinesCroatia AirlinesHrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Istaknuo je kako je ideja da dva prijevoznika stvore zajednički holding, ali i zadrže vlastite brandove. Zajedničke bi im bile rute, putnici i kodovi kako bi se smanjili troškovi poslovanja.

Podsjetimo, ideja o stvaranju zajedničke zrakoplovne kompanije nije nova, ali je ovo prvi put da je slovenski Adria Airways spominjan u tom kontekstu.

Croatia Airlines već godinama bilježi loše poslovne rezultate, a opstanak može prije svega zahvaliti državnim potporama. No, Hajdaš Dončić je najavio kako bi CA trebala biti restrukturirana još ove godine kako bi se riješio problem negativnog poslovanja i podigla konkurentnost. tvrtke.

Slovenska je zrakoplovna kompanija prošle godine zabilježila minus od 12 milijuna eura, prije svega zbog visoke cijene goriva, a za ovu godinu planiraju gubitak od 8 milijuna eura.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika